Sıkıntılı dönemleri daha önce yaşayanlar bilirler. Birbirilerine çok benzerler. Kötü haberlerin sayısı çoktur. Kötümser yorumların sayısı çoktur. Daha önce önemsemediğiniz kötü olasılıkları öne çıkarlar. Birden esas işinizin daha önmeli olduğunu düşünmeye başlarsınız. Endeks tarihi tepesindeyken ve X hissesi 20 kat artmışken,''Bu daha bir şey değil, çok yolu var!'' derken, şimdi aynı hisseler 1/4, 1/5 fiyatına gelmişken çok pahalı buluyorsunuz! O zaman 30000-40000 endeks için neden olmasın derken, şimdide 4000-5000 endeksi telaffuz ediyorsunuz! Yani kısacası hep gafil avlanıyoruz! Bunlar normaldir! Bu sene Şubat başı mal boşaltıp 1.5 cente kadar oldukça iyi kar etmeme rağmen ben de yakalandım! Olmasaydı, yapmasaydım demek yerine daha önceki yıllarda neler olmuş? bakmakta yarar var! Kimler kazanmış ve kimler arkadan bakmış? öğrenmekte yarar var. 5000 liralık hisse 40000 olurmu? Olur! 500 liralık hisse hiç artmayabilirmi? evet! Bu günlerde yaşadıklarımızın aynısı önceki dönemlerde yaşandı! Hatta sadece bizde değil, diğer ülkelerde de yaşandı! Sıcak para emerging marketlerde yatırımı bırakmaz! Parasının bir kısmını geri alır ve sonra yine geri döner! Bazen depreme rağmen döner! Çoğu zaman beklemediğiniz şekilde ve volümde geri döner! Bu dönem de İMKB-30 hisselerinin çoğu iyi ve ucuzdur! Makinatakım, EGYO, Toprakbank ise aslında ucuz değildir! Yükseliş dönemi bittiğinde KY'nin yapması gereken tek şey dışarıda kalmaktır! Çok sıkıcı!

------------------------------------------------------------
kmx'dan alıntı....................