Originally Posted by
mertus
Reel sektör zaten doğru dürüst vergi vermiyor. Bir de reel sektörün üzerindeki faiz yükünü azaltmak için vatandaşa yüklenmesinler yine.
Dünyada toplam vergi içerisinde direkt vergilerin en yüksek oranda olduğu ülkelerden birisiyiz. Beyaz yakalı çalışanların gelir verglieri bir de kdv ötv gibi vergiler toplanabiliyor. Geri kalan vergilerin toplam pay içerisindeki oranı dünya ortlamasına göre çok az. Önce bu durumun düzelmesi lazım. Reel sektör adam gibi vergi verirse üzerindeki faiz yükü otomatikman azalır.
benim söylediğim biraz daha farklı..
ben herkesten daha az almalılar diyorum.. yüksek vergi toplayıp yatırımları yine dış borçla yapıyorlar.. o zaman toplanan vergiler nereye gidiyor ? sorusunu soruyorum.. cevap açık.. israf şatafat ve ümmete harcanıyor.. yani siyasal islamın finansmanı..
ayrıca bir not: işletmeler üzerinde görünmeyen çok fazla vergi ve masraf var.. bir keresinde şirket kurmaya karar vermiştim vergi mevzuatını görünce kaçındım.. sadeleştirme çok önemli..
tekrar etmek gerekirse: toplanan vergiler fazla.. daha az vergi ile bu ülke daha iyi yönetilir.. amaç yönetmekse.. ama amaç eğer siyasi dönüşümse laylaylom vakit geçirirler ekonomi üzerine..18 yıldır olduğu gibi..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri