Sayfa 286/1001 İlkİlk ... 186236276284285286287288296336386786 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 2,281 - 2,288 arası.

Konu: Viop - XXIX

1. Döviz hesaplarındaki artışın nedeni belli insanlar hükümete güvenmediği için fiyattan bağımsız döviz alıyor. Dolar fiyatındaki değişim babaların işi

son dönemde "ters dolarizasyon" ifadesini çok sevdi bunlar..

sadece iktidar değil medyada çok sevdi.. ama şaşırmış durumdalar: yapılan "muhteşem" faiz artışlarına rağmen halk yine almış döviz mesela.. 2-3 milyar dolar daha.. 240 milyar dolar mertebesine çıkmış..

anlam verilemiyor.. hayret ediliyor.. "güven sorunu" var deniliyor..güven sorununu ise açmıyorlar, en fazla "merkezin politikaları belirsizdi, faiz koridoru filan kafa karıştırıyordu, şimdi bu düzeldi" filan gibi abuk ifadeler..

aloooooo... güven sorunu nedir.. adını koyun şunun yahu.. korkmayın.. halk neye/kime güvenmiyor.. evet.. gazetecilik yapın biraz..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    son dönemde "ters dolarizasyon" ifadesini çok sevdi bunlar..

sadece iktidar değil medyada çok sevdi.. ama şaşırmış durumdalar: yapılan "muhteşem" faiz artışlarına rağmen halk yine almış döviz mesela.. 2-3 milyar dolar daha.. 240 milyar dolar mertebesine çıkmış..

anlam verilemiyor.. hayret ediliyor.. "güven sorunu" var deniliyor..güven sorununu ise açmıyorlar, en fazla "merkezin politikaları belirsizdi, faiz koridoru filan kafa karıştırıyordu, şimdi bu düzeldi" filan gibi abuk ifadeler..

aloooooo... güven sorunu nedir.. adını koyun şunun yahu.. korkmayın.. halk neye/kime güvenmiyor.. evet.. gazetecilik yapın biraz..
    Ben anlamam tersten düzden.
    Aylık macideye bakarım.
    Ne zaman uyumsuz olur.
    Boşarım.doları

4. dolar konusunda merkez gerekenleri yapmıştır.
    alım da yapmaya başlıcam demek son noktadır.
    artık faiz arttırmasın isteniyorsa, hazine devreye girmeli,
    yurtdışından borçlanmaya gitmeli.

ben olsam ocağın ilk haftası, 10 yıllık 5 milyar dolar,
    şubat ortası 20 yıllık 10 milyar dolar,
    mart sonu 30 yıllık 10 milyar dolar,
    görücüye çıkardım.
    bu hedeflerin yarısı bile gelse, dolarizasyon ortadan kalkar.
    bu esnada mb de hem zorunlu karşılıkları düşürür, hem de dolar toplardı rahatçana.
    turizim çok kötü geçerse, aynı programı sonbaharda da uygulamak gerekebilir.
    ama aşı filan baya bi etkili, terso bir varyantı olmadığı sürece baharda bu iş bitmiştir bence.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by şahit Yazıyı Oku
    dolar konusunda merkez gerekenleri yapmıştır.
    alım da yapmaya başlıcam demek son noktadır.
    artık faiz arttırmasın isteniyorsa, hazine devreye girmeli,
    yurtdışından borçlanmaya gitmeli.

ben olsam ocağın ilk haftası, 10 yıllık 5 milyar dolar,
    şubat ortası 20 yıllık 10 milyar dolar,
    mart sonu 30 yıllık 10 milyar dolar,
    görücüye çıkardım.
    bu hedeflerin yarısı bile gelse, dolarizasyon ortadan kalkar.
    bu esnada mb de hem zorunlu karşılıkları düşürür, hem de dolar toplardı rahatçana.
    turizim çok kötü geçerse, aynı programı sonbaharda da uygulamak gerekebilir.
    ama aşı filan baya bi etkili, terso bir varyantı olmadığı sürece baharda bu iş bitmiştir bence.
    bu hükümet sence az mı vergi topluyor yoksa çok mu?

birikimli olarak bak olaya 20 yıldır 3 trilyon dolar vergi toplamışlar.. nerede sence bu para ?

bu paranın hesabını veremiyorsan dışarıdan ekstra borç alarak bir çözüm arayışında olabilirsin ama beyhude olacaktır bu..

çözüm içeride .. senin verdiğin vergileri canı istediği gibi harcayan bir zihniyet var ülkede.. mevzu burada..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

bu arada borçlanma zaten sürekli devam ediyor hiç durmadı ki..

google da arama yap, geçen ay hazine aralarında "faiz lobisi" diye saldırılan jp morgan , goldman sachs gibi kuruluşlara yetki verdi.. ihale düzenlemeleri için..

7. Valla Bi konuşsam, bahsedilen konular hakkında benim de söyleyeceğim çok şey var ama neyse...
    Zararın neresinden dönersen kardır derler, inşallah bundan sonra güzel şeyler olur ülkemde...
    Bir de borsa ne kadar yerli ve güçlü olursa, ekonomide o kadar güçlü olur gibi geliyor bana...
    Bir sürü yerli yatırımcı geldi yeni deniyor ama dün baksana hareket yoktu hiç... Demek ki yeterince yerli gelmemiş hala.... Ben böyle yorumluyorum...
    İyidir kötüdür bilmem ama yeni merkez bankasını sevdim, şokomellinin en iyi yaptığı iş oldu çekip gitmesi.
    İnşallah daha güzel günler görürüz...

Lenovo TB-X606X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Boş boş konuşuyorum. Yatırım tavsiyesi, önerisi, ön görüsü vermiyorum, sadece düşüncelerimi paylaşıyorum. Sonuçta düşünce özgürşüğü var, değil mi? Sana da tavsiyem; Yazdıklarıma kulak asma! Sakın yazılarıma bakarak alım-satım vb kararlar alıp verme!

8. [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    Yazdıklarım yatırım danışmanlığı kapsamında olmayıp doğacak kar veya zarardan sorumlu değilim...

Sayfa 286/1001 İlkİlk ... 186236276284285286287288296336386786 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •