Sayfa 364/996 İlkİlk ... 264314354362363364365366374414464864 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 2,905 - 2,912 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

Müjde

https://tr.sputniknews.com/turkiye/2...e-dusunuyorum/

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "2021, Kanal İstanbul'un başladığı ve hızlı bir şekilde yapılacağı bir yıl olacaktır. İlk yarısında temelleri atılır diye düşünüyorum" dedi. Kurum projeyle ilgili planların tamamlandığını, ocak ayı itibarıyla planların askıya çıkarılacağını belirtti.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Sözcü gazetesine inceleme başlatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ben okumuyorum. Kimse de lüzumsuz yere buna para verip almasın sözleriyle hedef aldığı Sözcü gazetesine inceleme başlatıldı. Basın İlan Kurumu, (BİK) Sözcü gazetesinde bugün yer alan haberle ilgili inceleme başlattığını açıkladı.

Devletin batması , evet teorik olarak yabancı para türünden temerrüde düştüğü an dır.

Ancak , vatandaş açısından eyvah hapı yuttuk veya yutuyoruz dediği an , gene yabancı para cinsinden bankaların mudilere ödeme yapamaması veya sınırlama getirmeye çalıştığının tv , basın ve sosyal medyaya yansımasıdır. Önü alınamaz o vakit oluşacak kaos un.

4.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Asgari ücrete %21,5 Cumhurbaşkanına %21 Köprülere % 25 ise denklemler ya da varsayımlar hesabından memur ve emeklilerine % 7 + %5 = 13 yıllık zam olabilir. Devlet garantili işiniz olduğu için şükredin diyerek üzerine krema sürülür ve tepki gösterenler ihanetle suçlanır. Afiyet olsun.

5.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Sistem çökerse,

Sistem krizle çöker,

Kriz, keskin beklenmeyen bir gelişmedir, zincir reaksiyon geliştirir, en son sistem kaosa döner kontrolden çıkar,

Eğer düşük yoğunluklu ise kötüye gidiş, ivme hep kötüye de gitse artıp krize evrilmediği sürece çok uzun yıllar sürebilir.

Kalp krizi gibi düşünün, bir günde tıkanmıyor damarlar, ama dış stres bir anda krizi erkene de çekebiliyor, ya da hiç bir şey yokmuş gibi, kan sulandırıcı ilaçla, stresten uzak kalarak uzun yıllar yaşanabiliyor.

Birkaç kalp krizi geçirdik, bir öncekini ucuz atlattık, çünkü iki öncekinde Derviş gelip, önce mali disiplin stentini takmıştı, şimdi de yolda dürüstlük stenti var, liyakat-hakkaniyet, biat-çokomel açmazı bir kriz yaratırsa onu da gelip biri takacak, ya da ölecez.

Kurbağa yavaş olduğu sürece kaynadığını hissedemez, hele bizim gibi, tevekkül, şükür DNA' lı bir kültürde. Ama indikatörlere bakmak lazım, mesela Özal uçakla gidip para dileniyordu, Ecevit Clinton'un karşısında hatasını anlayan çocuk duruşu yapmıştı, böyle sembolik bir şey görürsem, batmışız veya yırttık diye değerlendirebilirim.

Zaten asgari ücretle, açlık sınırında yaşayan hatta günlük yaşayan buldukça yiyebilen bir insan düşünün o da Venezuella vatandaşı olsun. Batsa ne batmasa ne ülke, adam zaten suyun altında yaşıyor ki. Öte yandan küçük orta işletmelerini düşünün, farklı yani görece. Toplumun farklı gelir düzeyleri farklı hisseder, hepsinin hayat standartı farklı etkilenir, aynı enflasyon oranı gibi. Yani oynanmasa üzerinde bile, enflasyon herkes için farklıdır. Asgari ücretle düşük gelirle yaşayan için neredeyse eşittir gıda enflasyonudur. Cem Uzan battı, peki hiç batmış gibi görünüyor mu, ultra zenginler dünya vatandaşı gibi, bir valizle gider.

