Sayfa 523/1003 İlkİlk ... 23423473513521522523524525533573623 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 4,177 - 4,184 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1. ODV içindeki yabancı ETF'lerin coşmasıyla doların değer kaybına rağmen yüzde 1.09 artmış, güzel gidiyor bence. Altın fonu da vardı içinde en son yüzde 15 civarında, onun etkisi pek hissedilmemiş sanırım; fon sepeti olmanın bir avantajı da bu. "Diversified portfolio" denilen duruma kolayca erişim sağlıyor ama bizdekiler iyi yönetilmiyor hellistheothers'ın dediği gibi, eldeki ile idare ediyoruz.

GBC ve KUB için ben de kademeli alımlar yapıyorum, dövizin düşüşüne rağmen iyi ayakta kaldılar.

2. Son 3 ayda portföyünü ve yatırımcı sayısını
    yüzde olarak en çok artıran 3 fon ( serbest ve özel fonlar dışında )
    sırasıyla

ppz, rbh ve uph imiş.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

3.  Alıntı Originally Posted by younginvestor Yazıyı Oku
    ODV içindeki yabancı ETF'lerin coşmasıyla doların değer kaybına rağmen yüzde 1.09 artmış, güzel gidiyor bence. Altın fonu da vardı içinde en son yüzde 15 civarında, onun etkisi pek hissedilmemiş sanırım; fon sepeti olmanın bir avantajı da bu. "Diversified portfolio" denilen duruma kolayca erişim sağlıyor ama bizdekiler iyi yönetilmiyor hellistheothers'ın dediği gibi, eldeki ile idare ediyoruz.

GBC ve KUB için ben de kademeli alımlar yapıyorum, dövizin düşüşüne rağmen iyi ayakta kaldılar.
    Selamlar, odv'nin yönetim ücreti artıyor 8 ocak itibarı ile , bilginiz olsun.
    bu arada 3 yıllık performansını usdtry ile karşılaştırmanızı , bir göz atmanızı öneririm.

Bu arada ben de gbc ve kub taşıyorum. Yabancı hisse fonu başarılı neredeyse yok bence gbc dışında ama en azından bu arada keşke döviz ünvanlı değişkenler artsa kub benzeri içinde hem yabancı hisse hem dövizli enstrüman tutan. Ama o kategoride tek fon maalesef.

bol kazançlar.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

4.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    SUC, SUA eski şekilde devam ediyor.İzahname değişti ama bir fark yok.
    SUB da aynı şekilde devam ediyor

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Kimse bir tavsiye olarak düşünmesin ama ben dolardan etkilenen tüm fon alımlarımı erteledim.Doların nereye gideceği belli değil, tuhaf rakkamlar telafuz ediliyor.
    Kur biraz stabil hale gelsin sonra düşüneceğim.
    bloomberge çıkanlardan da duyuyorum bu rakkam ı. kimse de bunları uyarmıyor mu? hem söylemesi zor, hemde çok kaba.

6.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Son 3 ayda portföyünü ve yatırımcı sayısını
    yüzde olarak en çok artıran 3 fon ( serbest ve özel fonlar dışında )
    sırasıyla

ppz, rbh ve uph imiş.
    bir aydır rbh'nin üzerine bir ağırlık çöhtü. belirgin performans düşüşüne rağmen çökmeye de devam ediyor. fon pay sayısı artıyor. böyle giderse mps gibi olup üzerindeki ağırlıktan kurtuluncaya kadar zayıf kalacak. mps, yarı yarıya küçülünce kendine gelebildi. bakalım rbh ne yapacak. kendini toparlayabilecek mi?

7.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Selamlar, odv'nin yönetim ücreti artıyor 8 ocak itibarı ile , bilginiz olsun.
    bu arada 3 yıllık performansını usdtry ile karşılaştırmanızı , bir göz atmanızı öneririm.

Bu arada ben de gbc ve kub taşıyorum. Yabancı hisse fonu başarılı neredeyse yok bence gbc dışında ama en azından bu arada keşke döviz ünvanlı değişkenler artsa kub benzeri içinde hem yabancı hisse hem dövizli enstrüman tutan. Ama o kategoride tek fon maalesef.

bol kazançlar.
    merhaba,

evet, dolar bazlı bakarsak fon kurulduğundan bu yana başarısız görünüyor ama son zamanlarda yönetim kısmında bir anlayış değişikliği var diye düşünüyorum, en azından 2019'daki gibi kendi borçlanma araçları fonları ile donatmamışlar, birkaç kaliteli yurtdışı etf'i mevcut. bir de fonun kıyaslaması mevduat ile görünüyor ki ben de öyle bakıyorum bu fona dolardan ziyade. aylık mevduat + 1.5 puan minimum yeterlidir benim için.

yönetim ücretinin böylesi bir zamanda artması kuruma zaten az olan güvenimi iyice baltaladı ama kaliteli fon piyasasının sığ olması elimizi kolumuzu bağlıyor.

8.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    bir aydır rbh'nin üzerine bir ağırlık çöhtü. belirgin performans düşüşüne rağmen çökmeye de devam ediyor. fon pay sayısı artıyor. böyle giderse mps gibi olup üzerindeki ağırlıktan kurtuluncaya kadar zayıf kalacak. mps, yarı yarıya küçülünce kendine gelebildi. bakalım rbh ne yapacak. kendini toparlayabilecek mi?
    fonlar çok şişince oluşan sıkıntı tam olarak nedir? Böyle durumlarda şişmemiş ama güzel getiren fonlara mı geçmeliyiz? e onlar da bir zaman sonra şişmez mi? bu bir kısır döngü değil mi ne yapıcaz?

Sayfa 523/1003 İlkİlk ... 23423473513521522523524525533573623 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •