Sayfa 814/996 İlkİlk ... 314714764804812813814815816824864914 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 6,505 - 6,512 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

1.  Alıntı Originally Posted by eksina Yazıyı Oku
    ceplerinde iphone yok ama adamlar yokluktan saglıkta ılerlediler. mr cıhazı bıle yoktur onlarda yogurt mayalar gıbı mayalamıslardır. Chp olsaydı basımızda kuba gibiydik
    Başka bir tanesi de Mahir Ünal için 'Şaka yaptı yaw, siz de hemen.' demiş. (Ayfon meselesi)

Küba aşısı inaktif, koy cebinde taşı, o dereceymiş..Tıpta mevcut koşullarıyla iyiler, kanser çalışmaları konusunda mesela.

Pfizer, Almanya'ya da üretim tesisi kurmuş, Pfizer buraya gelmez herhalde de, ne biliyim Küba gelsin, Çin, Rusya gelsin, bir tesis de onlara tahsis edilsin, burada üretsin. Sırbistan modeli, adamlar, AB bizi sallayınca, Ruslardan, Çin'den ne gelirse, karma yapacağız demişler. Almanya bile Rus aşısını düşünmeye başlamış.

Bir şeyler yapılabilir, yoksa sittin sene aşı olamayız biz, en sonunda da corona-conan mutasyonu çıkar, Kimmeryalı varyantı, gider ona yakalanırız..

2.  Alıntı Originally Posted by Karax Yazıyı Oku
    Tek hikayesi faiz artırıp indirmek olan bir ülkenin kaz***** tefeciler olacak. 8liradan sattıkları dolarları 6.50 den almak bu üstün ari ırkın en doğal hakkı. Vatandaşa attıkları katmerli tokatin tahini bol olsun diye ortalıkta söylenmeleri gayet doğal. Az geride izmirli hoca güzel yazmış ne demiş. " Yabancıyla bir olup vatandaşını zarar ettirmek isteyen dünyada başka bir ülke varmıdır diye" 6.50den 10 lira olunca fiyatlar ne olacak kimse onu düşünmüyor. Varsa yoksa kaka dolar düşsün. Düşsün kardeşimde bana faydası ne bu doların düşmesinin.
    2018 yılındaki kur şokunu market fiyatlarında dibine kadar hisseden biz,sonraki geri çekilmelerde düzenli olarak zamma maruz kalan biz,dolar 8.50 yi vurunca marketlerdeki günlük ''fiyat güncellemeleri'' nedeniyle fiyat etiketi okumayı bırakan yine biz ama doları düşürüp başarı kazanan onlar,yersen ayrıca bu pandemi döneminde iyi-kötü döviz girdisi sağlayan ihracatçılarda yakında topu atmaya başlar ama yeni anayasa,ama aya gidiyoruz,el içi kadar simit 2.5 tl olmuş kimin umurunda..

3. ABD tahvil ihalelerine bakınırken şunu gördüm;

HAMBURG, 11 Şubat (Reuters) - Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) yaklaşık 235.000 ton yemlik mısır ithalatı ihalesinin ilk turunda teklifleri aldı.

Ticaret kaynakları en düşük fiyatın navlun dahil ancak sigorta maliyetleri hariç (c&f) ton başına 271,75 dolar olduğunu değerlendiriyorlar.

Ticaret kaynaklarının verdiği bilgiye göre, söz konusu fiyat teklifi Tekirdağ limanına sevk edilecek 25.000 ton mısır için yapıldı.

Kaynaklar henüz bir alım yapılmadığını ve görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

TMO nihai alım kararı öncesinde birkaç tur pazarlık yapıyor ve nihai fiyatlar genelde düşüyor. Şartnamede sevkiyatın 19 Şubat ve 15 Mart tarihleri arasında yapılması istendi.

https://tr.investing.com/news/commod...ri-ald-2098606

Mısırda kendi kendimize yeterli bir ülke olmayıp, yumurta ve kanatlı üretimi ile büyükbaş hayvan sayısındaki artışa paralel yem hammaddesi talebindeki artışın da etkisiyle mısırda dışalımcı ülke konumundayız.

Dünyada 2019 yılında 1.109 milyon ton mısır üretimi yapılmış olup en büyük ihracatçı ülke olan ABD, mısır tüketiminde %27 lik bir paya sahiptir.

Türkiye 2018/2019 pazarlama sezonunda 438.015 $ değerindeki 2,1 milyon ton ithalat ile dünya sıralamasında %1,18 lik pay ile 23. sıradadır.

https://www.zmo.org.tr/genel/bizden_...tipi=42&sube=0

Yemlik mısır şu galiba, 271 dolar dediğine göre;

Sonra da 'yımırtaya niye zam' geldi...Karacabey'de var modern tarım/hayvancılık yapan bir vatandaş, tvlere çıktı, youtube'da videoları var, bilimsel bir şekilde matematikle anlatıyor, ben mısır üretimini arttırırım, şöyle ekmek lazım, böyle dikmek lazım, ton başına adamlar şu verimi alıyor diye...kime anlatıyosun, en son adama kredi vermemişler üzerine oynuyorlardı ters ters konuşuyor diye, süt ineklerini kesecem diyordu, sonrasını takip etmedim.

Mısırı ithal edersen, yımırta yiyemezsin netekim.

Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Reha Bey bu konuya önem verdiği için yazayım,eşim 2.ci doz aşıyı bugün 11:30 gibi oldu darısı benim başıma kaldı 45 milyon 651 bin kişi önümde.....
    Geçen haftaya göre maskesiz gezenlerde ciddi artış var. Bir tarafta çift maskeli azınlık, diğer yanda çene tipi maskeli çoğunluk. Esnaf dükkanım neden kapalı diye sorguluyorsa sokağa bakması yeter. 3. Dalgaya doğru gidiyoruz.
    Tek güzel haber soğuk. En azından sıcak tutar diye maske takan olur.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

5. Yani uzaya gidene kadar şu mısır işini çözemez miyiz, mısır yaw mısır. Rakamlar doğruysa, ve doğru okuyorsam, yılda yarım milyar dolar oradan kaçıyor, buğday, saman v.s. eklenince nedir toplam alım bakmak lazım. Sonra da dolar niye düşmüyor?

6.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Tüpraş..garışık işler...YTD

Yawlum Mithat..yürü..YTD

7. Dolarda teknik 6,8859 gibi fakat herkes burayı beklerse gelir mi?
    Geçmişi oku geleceğe yön ver.Yazdıklarım yatırım ve siyasi tavsiye değildir.
    Var mısın ki yok olmaktan korkuyorsun demiş bilge bir adam.

Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

Alıntı Originally Posted by BOOTES Yazıyı Oku
    Dolarda teknik 6,8859 gibi fakat herkes burayı beklerse gelir mi?
    Gelmez.
    Taş çatlarsa 6,98’e dokunur gibi yapar o kadar. Sonrasını ne siz sorun ne ben söyleyeyim.
    YTD.

Sayfa 814/996 İlkİlk ... 314714764804812813814815816824864914 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •