Sayfa 1221/1230 İlkİlk ... 22172111211171121112191220122112221223 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 9,761 - 9,768 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Viop konusunu daha öncesinde konuşuldu ama haydar acunun sözleride aklımın bir yerinde soru işareti olarak duruyor. Adam diyorki rahat uyuyacaksın.
    Eğer elindeki hisseye güveniyorsan hedge gerek yok o değerini bulur. Viop bu noktada sadece fazla hisse almanı sağlayacak nakiti sağlar ama ya yanlış noktada açtıysan zarar yazarsın.
    Burada kritik noktaya geliyoruz hepsi hisseye doğru değeri biçmekle ve günlük gelişmelerden ziyade ilgili şirketi ilgilendiren haberlerle bu değeri aşağı veya yukarı itmekle ilgili. İşte bunu ben beceremiyorum. Becerene saygı duyuyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Önce kendinizi tanıyacaksınız sonra yatırım yapacaksınız.

Haydar Bey öyle rahat ediyorsa tabiki öyle yatırım yapsın.

Ben fon yöneticisinin türev enstrüman kullanmayarak kolaya kaçtığını düşünüyorum.

Sonuçta hepimiz yatırımcıyız en optimum getiri elde etmeye çalışıyoruz.

Evet önce doğru hisseye doğru değeri bulmaya çalışalım itirazım yoktur.

Piyasa bize vururken de korunabileceğini bilmek senin elindeki ederi olan hisseyi daha rahat tutmanı sağlayacaktır.

günlük gelişmelerden ziyade ilgili şirketi ilgilendiren haberlerle bu değeri aşağı veya yukarı itmekle ilgili. İşte bunu ben beceremiyorum.
    Sizin stratejiniz günlük fiyat hareketlerinden para kazanmaksa ona göre sahaya çıkmanız lazım.

Ben burayı kendi adıma şöyle çözdüm.

100 Birim var.

% 50 Uzun vadeli yatırımlarım.

% 30 Bilanço odaklı yatırım.

% 20 Algotrade ile belirli kar oranını yakalamak.

Yani her kategorinin stratejisi farklı bu sebeple daha rahat yatırım yapabiliyorum.

Tavsiye ederim.

Syg.

2.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Viop konusunu daha öncesinde konuşuldu ama haydar acunun sözleride aklımın bir yerinde soru işareti olarak duruyor. Adam diyorki rahat uyuyacaksın.
    Eğer elindeki hisseye güveniyorsan hedge gerek yok o değerini bulur. Viop bu noktada sadece fazla hisse almanı sağlayacak nakiti sağlar ama ya yanlış noktada açtıysan zarar yazarsın.
    Burada kritik noktaya geliyoruz hepsi hisseye doğru değeri biçmekle ve günlük gelişmelerden ziyade ilgili şirketi ilgilendiren haberlerle bu değeri aşağı veya yukarı itmekle ilgili. İşte bunu ben beceremiyorum. Becerene saygı duyuyorum.

Valla, hacun şu viop işini nasıl beceremedi hala anlamıyorum. Bence trade adamın ruhuna ters. Viop ise, temelde trade bakış açısı gerektiriyor...hedge denemesinde, yıl boyu short pozisyonu taşımış galiba, hedge pozisyonu orta vade al sinyali geldiğinde kapatılmalı. Bunu yapmamış galiba.

Son yıllarda all long portföyler iyi gitti(bunda 3-5-10 kat artan hisselerin etkisi büyük). Yani şu göz ardi ediliyor, endeks primi çok sıra dışı olmasa da, hisselerin getirileri çok farklılaştı. Parekende gitti, havacılık yerinde saydı. Bankalar durdu, bazı sanayi hisseleri uçtu mesela.

Şunu demeye çalışıyorum, biraz iyi bir portföy yöneticisinin rahatlıkla endeks getirisini ikiye katlayacak bir ortam oluştu, bu da hep böyle devam etmeyecek...aman dikkat diyeyim.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

3.  Alıntı Originally Posted by KoRs Yazıyı Oku

Ben fon yöneticisinin türev enstrüman kullanmayarak kolaya kaçtığını düşünüyorum.

Piyasa bize vururken de korunabileceğini bilmek senin elindeki ederi olan hisseyi daha rahat tutmanı sağlayacaktır.

....
    Mükemmel özet, bu başlıkta anlatmaya çalıştığım felsefem bu mantığa dayanıyor aslında.

İşler biraz ters gittiğinde(mesela pandemi donemi), hedge in önemi ortaya çıkar. O dönem V tipi toparlanmayı kimse öngörmüyordu..V değil de U tipi dönüş olsa, fon yoneticileri kafayı yer, pek çok bireysel yatırımcı batardı. Düşüş sonrası çok çabuk toparlanma geldiği için, çoğu kimse yarasız beresiz atlattı o sarsıntıyı.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Alıntı Originally Posted by KoRs Yazıyı Oku

Sizin stratejiniz günlük fiyat hareketlerinden para kazanmaksa ona göre sahaya çıkmanız lazım.

