Sayfa 240/1003 İlkİlk ... 140190230238239240241242250290340740 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 1,913 - 1,920 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by ScourgeofGod01 Yazıyı Oku
    Garanti bankasından dbh fonu için alım girmiştim dün gerçekleşmemiş geçen benzerini kub için de yaşamıştım bankaya özgü durum mu var yoksa bu fonlar dolu mu acaba nerden öğrenebiliriz

ASUS_X00QD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    DBH doluluk oranı %5 civarında gözüküyor.
    https://www.fonbul.com/FonBulPlus/Ya...yatTablosu/DBH

Genelde emir verdiğiniz kurumla alakalı bir durum. Benim çalıştığım kurumda da özellikle öğleye doğru yaptığım emirlerde benzer problemler oluyordu. Gerçekleşmeme nedeni olarak
    O gün yüklü bir fon alımı girildiği için bizim takasbank bakiyemiz yetersiz gelmiş diye söylenmişti. Çözüm olarak isterseniz tekrar alım girebilirsiniz sizin aleyhinize bir durum olursa biz karşılarız denilmişti ve karşılıyorlardı

2.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Bana şey de tuhaf geliyor. Bir fonla ilgili aradığımda direk fon yöneticisini bağlıyor. Adam telefona mı yetişecek fonu mu yönetecek. Kurumlar 'fon marketing' falan gibi bir kişi koyacaklar, fonla ilgili tüm akış oraya olmalı aslında.
    Hell hocam, fon piyasası hala inanılmaz derecede kurumsallaşmamış bir noktada halen.

Hem siz , hem de yönetici twite cevap vermemeli diyen arkadaşlar çok haklı bu konuda.

Bazı portföy yönetim şirketlerine bu konuda mail attım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by matac Yazıyı Oku
    myfinans hocam ama bu yöneticilerin de patronları var -_-

Simdi bakiyor adam 1-2 ayda 300m toplamış bir fon var. Kendi fonlarına bakıyor 5 yıllık başarılı çizginin sonucu da aynı. (Serbest fon kısmını ayrı tutuyorum)

Sonra diyor ki patron bisiklet icin dua etmeyelim artık bisiklet icin pazarlama faaliyetleri yapalım Maalesef yeni normal bu.
    Haklısınız
    İşin birde o yönü var, ama gidişat hoşuma gitmiyor.
    Eskiden ne güzeldi, fon yönetimini ulaşılamaz sanırdık, onlarda işlerini doğru dürüst yapardı.
    Şimdi saat 18.00'da millet hesap sormaya başlıyor.
    Umarım bu baskılar hataya sürüklemez bildiğimiz, güvendiğimiz fonları.
    Elde 5-6 fon var zaten, onları da kaybetmeyelim.

4. Arkadaşlar SUA, SUC ve SUB fonlarının izahnamesinde yapılan değişiklikleri okudum. Değerlendirmem şağıdaki gibidir.

21.12.2020 DEN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

RİSK SEVİYESİ
    ESKİ YENİ
    SUB 3 - 4 , 4 - 5
    SUC 4 - 5 , 3 - 4
    SUA 5 - 7 , 1 - 2

değerlendirmem şu şekildedir

SUA : İzahnamedeki değişikli ile halihazırda hareket tarzına uygun hale getirilmiş. Yani risk seviyesi en düşük aralığa gelmiş.
    SUC : Hisse oranları orta risk seviyesi konumunda. Üst risk sınırı bir kademe azaltılmış. Bugünkü duruma uygun
    SUB : Bu fonda ise risk sınırı üst kademe bir basamak arttrılmış. Önemli bir değişiklik değil.

Yapılan değişikliklerden anladığım kadarı ile fon yapılarını bugünü duruma uygun hale getirmişler.

5.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Bana şey de tuhaf geliyor. Bir fonla ilgili aradığımda direk fon yöneticisini bağlıyor. Adam telefona mı yetişecek fonu mu yönetecek. Kurumlar 'fon marketing' falan gibi bir kişi koyacaklar, fonla ilgili tüm akış oraya olmalı aslında.
    TCD öyleydi, kimse fon yöneticisine ulaşamazdı, pazarlama bölümünden Veysel bey vardı, ona ulaşırlardı.Hatta sn Hayrani bir hayli konuşmuştu Veysel beyle.

Dediğinize tamamen katılıyorum, portföy yönetimi herkesle muhattap olmadan kulaklarını tıkayıp işine bakmalı.

6. Okan Bey'e mail attım, nazikçe bir geri dönüş yaptı. Devlete verdiği verginin üç kuruşunu soramayanlar yatırım yaptıkları fonun yöneticisine hakaret etme lüksünü nasıl kendilerinde görebiliyorlar, anlayamıyorum. Bazen endeksin yerle bir olmasını istiyorum sırf bu görgüsüz tayfadan kurtulmak için...

7.  Alıntı Originally Posted by Delta Heavy Yazıyı Oku
    Hell hocam, fon piyasası hala inanılmaz derecede kurumsallaşmamış bir noktada halen.

Hem siz , hem de yönetici twite cevap vermemeli diyen arkadaşlar çok haklı bu konuda.

Bazı portföy yönetim şirketlerine bu konuda mail attım.

Bana çok ilginç geldi gerçekten arıyorum çat diye direk en yetkili fon yöneticisine bağlıyorlar. Günde böyle 20 kişi arasa gün gitti. Dediğiniz gibi pek kurumsal bir iş değil, ama neredeyse hepsi böyle. Yani yatırımcının bilgi almak en doğal hakkı ama, bu en üstteki fon yöneticisi mi olmalı emin değilim. Haydar Bey de yayınında ben bakıyorum telefonlara diyordu. Biraz absürd geliyor bana.

''O bangayı sat gardaş çökeceh,'' ''ağşama %3 yab goçum'' ''kayınçonun dobloyu satıp aldık tikkatli ol '' diyen bin çeşit değişik çomar bunaltır insanı.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

8. Yatırım fonları vııı

Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Bana çok ilginç geldi gerçekten arıyorum çat diye direk en yetkili fon yöneticisine bağlıyorlar. Günde böyle 20 kişi arasa gün gitti. Dediğiniz gibi pek kurumsal bir iş değil, ama neredeyse hepsi böyle. Yani yatırımcının bilgi almak en doğal hakkı ama, bu en üstteki fon yöneticisi mi olmalı emin değilim. Haydar Bey de yayınında ben bakıyorum telefonlara diyordu. Biraz absürd geliyor bana.

''O bangayı sat gardaş çökeceh,'' ''ağşama %3 yab goçum'' ''kayınçonun dobloyu satıp aldık tikkatli ol '' diyen bin çeşit değişik çomar bunaltır insanı.
    + 1.

Yazdığınız gibi bu konuda yazdığım kurumlardan biri de marmara capital.

Günlük değişim oranı twitlerine bile ya haydar hoca ya da çok yakını başka bir bey cevap veriyor.

Şeffaflık için anlıyorum , ancak türkiye piyasasına bu kadar şeffaflık da gerekli değil kanımca .

İletişim işini ya profesyonellere devretmeli ya da tacriler/azimut tarzı bir yaklaşım sergilemeliler bence

Sayfa 240/1003 İlkİlk ... 140190230238239240241242250290340740 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •