Sayfa 990/996 İlkİlk ... 490890940980988989990991992 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 7,913 - 7,920 arası.

Konu: Viop - XXVIII

1.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    ODTÜ mezunu... çok çalışkan çok akıllı maşallah ama bilememiş gaza gelmiş. Ne diyeyim abey en üst seviyede zeki başarılı çocuklar böyleyse milletin kalanına Allah yardım etsin.

SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    test edilmiştir...al-sat işinde bildiğin iq işe yaramıyor..hatta iq yüksekse, başarı oranı düşüyor diyebilirim..çünkü bu iş iq işi değil, %90 psikoloji.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

2. Allahtan abd borsaları teşvik vs. ile yukarlarda tutunuyor..ya öyle olmasaydı, aksi halde siz faiz lobisinin kapısının çalınacağına inanıyor musunuz.merkeszin kasası da borçlu..dünya kadar dolar borç var dışarıya..ee neyinle tutacan doları..tek seçenek dolarizasyonu çözmek..ama olmuyor..bu yüzden de borsayı şişiriyorlar..cazip hale getirmek için..
    abd borsaları döndüğünde seyredin bakalım ne oluyor..

Şu anda bir şekilde dolar , faiz arttırımı hikayesi vb. aşağı gidiyor,pekii ya sonra?
    Bugün bddk' nın kararı da tüketimi kısma yani parasal genişlemeyi engelleme çabası. Güya tüketim azalacak enflasyon düşecek ve böylece cari açık düşecek, dolar da baskı altına alınacak ama ekonomi nasıl büyüyecek, kasada para olmayınca işler iyice sarpa sarıyor
    Yazdıklarım kesinlikle Yatırım Tavsiyesi Değildir

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
     Alıntı Originally Posted by KARADUMAN Yazıyı Oku
    biraz mantık yürütmek lazım..dünyada bizden başka faiz yükseltenin olmadığı söyleniyor..
    neden faiz yükselttik..tabiki doları baskılayabilmek için, dolarizasyonu çözmek için..Selçuk da bunu diyor zaten ve bu sürdürülebilir değil diyor..
    15-16 meselesi doğru ya da yanlış kendi fikridir..ama diğer savunduklarına kimse yanlış diyemez..
    bu baskı ortadan kalktığında bizde gerçek dolar fiyatlamasını görürüz zaten..
    bizde faizlerin yuksek olmadigi acik.

klasik bir iktisatci gibi davranip kur faktörünü bir an için ekonomi dinamiklerinin dışında olduğunu varsayarsak.

mevcut enflasyona gore neredeyse notr faiz uygulamasi var. Tuik verilerine guveniyorsaniz tabi ??? ama yurtdisindaki bazi iktisatcilarin hesapladigi gibi yillik enflasyon %20-30 bandinda ise negatif otesi faiz uygulamasina devam ediyoruz.

burada tek problem kur ! kur'u isin icine aldigimizda sicak para ulkeye giriyor, kur daha asagi geliyor ! adamlar tahvilden %15 yada herneyse karini aliyor sonra bunu girdiklerinden daha dusuk kurdan usd'ye cevirip gidiyor. Faiz bu sebeple yuksek deniyor! HSBC'nin 2021 7.1 kur tahmini bosuna degil

yoksa faiz yuksek degil hatta TL bazinda insanlarin birikimlerini resmen eritiyorlar. Buradaki iluzyonu gormek lazim

5.  Alıntı Originally Posted by KARADUMAN Yazıyı Oku
    biraz mantık yürütmek lazım..dünyada bizden başka faiz yükseltenin olmadığı söyleniyor..
    neden faiz yükselttik..tabiki doları baskılayabilmek için, dolarizasyonu çözmek için..Selçuk da bunu diyor zaten ve bu sürdürülebilir değil diyor..
    15-16 meselesi doğru ya da yanlış kendi fikridir..ama diğer savunduklarına kimse yanlış diyemez..
    bu baskı ortadan kalktığında bizde gerçek dolar fiyatlamasını görürüz zaten..
    sen doları baskılamak için merkezin kasasını boşaltırsan ve bu da çözüm olmadığında koşa koşa faiz lobisinin kucağına oturursan dolar düşer tabiki..
    ama nereye kadar devam eder bu..
    İyi de...ülkeyi yönetenler bir sürü yanlış yapsa da, doların uçmasına neden izin versinler...damatın gidişi, eskiye geri dönüş, bunların hepsi mecburiyetten....eğer dolar 9-10 olsa 2023 ü göremeden, erken seçimle giderdi hükümet.

o yüzden, müdahale ediliyor vs...hikaye..tabii ki müdahale edilecek...kim bu selçuk, eski xtraderx mi?o ise, atayım tutarsa kahraman olurum, tutmazsa bahane bulurum demiştir.

not: doları düşürmek için, sıcak paracılara sempatik gözüküp, istediklerini aynen yapmak,,faiz lobisinin kucağına oturmaktır...bu nedenle 475 bp artışı fazla buldum...haftaya da faiz arttırmamalı görüşündeyim..zaten ölmekte olan reel sektörün ölümünü hızlandırır bu kararlar..bu nedenle faiz artışı yapılmamalı bence..ama sıcak para, artış istiyor işte.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Alıntı Originally Posted by KARADUMAN Yazıyı Oku
    Allahtan abd borsaları teşvik vs. ile yukarlarda tutunuyor..ya öyle olmasaydı, aksi halde siz faiz lobisinin kapısının çalınacağına inanıyor musunuz.merkeszin kasası da borçlu..dünya kadar dolar borç var dışarıya..ee neyinle tutacan doları..tek seçenek dolarizasyonu çözmek..ama olmuyor..bu yüzden de borsayı şişiriyorlar..cazip hale getirmek için..
    abd borsaları döndüğünde seyredin bakalım ne oluyor..
    Borsa da iki üç gündür patinaj yapıyor , güçleri bitti gibi,endeks yükseliyor ama kağıtlar yerinde sayıyor sanki
    Yazdıklarım kesinlikle Yatırım Tavsiyesi Değildir

7. herşey abd borsalarına bağlı..abd borsaları zirveden dönmeden evvel dolarizasyon çözülemezse bakın filme o zaman..
    şuana kadar çözülme değil, üşüşme devam ediyor..neden ..çünkü bu oyunu herkes görüyor, pozisyon alıp bekliyor..

8. bugün bi short deneyelim dedim, anamdan emdiğim süt burnumdan geldi, daha poz açar açmaz hemen 4-5 puan koydu, stoplayıp daha yukarıdan açayım dedim, lakin daha yukarı gitti, tam yeni zırvalardan kolu kesmeye hazırlanıyordum ümitsizce, o da nesi? bi satış geldi, 10 puan imkan tanıdı, hemen kapattım short mort ne varsa, tövbe ettim bi daha short açmaya

ne zor işmiş meğer ayılık, allah kurtarsın

Sayfa 990/996 İlkİlk ... 490890940980988989990991992 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •