Sayfa 313/1004 İlkİlk ... 213263303311312313314315323363413813 ... SonSon
Arama sonucu : 8026 madde; 2,497 - 2,504 arası.

Konu: Viop - XXX

1.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    öyle konuşuluyor ki sanki piyasa canı sıkıldığı için yüksek faiz istiyor gibi bir hava oluşuyor..

alakası yok..

mevcut hükümetin berbat hale getirdiği ülkede istenilen faizdir. ben tasarruf yapacağım onlar saray ?? olur mu böyle şey ??

olmaz elbette. yüksek enflasyonla da büyüme olur işler yolunda gider.. istenirse.. nasıl ?? yüksek faizin reel sektör üzerindeki etkisini azaltmak için vergileri azaltırsın..

evet.. temel bir hamle.. vergi ne alaka diyenler olacaktır?? evet.. dunyanın en saçma ve yüksek vergileri ile bu işler gitmez.. adamlar sürekli vergi icat ediyorlar ve iş yapmak yerine saray yapıyorlar..
    Reel sektör zaten doğru dürüst vergi vermiyor. Bir de reel sektörün üzerindeki faiz yükünü azaltmak için vatandaşa yüklenmesinler yine.

Dünyada toplam vergi içerisinde direkt vergilerin en yüksek oranda olduğu ülkelerden birisiyiz. Beyaz yakalı çalışanların gelir verglieri bir de kdv ötv gibi vergiler toplanabiliyor. Geri kalan vergilerin toplam pay içerisindeki oranı dünya ortlamasına göre çok az. Önce bu durumun düzelmesi lazım. Reel sektör adam gibi vergi verirse üzerindeki faiz yükü otomatikman azalır.

2. Faiz kararından 100 baz puan indirim gelirse şaşırmalı mı?

3.  Alıntı Originally Posted by Zinedrimed Yazıyı Oku
    Günaydın...
    Herşeyi verdim , bekleyelim birazda...
    Vadeli -pay vadeli flat...
    Kolay gelsin...
    Ben gübredeyim. Robotu bozmaya çalışıyorum.
    Robotuna su dökecem.

4.  Alıntı Originally Posted by rosense Yazıyı Oku
    Faiz kararından 100 baz puan indirim gelirse şaşırmalı mı?
    Yatay ya da 0.25 artırım. Amaç şahin görünmek

Alıntı Originally Posted by mertus Yazıyı Oku
    Reel sektör zaten doğru dürüst vergi vermiyor. Bir de reel sektörün üzerindeki faiz yükünü azaltmak için vatandaşa yüklenmesinler yine.

Dünyada toplam vergi içerisinde direkt vergilerin en yüksek oranda olduğu ülkelerden birisiyiz. Beyaz yakalı çalışanların gelir verglieri bir de kdv ötv gibi vergiler toplanabiliyor. Geri kalan vergilerin toplam pay içerisindeki oranı dünya ortlamasına göre çok az. Önce bu durumun düzelmesi lazım. Reel sektör adam gibi vergi verirse üzerindeki faiz yükü otomatikman azalır.
    benim söylediğim biraz daha farklı..

ben herkesten daha az almalılar diyorum.. yüksek vergi toplayıp yatırımları yine dış borçla yapıyorlar.. o zaman toplanan vergiler nereye gidiyor ? sorusunu soruyorum.. cevap açık.. israf şatafat ve ümmete harcanıyor.. yani siyasal islamın finansmanı..

ayrıca bir not: işletmeler üzerinde görünmeyen çok fazla vergi ve masraf var.. bir keresinde şirket kurmaya karar vermiştim vergi mevzuatını görünce kaçındım.. sadeleştirme çok önemli..

tekrar etmek gerekirse: toplanan vergiler fazla.. daha az vergi ile bu ülke daha iyi yönetilir.. amaç yönetmekse.. ama amaç eğer siyasi dönüşümse laylaylom vakit geçirirler ekonomi üzerine..18 yıldır olduğu gibi..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    GARAN'ı oyuncak ettiler...4-5 kademe çizdi geri de bastı aynı şekilde...

7.  Alıntı Originally Posted by rosense Yazıyı Oku
    Faiz kararından 100 baz puan indirim gelirse şaşırmalı mı?
    Ben öyle bir ihtimal düşünmüyorum. Piyasanın güvenini kazanmak TL'ye olan talebi arttırabilmek için 2 defa faiz arttırıldı. 50 puan 100 puan için bu emekler çöpe atılamaz. Düşüş olursa ben şaşırırım.

Alıntı Originally Posted by ConSenSus SenSor Yazıyı Oku
    1714-5-6 bölgesel mayınladık yine re-shorts..

Birazı gerçekleşti bile..
    Nefis oldu bu grupTA.. Mangalı yakabilirsin secbul..

Sayfa 313/1004 İlkİlk ... 213263303311312313314315323363413813 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •