Originally Posted by
Egeli
Viop konusunu daha öncesinde konuþuldu ama haydar acunun sözleride aklýmýn bir yerinde soru iþareti olarak duruyor. Adam diyorki rahat uyuyacaksýn.
Eðer elindeki hisseye güveniyorsan hedge gerek yok o deðerini bulur. Viop bu noktada sadece fazla hisse almaný saðlayacak nakiti saðlar ama ya yanlýþ noktada açtýysan zarar yazarsýn.
Burada kritik noktaya geliyoruz hepsi hisseye doðru deðeri biçmekle ve günlük geliþmelerden ziyade ilgili þirketi ilgilendiren haberlerle bu deðeri aþaðý veya yukarý itmekle ilgili. Ýþte bunu ben beceremiyorum. Becerene saygý duyuyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Valla, hacun þu viop iþini nasýl beceremedi hala anlamýyorum. Bence trade adamýn ruhuna ters. Viop ise, temelde trade bakýþ açýsý gerektiriyor...hedge denemesinde, yýl boyu short pozisyonu taþýmýþ galiba, hedge pozisyonu orta vade al sinyali geldiðinde kapatýlmalý. Bunu yapmamýþ galiba.
Son yýllarda all long portföyler iyi gitti(bunda 3-5-10 kat artan hisselerin etkisi büyük). Yani þu göz ardi ediliyor, endeks primi çok sýra dýþý olmasa da, hisselerin getirileri çok farklýlaþtý. Parekende gitti, havacýlýk yerinde saydý. Bankalar durdu, bazý sanayi hisseleri uçtu mesela.
Þunu demeye çalýþýyorum, biraz iyi bir portföy yöneticisinin rahatlýkla endeks getirisini ikiye katlayacak bir ortam oluþtu, bu da hep böyle devam etmeyecek...aman dikkat diyeyim.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri