Bu pazartesi her şey belli olur devamlı tamamla büyük bir ihtimalle karar vereceğiz
Hepimizin bildiği gibi, Algoritmik veriler ile çalışan bir Robot, 20 günlük, 50 günlük ortalamalar, alan satan, işlem hacmi gibi bazı benzer verileri değerlendirerek 20/30 kuruşluk kar etme sistemine göre Çalışıyor.
5 milyon Lot Satıyor kapanışta 6 milyon Lot alıyor ya da tersi.
Sonuçta Bir ayda Adet olarak %70 Karlı işlem yapılmasına bakılıyor.
Yapamıyorsa Olmuyorsa yeni verilerle destekleniyor. Ve 20/30 Kuruş kar etmeye devam ediyor.
Robot, Şirketin mali tablosu, geleceğe Yönelik projeleri gibi temel analizleri Görmüyor.
Onun için diyoruz ki şirket gerçekleri başka tahta gerçekleri başka.
Son düzenleme : arpaci55; 17-02-2021 saat: 09:24.
AĞAÇ İSTEYEN TOHUM EKER....
Algoritmik işlem yapan robotlar için aylık min. % 70 gibi bir kar etme hedefinin konulduğu ve eğer robotlar bu kar hedefine ulaşamamışlarsa algoritmalarının değiştirildiği iddianıza katılmıyorum. Çünkü dünya genelinde faiz oranları bu kadar düşük iken % 70 gerçekten de çok astronomik ve abartılı bir oran yani hiç de mantıklı değil.
ancak bunun dışındaki tüm tahminlerinize ve sonuç argümanınıza katılıyorum.
İlaveten; insani duygulardan arınmış bir şekilde karar veren ve
-başta BİST 100, BİST 30 ve al-sat yapılan şirketin faaliyet gösterdiği sektör endekslerindeki değişim ve yön,
-işlem yapılan hisseye para giriş çıkışı,
-BİST 100 ve işlem yaptığı hissedeki günlük işlem hacmindeki değişimi ve bunu yönü (işlem hacminde azalış mı yoksa artış mı olduğu),
- ilk 5 veya belki de 10 aracı kurumun günlük alım ve satım miktarları ve bu kurumların ellerindeki TCELL miktarını artırıp artırmadığı,
gibi onlarca parametreyi, hiç bir insanın tek başına hatta on kişi ile birlikte yapamayacağı bir hızda ve anlık olarak değerlendirme ve bu verilere dayalı olarak karar verme yeteneğine sahip olduğunu tahmin ettiğim bu robotlar, eğer TCELL bu Cuma günü beklenenden de daha yüksek bir kar açıklar ve açıklanan bu kar rakamı kayda değer bir bir alım talebi oluşturursa, bu veriyi de bir kesin alım sinyali olarak kabul edecek ve eğer bir de ters pozisyonda kalmışlarsa durumlarını telafi etmek için otomatik olarak alıma geçeceklerdir diye zayıf bir şekilde tahmin etmekteyim
Uyarı Notu: Bu bir yatırım tavsiyesi olmayıp, sadece makul ekonomik ve finansal gerekçelere dayalı olarak yapılmış bir kişisel kanaat, tahmin ve daha da çok bir temenni açıklamasından ibarettir. Bu tip tahmin, yorum ya da öngörülerde yanılmanın adeta esas, isabet ettirmenin ise neredeyse istisnai bir durum olduğu ve borsa da her zaman bir ters köşeye yatma ihtimalinin bulunduğu asla unutulmamalı ve herkes yatırım kararını; sadece kendi akıl ve muhakeme yeteneğine dayalı olarak vermelidir.
Say'ın Burutay %70 i adet olarak dedim. Kar olarak değil. Böyle olmayacağını zaten herkes bilir.
Öyle anlaşılacağını düşündüğüm için de düzeltmeyi yaparak Adet olarak diye ilave ettim.
AĞAÇ İSTEYEN TOHUM EKER....
Yer İmleri