Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
o paralar gelmesi için ön koşul ülke kredi derecelendirmesi. Şuan yatırım yapılabilir seviyenin çok altında olduğumuz için fon tüzüklerine göre hedge fonlar gelebiliyor. Onlarda heran karını yeterli görürse çıkan fonlardır. Mesela borsanın böyle artışı ve kurun düşüşü kısa vade için buraya gelmiş hedge fon için müthiş fırsat. Kur düştükçe endişem artıyor.
Yeni maliye politaklarıyla beraber MB doğru hamleleri yaparsa önce not artışları sonrasında 2008-2012 benzeri dönem olur. Şuan için bence o noktadan çok uzağız.
Borsadaki ralli de yerli speklerin organize ettiği yan kağıtlarda olmaya devam ediyor...
Dis politikada atilmaya baslanan dogru adimlarla beraber kredi derecemizin de iyilesecegini dusunuyorum. Oruc Reis, S-500 konusunda Amerika ile tekrar muzakerelerin baslamasi, Turkiye'nin yeni yol haritasi hakkinda bize bazi fikirler veriyor zaten. Ben kisa vadede ne Amerika'dan ne de AB'den yaptirim beklemiyorum hatta tam tersine ciddi para girisi olacagini dusunuyorum ancak oncelikli kosul sizin de soylediginiz gibi kredi notumuzun yukselmesi.

Borsadaki ralli konusunda ise baslangicta yan kagitlarin endeksi yukselttigi yorumunuza katiliyorum. Ancak son 1.5 aydir BIST30 kagitlarinda ve temeli saglam sirketlerde cok ciddi yukselisler oldu.