100 Birim var.

Yani her kategorinin stratejisi farklı bu sebeple daha rahat yatırım yapabiliyorum.

Tavsiye ederim.

Syg.
    Siz bu sistemi yürütüyorsanız sorun yok. Herkesin bir psikolojik profili, belli alanda yetenekleri ve zayıflıkları var. Kendine en uygun çözümü seçmesi faydalı olacaktır.

O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Valla, hacun şu viop işini nasıl beceremedi hala anlamıyorum. Bence trade adamın ruhuna ters. Viop ise, temelde trade bakış açısı gerektiriyor...hedge denemesinde, yıl boyu short pozisyonu taşımış galiba, hedge pozisyonu orta vade al sinyali geldiğinde kapatılmalı. Bunu yapmamış galiba.

Son yıllarda all long portföyler iyi gitti(bunda 3-5-10 kat artan hisselerin etkisi büyük). Yani şu göz ardi ediliyor, endeks primi çok sıra dışı olmasa da, hisselerin getirileri çok farklılaştı. Parekende gitti, havacılık yerinde saydı. Bankalar durdu, bazı sanayi hisseleri uçtu mesela.

Şunu demeye çalışıyorum, biraz iyi bir portföy yöneticisinin rahatlıkla endeks getirisini ikiye katlayacak bir ortam oluştu, bu da hep böyle devam etmeyecek...aman dikkat diyeyim.
    Benim orada anladığım siyasi görüşü doğrultusunda karar vererek hedge açtığı için yüksek bir getiriyi kaçırmış. Bu nedenle temel felsefesinden siyasi gelişmeler ve günlük haberleri çıkarmış. Salt şirketlere odaklanmayı tercih etmiş.

O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Mükemmel özet, bu başlıkta anlatmaya çalıştığım felsefem bu mantığa dayanıyor aslında.

İşler biraz ters gittiğinde(mesela pandemi donemi), hedge in önemi ortaya çıkar. O dönem V tipi toparlanmayı kimse öngörmüyordu..V değil de U tipi dönüş olsa, fon yoneticileri kafayı yer, pek çok bireysel yatırımcı batardı. Düşüş sonrası çok çabuk toparlanma geldiği için, çoğu kimse yarasız beresiz atlattı o sarsıntıyı.
    Para piyasaları V, kalanlar U döndü hatta I kalanlar oldu aslında amerika için tam v diyemeyiz sanırım.

Mesela siz murat berkin kaleminden paylaşmışsınız.

“Sene sonuna doğru piyasalara bakarken de sadece sonuçlara baktığımızda çok önemli detayları atlarız. Bizim piyasada BIST30’un BIST100’ün ve bankaların sanayinin bu kadar gerisinde kalmış olması gibi. Bu eğilimi ileriye doğru doğrusal olarak projekte mi etmeliyiz yani böyle devam eder diye mi düşünmeliyiz? Bizce cevap hayır. S&P500 endeksindeki yükseliş güzel gözükmekle birlikte sadece piyasa değeri dolayısıyla endeks ağırlığı de yüksek olan 4-5 hisseden geldiğini, bunları çıkarırsak geriye kalan endeksin 2020’de gerilediğini biliyor muydunuz? “

https://www.yatirimdunyam.com.tr/res...c5257e2423.pdf

O egeli ben değilim

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku

Boğa piyasasında hedge in önemini anlatmak zordur, getiriyi törpüler olarak görülür.

Bir gün işler kötü gidecek varsayımı ile; siyasi, jeopolitik vb. riskler TR'de yılda en az 3 kez geliyor.

Yani en az 3 kere hedgeleme fırsatı karşına çıkacaktır oran olarak.

Buna biraz bilinçaltında öleceğimizi unutmaya benzetiyorum.

Günlük hayatın koşturmacasında çoğu zaman hiç bu hayat bitmeyecek gibi çalışır ve planlar yaparız.

Lakin planlanan süreç dışında başımıza beklemediğimiz işten çıkarılma, trafik kazası vb. durumlar riskini göz ardı etmeye çalışırız.

Gerçek hayatta bunu planlayanların daha başarılı olduğunu görebilirsiniz.

Yatırım dünyasının da farkı yoktur.

Evet yağmur yağdığında herkes ıslanır ama şemsiyesi olan daha az ıslanır.

Şemsiyen olsun evinde, arabanda, işyerinde açarsın açmazsın ama onun varlığı bile olmayanlara göre seni bir adım öne çıkarır.

Türev piyasaların öneminin daha işlevsel kullanıldığı bir yıl dilerim.

Mutlu seneler herkese.

Syg.

8.  Alıntı Originally Posted by KoRs Yazıyı Oku

100 Birim var.

Tavsiye ederim.

Syg.
    Sn. Kors uzun vadeli yatirimda zaten bilanco onemlo bir girdi degil mi? Ikisini nasil ayiriyorsunuz yatirimlarinizda?

SM-G965F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 1221/1230 İlkİlk ... 22172111211171121112191220122112221223 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •