Sayfa 406/1002 İlkİlk ... 306356396404405406407408416456506906 ... SonSon
Arama sonucu : 8015 madde; 3,241 - 3,248 arası.

Konu: Viop-XXXI

1. SON DAKİKA HABERİ: İlaç fiyatlarına yüzde 20 zam
    Tükiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) tarafından yapılan
    açıklamaya göre, bugün toplanan Fiyat Değerlendirme
    Komisyonu'nda alınan karar 20 Şubat 2021 tarihinden itibaren
    geçerli olacak.
    https://www.ntv.com.tr/turkiye/son-d...a-yuzde-20-zam

Fitch Türkiye'nin kredi notunu teyit etti, görünümünü yükseltti
    https://www.haberturk.com/son-dakika...979481-ekonomi

görünüm negatiften durağana yükseltilmiş

genelde böyle olunca
    yatırımlar artıyor, CDS ler düşüyor, borsaya yabancıdan yabancı para girişi oluyor, döviz düşüyor
    dövizin düşmesi, eflasyonun düşmesi, hammadde maliyetlerinin düşmesi, finalde faizlerin düşmesi demek

bu modeli uygulamamız gerekirken son 2-3 yılda tam tersini uygulayıp dövizi zıplattık maalesef

şu an olması gereken ekonomi modeli..

2. belki okumuşsunuzdur ama okumayan varsa yazayım dedim, haberin güzelliğine bakar mısınız? insanları bu ve benzeri haberlerle şimdiden galeyana gelmeyin, bu normal bir durum sizin için fırsat diyorlar

Borsa çöküşü neden yatırım yapmak için doğru zaman? 3 finans yöneticisi açıkladı.

Son dönemde potansiyel bir borsa çöküşüyle ilgili oldukça fazla tartışma oldu. Birçok yatırımcı bu çöküşün ne zaman ve hangi sebeple gerçekleşeceğini merak ediyor. Ancak yatırım stratejinize bağlı olarak, piyasaların aşağı yönlü hareketi tamamen kötü bir şey olmayabilir.

1. Borsalardaki düşüş aynı hisseleri daha ucuza almak için bir fırsat
    2. Her ay aynı miktarda yatırım yapmak, düşük fiyattan daha fazla hisse almanızı sağlayabilir
    3. Bireysel emeklilik fonunuzun büyümesini hızlandırabilirsiniz
    4. Önceki getirilerinizi yeniden yatırımla değerlendirebilirsiniz

3. cahilin teşebbüs ruhu fazladır,....senin yediğin dayaklar sana tecrübe iken, o daha yiyecek,...

ilaveten digital bir nesil yetiştiriyorlar, ''z'' kuşağı falan filan isimleri var,..bunlara kuşak ismi filan verdiler, bunlar halinnen eski köhnemiş paralarla iş yapmak yerine, digitleri alıp satacaklar, çünkü kendilerini digital sanıyorlar, önüne konulan trendle düşüp kalkacaklar, marsa gidecekler, ruhen

bir diğeri,...önüne gelene aşağı bastılar, altın aşağı, usd aşağı son dönemde kısmen borsada aşağı, bu durum alan muska gibi adamların atici gücü ile coinleri parıldattı, belkide istnilerek bu yapıldı, coin konuşulsun parıldasın istendi,...abd seçimlerinede denk düştü bu durum,..eş güdüm gitti,..
    burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
    yatırım tavsiyesi değildir,...

4. Koç Topluluğu
    Koç Holding
    Şu an güncel durumda, Ülke ekonomimizin dinamosu durumunda..
    Ülkemizin nerdeyse %15-20 cirosu
    Koç şirketler topluluğu üzerinden dönüyor.
    200 milyar Tl ye yaklaşan cirosu ile
    Devasa bir sanayi/ekonomi devi.
    Yurt dışında itibarı ve bağlantıları çok büyük.

Kazandıklarını da, sermayeye eklemek yerine, hep yatırıma dönüştürüyorlar.
    Özellikle yurt içi yatırımlar.
    Yurt dışı satın almalar/ortaklıklar..
    Parayı yurt dışına kaçırmayıp, ülkem varsa ben varım diyen Rahmetli Vehbi Koç un yolundan tam gaz ilerliyor Holding.

Aşırı kurumsal , liyakat , verimlilik ve referans esaslı kurumun, yurt dışı
    Kredibilitesi de muazzam..

Ülkemizin 2020 büyümesinde de liderlik ediyor. İstihdam ve büyüme açısından
    Koç Holding in desteklenmesi büyük önem arz ediyor.

Sonuçta dünyada dokunulmazlığı olan
    Tek şey , PARA dır. Para nın dünyanın her yerinde dokunulmazlığı vardır.
    Çarkların dönmesi için Koç şirketlerinin yurt içi ve özellikle yurt dışı ticaretinin ülkemizin ekonomisi açısından da, sürdürülebilirlik açısından da çok büyük önemi var..

ABD araba devi Ford un, Avrupa-Asya ortağı olan Koç şirketi, Ford Otosan ın,
    Tüm dünyada, Ticaretin belkemiği dedikleri, Transit modelinin,
    elektrikli ticari Transit dönüşümünün ülkemiz topraklarında yapılacak olması bile başlı başına bir sanayi devrimidir..

Koç Holding in, Tüpraş hariç ki, orda da virüs etkisi var, Tüpraş ta da toparlanma başladı...
    Diğer tüm Koç bağlısı şirketlerin Bilançosu muazzam. Ülkemizin gözbebeği durumda
    Yurt içi ve Yurt dışı iktisadi faaliyetleri var.

