Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 928/1002 İlkİlk ... 428828878918926927928929930938978 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 7,417 - 7,424 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Eğer konut üzerinde tapuda '' Aile Konutu '' şerhi varsa zaten eşlerin ortak rızasıyla ancak satış oluyor. Şerh yoksa bile ailenin tek konutu varsa otomatikman aile konutu sayıyor mahkemeler. Ama tapu kurumu satış esnasında müdahale etmez, uyarmaz bile.

Zaman aşımı satışı öğrendikten itibaren 6 aydır. Yalnız bu öğrenme işi su götürür. Örneğin ; resmen evlidir ama başka şehirde görevlidir, uzaklaştırma almıştır, eğitim için vb. evden uzaktır gibi.
    Sn ressam, dolandırıcılara gün doğuyor şu halde bunun dışında arası bozuk olan eşlerden mal alan yandı demektir. Şerh olmadan bu işlerin olmaması gerekirdi.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

2. Arkadaşlar, şurada bir konuda insanları bilgilendirmeye çalıştıkça ; bazıları inatla sulandırmaya çalışıyor. Acaba diyorum bunların dümeni de bu yönde ? Yahu, kendi başına gelmedi diye diğer insanların yaşamadığına nasıl karar veriyorsunuz. Abuk subuk yazacağına , kafanın kenarına koy bu bilgileri en azından zararı olmaz.

Ben çanakkale boğazı diyorum, adam yandı g..ümün ağzı diyor. Yani doğruyu konuşulmaz hale getirmek için olmadık şaklabanlıklar yapılıyor. Ne halin varsa gör der geçerim. Ama temiz yürekli insanların alınteriyle kazandığı paralar dolandırılmasın diye yazıyorum. Sana bu bilginin ne zararı var ?

3. Aslında Bu tiplere tesadüf etmeli kazıklar. Misal ; Ucuza dubleks daire aldım diye sevinen bir vatandaşın mahkemeye verilerek ; çatı ortak kullanım alanıdır , tüm paydaşların kullanım alanıdır kararı çıkartıldığını da duymamıştır bunlar. Elbette tüm dubleks ler için geçerli değil. Tapuya işlendiğini ve bağımsız bölüm olarak geçirildiğini görerek alana bir şey yapamazlar.

Neyse , bu kadar bilgi yeter. İnsanlar karşılıksız paylaşıma alışık olmadıklarından, kabul edemiyorlar. Avukata para vererek ulaştıklarında bu bilgileri alsalar çok kıymetli olur.

Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Aslında Bu tiplere tesadüf etmeli kazıklar. Misal ; Ucuza dubleks daire aldım diye sevinen bir vatandaşın mahkemeye verilerek ; çatı ortak kullanım alanıdır , tüm paydaşların kullanım alanıdır kararı çıkartıldığını da duymamıştır bunlar. Elbette tüm dubleks ler için geçerli değil. Tapuya işlendiğini ve bağımsız bölüm olarak geçirildiğini görerek alana bir şey yapamazlar.

Neyse , bu kadar bilgi yeter. İnsanlar karşılıksız paylaşıma alışık olmadıklarından, kabul edemiyorlar. Avukata para vererek ulaştıklarında bu bilgileri alsalar çok kıymetli olur.
    Hayat yenilen kazıkların kümülatif toplamıdır. Bence anlattığınız konular çok güzeldi. Devam etseniz iyi olurdu.
    Ben gerekli notları mı aldım. Teşekkürler

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    30 yildir piyasadayım mal aldik sattik .esimiz dostumuz aldı sattı.boyle senaryo ne duydum ne tahayyul ettim.
    https://www.google.com.tr/amp/s/www....-onadi-6227141

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun bu kararı emsal mahiyette bir karar oldu. Artık eşler, diğer eşin rızası olmadan aile konutunu satamayacak, bankaya ipotek olarak veremeyecektir. Borcun ödenmemesi sebebiyle banka icra yolu ile satış yaparsa satış ve tapu tescili iptal edilecektir. Yani eşin açık rızası olmadan aile konutu üzerinde ipotek tesis edilmeyecek, iradi veya icrai satış yapılamayacaktır. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun bu kararı bu yönüyle son derece önemli ve emsal mahiyettedir" dedi.

O egeli ben değilim

6. ufakta olsa banka kredisi kullanmak bu tarz sorunlardan korur sanırım? banka konut kredisi açarken bunların hepsini gözden geçirecektir

7. Bende aynı fikirdeyim.
    Banka hem eksper ile hemde avukatla incelemelerini yapıyor.
    Tabi bu tip durumlar için ne kadar garanti sağlıyor emin değilim.

Alıntı Originally Posted by fan Yazıyı Oku
    ufakta olsa banka kredisi kullanmak bu tarz sorunlardan korur sanırım? banka konut kredisi açarken bunların hepsini gözden geçirecektir

8.  Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Bende aynı fikirdeyim.
    Banka hem eksper ile hemde avukatla incelemelerini yapıyor.
    Tabi bu tip durumlar için ne kadar garanti sağlıyor emin değilim.
    Alım satımın detayları konusunda detay bilgisi olan kişilerin bu gibi tecrübelerini paylaşması çok iyi ..

Gerçek alıcı ve satıcının tecrubeleri çok çok önemli

Foruma kalsa herkes varoştaki 2 + 1 ini milyona satıyor

Sayfa 928/1002 İlkİlk ... 428828878918926927928929930938978 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •