Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
''net karını düzenli bir ivmeyle sürekli bir şekilde artırabilen'' firmaları bulan adam zaten bu işte ilerlemiştir. Temettü verimi, ulaşılması ve kavranılması en basit verilerden birisi.
Bunlar sır değil ki. 10 yıllık finansallarını inceleyin. Boluc, Toaso, Froto, Tuprs, Petkm, Asels, Ttrak, Otkar vs hisseler. Arada tabi ki durgunluklar falan olmuş ama genel trend olarak hep karlarını artırmışlar. Sizin mantığınıza göre bunlar temettü vermeseler bu kadar iyi şirketler olamazlardı. :D Gerçekten böyle mi yoksa kar ettikleri için mi böyle değerliler?
Şuna benziyor, 8 yaşındaki çocuk diyor ki: Babamı çok seviyorum, çünkü bana haftada 20 lira harçlık veriyor. Çok parası var ve saygıdeğer bir adam.
Hayır ufaklık, baban sana 20 lira harçlık verebildiği için değil o 20 lirayı sana verebilecek şekilde sürekli kazanabildiği için değerli. O parayı kazanamazsa nasıl harçlık (temettü) verecek?
Bir temettucu savunucusunun buna cevabi su olurdu.
Ne guzel iste babamin degerinin bir onemi yok (hisse fiyati )20 lira veriyor cebinden temettuden.
Sen ise harclik vermeden yasayip diyorsunki benim babam daha degerli
Harclik vermiyor nasil degerli oluyor bu baba ? Der.
Sende ona dersinki
Benim babam duzenli Harclik vermiyor lakin bana verecegi 20 tl ile benim adima yatirim yapiyor. Parami buyutmek icin ayrica ben istedigim herhangibir zamanda baba bana 20 tl lazim dedigimde cikartip verebiliyor temettu yaratmak.
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
O zaman aklın yolu bir. Babanın harçlık vermesi de vermeyip çocuğu ve kendi için o parayı yatırımda kullanabilmesi için de tek gerek ve yeter şart para kazanabilmesi.
Tebrik ederim, herkeste temettüyü leylekler getirip bırakıyor zannediyordu. Sarkastikte olsa iyiki anlattınız böylece herkes, sizden kar eden şirketin temettü dağıttığını öğrenmiş oldu. 😆
Baba örneğide müthiş olmuş. Bizler gibi cahil, gözü kapalı, soyut kavramlar üzerine yaşayan ayı ve güneşi kutsal varlık zanneden ve temettüyü kar eden şirketin değilde leyleklerin getirdiğini zannedenler için çok açıklayıcı olmuş.
Ayrıca, üç beş tane ünlü isimin hipnozundan çıkmamızı sağladınız. Hiç farketmemiştim, onlar diyor diye yüzbinlerce insan temettü peşindeymiş meğer. Hiç birinin aklı yok demekki. Mesela ben İlber hocayı çok severim artık ünlüde oldu. Yani hoca çıkıp deseki aç gözünü, "temettü verdiği zaman hissenin değeri düşer", demek ki büyük bir uyanış yaşıyacağım. Bir başka sevdiğim ünlü şuradan atla derse ertesi günde onu yaparım belki.
Ah genç arkadaşlarım ahh. Diliniz çok yaralayıcı, kırıcı, ego fışkırıyor yazdıklarınızdan. Her şeyden önce bunu farketmeniz daha iyi.
Belliki izlediğiniz yolla savunduğunuz şeyi kimseye anlatamıyorsunuz.
Ne söylediğinden çok o söylemek istediğin şeyi nasıl söylediğin önemli derler.
Neyse sevgi ve saygılarımla
SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son düzenleme : ctugrul; 10-06-2017 saat: 00:53.
Yer İmleri