Ülkemizin , 2021 büyümesi ve istihdamın devam etmesi açısından,
    Koç topluluğunun bilançosuna baktığımda
    2021 de aynı ivmeyi yakalayıp, hatta geçeceğimizi, değerlendiriyorum..

Zaten, Fitch te , ülkemizin görünümünü 'negatif'ten 'durağan'a yükseltti. Beklenti durağandı fakat beklenti üstü oldu. Hiç bir analist, iktisatçı vs bunu beklemiyordu.

2021 in daha yüksek büyüme ve istihdam yılı olacağı düşüncesindeyim...

Strateji olarak ta, artık, İnşaat ekonomisinden bir an önce sıyrılmayız;

Teknoloji, Sağlık, SANAYİ, Tarım, Dijitalleşme.. Çözüm bu sektörlerde..
    İşte tam da bu yüzden Koç Holding çok önemli bir topluluk..

Naçizane fikirlerimdir...
    Yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by indregandi Yazıyı Oku
    cahilin teşebbüs ruhu fazladır,....senin yediğin dayaklar sana tecrübe iken, o daha yiyecek,...

ilaveten digital bir nesil yetiştiriyorlar, ''z'' kuşağı falan filan isimleri var,..bunlara kuşak ismi filan verdiler, bunlar halinnen eski köhnemiş paralarla iş yapmak yerine, digitleri alıp satacaklar, çünkü kendilerini digital sanıyorlar, önüne konulan trendle düşüp kalkacaklar, marsa gidecekler, ruhen

bir diğeri,...önüne gelene aşağı bastılar, altın aşağı, usd aşağı son dönemde kısmen borsada aşağı, bu durum alan muska gibi adamların atici gücü ile coinleri parıldattı, belkide istnilerek bu yapıldı, coin konuşulsun parıldasın istendi,...abd seçimlerinede denk düştü bu durum,..eş güdüm gitti,..
    2018 kasım ayı gibi bir arakadaşım dediki, bizim çocuk ABD den döndü(gdiş nedeni, silikon vadisinde tutunabilemkti, olmamış), coin alıp satmak istiyor, ne dersin dedi,..

ben dedimki çok anladığım bir şey değil ama bir bakayım dedim,...incelediğimde gördümki, emerginglerin(borsa) iri dalgalısı, o sıralar da çok konuşuluyor zirveleri zorluyordu,...17xxx-18xxx civaraları falan, uzak durusun dedim, çünkü borsa endex sini takip ediyorsa borsalarla birlikte düşebeilirdi ve bende borsaya uyum sağlayan bir zaman analizi vardı,...uzak dursun dedim, nedenlerini bir güzel açıkladım, bir süre sonra düşüşü başladı,

neticede 19666 zirve etti oradan 3135 lere çakıldı, kim btc, coin,

ama şimdi bu çocuk alsa ve hiç satmasa idi, yani düşürken de pozisyonunu hiç kurcalamasaydı şu sıralar 55xxx usd lerde idi,

ama 19xxx usd den 3xxx ne psikolojisi dayanırmıydı bilmem,..dayanmazdı herhalde,

neticede görüldüğü üzere emme gömme meselesi, usd nereye giriyor, coine, fazla usd yi coinde saklıyorlar, coine içine gömüyorlar,

coinleri kimse tam olarak biliyormu, içi yapısı, sahibi, neye hizmet kime kısmet, bilinse zaten yatırılmaz, bilinmeyen cezbeder, coin doların saklanma hesabı, kim saklıyor, kimse bilmiyor, saklanıyormu, yani doların fazlasını emiyormu evet,..

geçmişte fazlayı emtialara, altına, borsalara gömüyorlardı,..şimdi emtialar duvara dayandı, virus ise ekonomileri vurdu, canlanma için ucuz emtiaya ve coin üzerinden serbest kalan usd ye ihtiyaç var, diğer türlüsünde fed serbest fazla usdyi toplayıp imha etmeli, parasının sağlığı için, coin üzerinden serbest kalan usd emtaiya vuracak, oda ekonomilere virus sonrası canlanma olarak yansıyacak,...

kapitaliste mod çok,..nesneli sanala aldırıyor sattırıyor,..nesnel sabit ve serbest kalıyor, o nesnel diğer türlü FED in imha etmesi gerekendi
    Son düzenleme : indregandi; 20-02-2021 saat: 15:07.

6. Türkiye, nüfusa oranla en çok kripto para kullanılan Avrupa’da 1. dünyada*4. ülke oldu.

— World Economic Forum | NTV Yaşadığımız ralliye Ayasofya veya Karaman tam hatırlamadım, ben yaptım oldu rallisi diyordu, ama o ralli hala devam ediyor. Yakında kripto içinde aynısı olursa şaşırmamak lazım.

Bugün profil fotomdaki Fırat yılmaz Çakıroğlu hemşerimin pkklılarca şehıt edilşinin yıldönümü....Nur ıçinde yatsın lutfen enaz bir fatiha okuyalım ve unutturmayalım...tesekürler

8.  Alıntı Originally Posted by tarkank Yazıyı Oku
    Bugün profil fotomdaki Fırat yılmaz Çakıroğlu hemşerimin pkklılarca şehıt edilşinin yıldönümü....Nur ıçinde yatsın lutfen enaz bir fatiha okuyalım ve unutturmayalım...tesekürler
    allah gani gani rahmet eylesin, ruhu şad olsun

Sayfa 406/1002 İlkİlk ... 306356396404405406407408416456506906 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •