Sayfa 34/375 İlkİlk ... 2432333435364484134 ... SonSon
Arama sonucu : 2995 madde; 265 - 272 arası.

Konu: KOZAL - Koza Altın

1.  Alıntı Originally Posted by aptamil Yazıyı Oku
    Günün özeti Bank of öğlen saat 4 e kadar 500k kozal aldı, sonra bunların 800k sını bastı tarumar etti kağıdı, sonra bu sattığı 800 k nın 300 k sını geri aldı, günü ne 25k eksi de kapattı. Artık trade için gelecekler baya bir düşünecek iyi oldu bugün kü etrafın toz duman olması. Trend hala çok güçlü duruyor.
    Çok güzel bir tespit aynen katılıyorum,bu tahtanın sahibi Bank of bence buraya gelene kadar hisseyi yerli fonlara satış yapıp gibi gösterip yabancı çıkışı,imajı yarattı korku yaratıp yatırımcıyı uzak tutu hissedeki olumlu gelişmede herkesin yabancılar satıp çıkıyo olumsuzluğunu yarttı,bence alıcılar ya bankofun yan cebi yada bu hissenin gelecekti durumunu çok iyi bilen birileri bir gurup, fon birisi bankofun satışlarını karşılayanlar yerlilerse bizim bilmediğimiz daha fazla şeyleri biliyolardır diye düşünüyorum,eğer yerlilerse bence daha güzel durumları görebiliriz diye düşünüyorum,bunları yatırım tavsiyesi olarak anlamayın buralardan yatırımı daha dikkatli yapın,iyi geceler,

2. https://www.trthaber.com/haber/ekono...il-555029.html

"Gülal, "Bu holdingde (Erciyes Anadolu) ve TMSF kayyumunda yönetilen diğer şirketlerde de küçük hissedarlar var. Ama hukuki olarak eski sahiplerine bir kar dağıtımı yapmak söz konusu olamayacağı için terör aidiyeti ve iltisaklı olmayan küçük hissedarlar bu süreçten zarar gördüler kabul ediyoruz. Bununla alakalı bir yasa çalışması hazırlığımız var. İnşallah önümüzdeki dönemde bunu yasal hale getirip bu mağduriyetleri gidermek istiyoruz." diye konuştu."

Bence bahsettikleri sorun açısından aslında Kozal'da kar dağıtımı konusunda sıkıntı zaten yok. Sıkıntı terör aidiyeti ve iltisaklı olan ortaklara kar dağıtımı yapılmasını gerektiren durum içindir. Oysa Kozal'da kar dağıtıldığında bu kişilere değil (çünkü dolaylı ortaklar) ATP ile koza-ipek holdinge temmettü ödenecek. Onlar da kayyum kontrolünde olduğuna göre terör aidiyeti ve iltisaklı olan ortaklara kar dağıtımı yapılmamış olacak. Kozaa ve ipek te de aynı durum söz konusu kar dağıtımı engeli olan şahısların doğrudan ortaklıkları yok. Bu hal taki bu ortakların doğrudan ortak oldukları şirkete gelene kadar kar dağıtımının yapılabileceğini gösterir. Umarım en azından kozal grubunda bu durumu anlayıp kendilerince de kabul gören terör aidiyeti ve iltisaklı olmayan küçük hissedarların gördüğü bu zararı yasa beklemeden giderirler.

3. Karanlık oda 127 mi gösteriyor [emoji849]

Düzeltme yanlış görmüşüm anlık veri olmadığı için [emoji3064]
    YTD.

4.  Alıntı Originally Posted by Watchdog Yazıyı Oku
    https://www.trthaber.com/haber/ekono...il-555029.html

"Gülal, "Bu holdingde (Erciyes Anadolu) ve TMSF kayyumunda yönetilen diğer şirketlerde de küçük hissedarlar var. Ama hukuki olarak eski sahiplerine bir kar dağıtımı yapmak söz konusu olamayacağı için terör aidiyeti ve iltisaklı olmayan küçük hissedarlar bu süreçten zarar gördüler kabul ediyoruz. Bununla alakalı bir yasa çalışması hazırlığımız var. İnşallah önümüzdeki dönemde bunu yasal hale getirip bu mağduriyetleri gidermek istiyoruz." diye konuştu."

Bence bahsettikleri sorun açısından aslında Kozal'da kar dağıtımı konusunda sıkıntı zaten yok. Sıkıntı terör aidiyeti ve iltisaklı olan ortaklara kar dağıtımı yapılmasını gerektiren durum içindir. Oysa Kozal'da kar dağıtıldığında bu kişilere değil (çünkü dolaylı ortaklar) ATP ile koza-ipek holdinge temmettü ödenecek. Onlar da kayyum kontrolünde olduğuna göre terör aidiyeti ve iltisaklı olan ortaklara kar dağıtımı yapılmamış olacak. Kozaa ve ipek te de aynı durum söz konusu kar dağıtımı engeli olan şahısların doğrudan ortaklıkları yok. Bu hal taki bu ortakların doğrudan ortak oldukları şirkete gelene kadar kar dağıtımının yapılabileceğini gösterir. Umarım en azından kozal grubunda bu durumu anlayıp kendilerince de kabul gören terör aidiyeti ve iltisaklı olmayan küçük hissedarların gördüğü bu zararı yasa beklemeden giderirler.
    Ama yazıdan benim anladığım, eski ortakları, küçük ortaklar dahil komple yok sayıyorlar. Sıfırlıyorlar. Mesela aklıma Çukurova-Kepez geliyor. Bildiğim kadarıyla onlar da hala faaliyette ama küçük yatırımcı haklarını kaybetti. Aradaki fark nedir? Bunu iyi anlamak lazım.

İfadeleri bir daha okudum. Hukukçulara da soracağım. İfade çok net. Eski sahiplere, küçük-büyük fark etmez, kar yok. Yasa demiş ama o yasalar 20 yılda çıkmaz. Sadece konuşulur. Beni rahatsız eden; küçük ortakları eski sahipler adı altında yok sayma kısmı nereye kadar uzanır? Çukel-Kepez gibi komple sıfırlama durumu olabilir mi? Bu ciddi bir konu.
    ...

5.  Alıntı Originally Posted by JoNaThAn Yazıyı Oku
    Ama yazıdan benim anladığım, eski ortakları, küçük ortaklar dahil komple yok sayıyorlar. Sıfırlıyorlar. Mesela aklıma Çukurova-Kepez geliyor. Bildiğim kadarıyla onlar da hala faaliyette ama küçük yatırımcı haklarını kaybetti. Aradaki fark nedir? Bunu iyi anlamak lazım.

İfadeleri bir daha okudum. Hukukçulara da soracağım. İfade çok net. Eski sahiplere, küçük-büyük fark etmez, kar yok. Yasa demiş ama o yasalar 20 yılda çıkmaz. Sadece konuşulur. Beni rahatsız eden; küçük ortakları eski sahipler adı altında yok sayma kısmı nereye kadar uzanır? Çukel-Kepez gibi komple sıfırlama durumu olabilir mi? Bu ciddi bir konu.
    Ben dediğniz çıkarımı yapacak hiç bir ifade görmedim, aksine temettü dağıtmayarak suçsuz ortaklara zarar verdiklerini kabul ediyorlar, bu zararı engellemek içinde yasalarda değişikliğe gidilerek kar dağıtımı imkanı getirileceği söyleniyor. Ben de diyorum ki kozalda şu an kar dağıtımı yapılırsa dedikleri gibi terör aidiyeti ve iltisaklı olan ortaklara da dağıtım şeklinde bir sonuç oluşmaz nedenini de yukarıda açıkladım.

6. 3 ileri 2geriye devam.

7. Bence KOZAL ı 135-145 bandında tutup kozaa ve ipek i götürecekler.Ben o şekilde pozisyon aldım

8. Satıcı tarafında İşyatırımı görmek hoşuma gitmiyor. Yapı kredi de var. Alış önde idi yarım saat önce. Zaten her gün öğleye kadar alış önde öğleden sonra satış öne geçiyor. Bu kağıdı anlamak zor. Zira bıçak üstünde gibi bir düzlemde gider görüntüsü var. 139 a kadar iyi sıçradı ben bu iletiyi yazmadan hemen önce. Fakat ne sıçraması özellikle derinlik görmeden tahmin etmek zor. İnşallah kalıcı olur dicemde bu temenni içinde kafamda bir dayanak yok.

Ancak tek bir dayanak aklıma geliyor direkt spek alımı olması.. Bu çok iyi olur ama mal çıkma olursa o da pek iyi olmaz. YTD.
    Bu yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Sayfa 34/375 İlkİlk ... 2432333435364484134 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •