Originally Posted by
mensuk
Benim gibi satma özürlülere göre değil bu yazı... Bir de bende salt trade amaçlı alınan hisselerle ilgiliymiş gibi bir intiba oluşturdu. Benim tarzım ise temettüler üzerinden bileşik getiri elde etmek ve ömrüm olur da çalışma hayatımı emeklilikle nihayete erdirmek nasip olursa yine temettülerle ek bir emekli maaşı geliri üretmek sonrasında bu dünyayı terk ettiğimde çocuklarıma, torunlarıma miras bırakmak... Bütün bunları yapabilmek için major bir sorun olmadıkça satmamak gerekiyor... Kanımca işin püf noktası satmamayı ve düzenli almayı başarabilmek... Traderlara lafım yok elbette, sonuçta kazanıyorsanız haklısınızdır.
Hesap edemeyeceğimiz şu faktörü de göz önünde bulundurmak gerekir tabii: İnsan plan yapar, Tanrı gülermiş.
Saygılar
birazdan alındın sanki
şaka bir yana, kendimiz farklı davransak da, bazılarının davranış şeklini anlamak da önemli...mesela spekülatif hisseye girip bir ayda %100 giden hisseyi satamayan adamın durumu..neden satamıyor, çünkü o hisseye kendini kurtaracak bir piyango bileti gibi bakıyor..bu nedenle %100 ü değil, %500 ü hayal ediyor..gerçi %500 gitse de satamayabilir
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri