Altın Fed yetkilisinin açıklamalarıyla sert düştü
Altın fiyatları, St. Louis Fed Başkanı James Bullard'ın enflasyon ile ilgili açıklamalarıyla yükselen ABD hazine tahvilleri sonrasında sert bir düşüş yaşadı.
Altın Fed yetkilisinin açıklamalarıyla sert düştü
Altın fiyatları, St. Louis Fed Başkanı James Bullard'ın enflasyon ile ilgili açıklamalarıyla yükselen ABD hazine tahvilleri sonrasında sert bir düşüş yaşadı.
aklıma geldi yazayım dedim, yarın değil öbürgün faiz kararı var, düşünceleriniz nedir?
15 gün sonra gene kapanır))))
U100 endeksinde esas hareketin başladığı 9 kasımdan itibaren yabancı kurumsalların hareketi;
BİST tarafı;
9 kasım - 15 ocak aralığında istikrarlı bir şekilde 1.9 milyar dolarlık alım gelmiş biste...
15 ocaktan günümüze kadar ( 3 haftadır ) istikrarlı bir şekilde 800 mn dolarını çıkmışlar...
DİBS tarafı;
9 kasımdan günümüze kadar istikrarlı bir şekilde 3.6 milyar dolar DİBS almışlar...
DİBS alımı bistten para çıkılan son 3 hafta da devam etmiş ve yaklaşık 600 mn dolar olarak gerçekleşmiş...
Benim gördüğüm; borsadan çıkan paranın %75 ini tahvile park etmişler...
9 kasımdan bu yana nette dişe dokunur bir para çıkışı yok ( bist + dibs)...
Yine benim gördüğüm; tahvilde park halinde bekleyen 3.6 milyar dolar para var...
Bu para bir şekilde borsaya girerse ver elini 180.000...
Nette çıkış başlar ve devam ederse ver elini mezbahane...
Kaynak: TCMB verileri...
https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...ac2c96-nugSKTL
Banane yazdan bahardan..
Banane borandan kardan...
Aşağıdan yukarıdan
Yolun sonu görünüyor HALİL İBRAAM..
https://youtu.be/-tXm785XZmM
Yazdıklarım şahsi fikrimdir,yatırım tavsiyesi içermez.Başkalarının fikirlerine göre yatırım yaparsanız zarar edebilirsiniz.
sayın verge bilgi için teşekkürler, az çok dediğinizde haklısınız, o para biste girerse iyi bir ralli yaptırır, tahvil konusunu bende biliyordum ve benim şahsi görüşüm o para borsaya da girecek ama şimdi değil, nasıl ki ben ve bazılarımız borsadaki 30 dışı kağıtların fiyatlarından endişe duyuyorsak eminim yabancılarda da bu durum mevcuttur,
bu konudaki tahminim ise; borsaya iyi bir düzeltme gelecek, yabancıların istediği yan kağıtlar da makul seviyeye inecek ve sonrasında hem 30 endeksine hemde istedikleri o hisselere topluca girecekler, işte o zaman asıl ralli başlayacak.
tabi bu arada merkez bankası yamuk yapmamalı, siyasi olarak ekstra sorun çıkmamalı, sorunlar zaten belli, o zamana kadar düzeltme çabaları da geldikçe ara düzeltmeler hariç daha güzel şekilde yukarı gidecek.
Yer İmleri