kusura bakmayýn .hayatýmda boyle sacma sapan býr yorum gormedým..
ama herkes smmm degýl býlemeyebýlýr.
kasada 115 mýlyon yok... oyle býrseyý soyleyen ýyýce komýk olur.nakýt veya benzerlerýdýr o .nakýt degýl.(cek senet-nakýt vb)
Onlarý anca ticari hayatta çek ver çek al vade uzat senet ver gibi ticarette kullanýrsýn.ELÝNÝ GUCLENDIRIR TEMINATTA KULLANIRSIN BANKALARDA...CALISANLARA BILE KIDEM TAZMINATI ODERSIN ÇEKLE.......115 mýlyonu sermayeye ekleyemýyorsun ekleyemedýgýn gýbý o 115 mýlyonun býr suru karsýlýgý var býlancoda.Dustunuz mu mesela o karsýlýklarý .Dusunce ne kadar kaldý ?.ýste bu yuzden sermayeye ancak ozkaynak grubu altýndaký kalemlerý ekleyebýlýrsýn.daha günü gelmemýs çekleri senetleri de mý sermayeye ekleyeceksýn.

)))))))))))
ölüsü 30 mýlyon dolar olan marmarýsteký tesýs var.e nolucak marmarýsteký tesýsý satacak onun parasýyla mý talya yý yapacak...

)))
devletin tüyünü acýtmadan yolma taktýgý

))) koc holdýng mý devletý acýtmadan devletin tuyunu yoluyor...)))))))))
altýnyunusu var maalttaký arazýlerý var su var bu var..
yahu muhasebe standartlarýna gore onlarý sermayeye ekleyemýyor.Annca satacak gayrýmenkul satýs karý hesabýna alacak vb vb vb vb
ayyy ay..
Ben ercan beyýn býlgýsýz olan ama herseyý býldýgýný sanan yatýrýmcýyý aydýnlattýgýný dusundum. cunku yalan soyluyorsa spk teblýglerý geregý hapýs cezasýna kadar uzanan býr yelpaze var....
aman dýyeyým..ýnsanlar karýsýnýn kocasýnýn kýzýnýn parasýný yatýrýyor buraya.....Muhasebe býlmýyorsanýz hýc bulasmayýn bu sermaye arttýrým ýslerýne...
SONRA KENTTE SERMAYE ARTISI OLACAK DEDIGIMDE '' HADI LEN' DIYE OLUMSUZ YAZANLAR KONUSANLAR GIBI BIR ANDA YOK OLUYORLAR ORTADAN....ONCA INSANIN EV ALMA ARABA ALMA HAYALLERI DUSUYOR SUYA..ARDINDAN BAKA KALIYOR..
BURADAKI SERMAYE ARTISININ DA APACIK GORULUYOR KI 1 TL BEDELLE 4 TL 5 TL UZERINDEN PRIMLI OLACAGI TAHMIN EDILIYOR.FÝNANSMANI SAGLARLARSA 3 TL DE OLUR BELKÝ.YOKSA OZKAYNAK GRUBU ALTINDA 220 MILYON VARDA BEN MI GOREMIYORUM..OZYAKNAK GRUBUNA BAKACAKSINIZ SERMAYE ARTISINDA.BASKA YERE BAKMAYACAKSINIZ.ORADA TUTAR YOKSA ISTEDIGI KADAR VARLIKLI OLSUN SIRKET IMKANSIZ...BEDELLIDEN BASKA CARESI YOKTUR.
SIRKETLERIN ELINDE NAKIT YA DA NAKDE CEVRILIR TUTARLARIN OLMASI ONEMLI DEGIL BUNLARIN OZKAYNAK GRUBU ALTINDA ESAS SERMAYEYI ARTTIRACAK HALDE HAZIR OLMASI ASILDIR....E YOK BUNUN OZKAYNAK GRUBUNUN ALTINDA NAKIT..NE YAPACAK?(ENFLASYON DUZELTMESI RAKAMI VAR ORADA AMA O NAKIT DEGILDIR FÝKTÝF DEGERLEME TUTARIDIR.YANI ELLE TUTULMAZ....ELLERINDEKI NAKDI DEGERLEMISLER ENFLASYONA KARSI.SU KADAR DEGERLI DEMISLER .TEKDUZEN MUHASEBE STANDARTINDA O OZKAYNAGA EKLENIR VE SADECE SERMAYEYE EKLENEBILIRDIR.AMA SERMAYEYE EKLEDIGINDE BIR KAYNAK YARATMAZ ,SADECE BILANCODAKI KALEMI YERINDEN OYNATMAKTIR.YANI BANKAYA GIDIP BAKIN BENIM SERMAYEM SU KADAR OLDU VERIN BANA DAHA YUKSEK KREDI DERSENIZ BANKACI KICIYLA GULER CUNKU OYLE BIR TUTAR YOKTUR.)
BI DE ADAMLAR DEMIS YONETIM KURULU KARARIYLA SERMAYE ARTTIRICAM FINANSMANI BOYLE SAGLIYACAGIM DEMIS...YAHU DAHA NE DESIN....
AYNI KENTTE MILLETI DONSUZ KACIRIP ORTADAN KAYBOLANLAR GIBI......BU KADAR MI BENZERLIK OLUR.
Yer Ýmleri