Venezuella, Arjantin battı, ama yaşıyorlar işte bir şekilde. Burjuvasının hayatının değiştiğini zannetmem. Liderlerinin kızının milyarlarca dolar hesabı bir ara gündem olmuştu. Hep aynı şeyleri söylüyorum ama, bu bir simülasyon, herkes köle. Evini aldığını, arabasını aldığını, karnını doyurduğunu söyleyen ve şükreden modern köleler. Piramitlerin etrafında yüzyıllarca yaşayıp işi ve sabit geliri olduğu için mutlu olan köleler gibi, piramitler tamamlanınca isyan ettiler. Krallar, beyler de aynı, aynı hayat. Masörler, yaşam koçları, kültür ve sanat ilgisi, güvenlik birimleri, uçakları yatları, hizmetlileri, aşkları, yasak aşk meyveleri, paralı askerlik/askerlikten muafiyet. Bütün ideolojiler sahte, her şey yalan. Ama insanoğlu işte, kendini değerli hissetmek istiyor, nasıl yani benim hayatım yalan mı şeklinde reddediyor herşeyi, kimisi cennete gideceğine, kimisi bir dahakine kral olarak doğacağına inanıyor. Matriks filminde vardı ya bir hain, ajanlarla işbirliği yapıp ele veriyordu bizimkileri, ne diyordu, ne istiyordu karşılık olarak, abicim silin benim hafızayı, beni tekrar makinaya bağlayın, şöyle zengin bir hayat istiyorum..

İlla bir tweet gibi cevap vermek gerekirse, fuhuş diyorum. Fuhuş patlarsa, batmışız demektir. Bknz SSCB. Allah gecinden versin yine de. Klasik bir ortadoğulu olarak son noktamı da koyayım, iyi olur inşallah, bu günlere de şükür.
    Hocam tebrik ederim,döktürmüşsünüz.....

6.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Asgari ücrete %21,5 Cumhurbaşkanına %21 Köprülere % 25 ise denklemler ya da varsayımlar hesabından memur ve emeklilerine % 7 + %5 = 13 yıllık zam olabilir. Devlet garantili işiniz olduğu için şükredin diyerek üzerine krema sürülür ve tepki gösterenler ihanetle suçlanır. Afiyet olsun.
    Hatta Islam'i asaglama kokusu alinir, adam oyle diyor, nasilda gizli gizli biriktiriyormus.

7.  Alıntı Originally Posted by loner Yazıyı Oku
    ha bunlar halkı küçük görmüyor yani, ayaklarla başlar bir olur mu, ikide birde herkese sen kimsin be çekince halkımız adalet işareti anlıyor herhalde.O alevi biliyorsunuz, yok bu kürt, yok bunlar şia dan beter vs bunlar hep ampül ün halkçı söylemleri zaten Bu halk kemalizmin laik ve aydınlanmacı söylemlerine tepki duyuyordu yoksa Kemalizmin otoriter yönüyle bir sorunu olsa akp nin otoriterliğine de aynı tepkiyi vermeliydiler. Tabii bir de aydınlanma ve laiklil sol la daha çok özdeşleştiğinden anadolu daki irfan sahibi hacılarca direk gomonizm olarak algılanıyor.
    Sn Loner, hakladılar diyorum, hacklediler diyorum. Bunlar daha halkçı dediğimi nerden çıkarıyorsunuz.

Suçu kendimizde aramalıyız diyorum, adam suçunu inkar etmiyor zaten, suçunu inkar etmeyene sen suçlusun demenin ne anlamı var diyorum.

Aynı FETÖ örneğinde olduğu gibi, yarın çıkarlar, ''Evet, gün olur da devran dönerse bari bunlara kalmasın diye, götürdük, iyi de yaptık.'' (-hamuduyla) diyecekler demeye çalışıyorum, meydan boş, korkusuzluk nihayetinde sizden mi korkacam ben şeklinde enteresan bir şekilde dürüstlüğü getiriyor diyorum. (-bknz. evet işbirliği yaptık dediler.)

Sn Watcher46 teşekkür ederim.

Sn Loner,

Yanlış anlamışsınız, iletişim kazası. Yok değilse de girmeyelim, bademlere sermaye vermeyelim. Saygılar

8.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Hatta Islam'i asaglama kokusu alinir, adam oyle diyor, nasilda gizli gizli biriktiriyormus.
    Laf çakmayı bırakmamışsın Adam san sana ne yazdığımı açıkla. Özel mesajı ve yazdığımı açıkla. Biraz Yüreğin varsa yaşta keramet olsa şimdiki hale gelmez di ülke. İster Ayhan başkan İsterse Reha abi isterse yönetim ne derse varım. Bana attığın iftirayıda yazı ver...

Sayfa 364/996 İlkİlk ... 264314354362363364365366374414464864 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •