25 mly pazarlama gideri 10 mly yönetim gideri yazzmış.
arge sıfır..
hani argeye önem veriyordun.
12.5 mly kambiyo zararı yazmış-10 mly da gelir yazmış.
bize kalan 35 mly
9 aylık karı 15 mly muş
9 aya göre iyi ama sermayeye göre düşük kalıyor.
bu haliyle daha çok bekleyecek gibiyim 12 leri
Ödenmiş sermayesinin yarısı kadar kar yazmış o kadar da olumsuz olmaya gerek yok, Hele ki bir sene öncesine göre 4 kat yükseldiğini varsayarsak. Hatta tam tersi çok da güzel aslında ama yükselmiyor hisse, bayağıdır yataya sardı. Uzun vade güzel olacak inşallah ben öyle düşünüyorum ve umuyorum. Tek olumsuz tarafı ar ge giderinin olmaması evet ona katılıyorum Onun haricinde herşey güzel bence . Özellikle yurttışı satışları daha da artmış geçen seneye göre. Bu da daha fazla döviz demek. Pazarlama giderlerinin Yüksek olmasını ben çok da olumsuz görmüyorum . Malı satmak için pazarlamak lazım sonuçta. Ayrıca şimdiden aldığı total de 400 milyonluk ihale var. Ayrıca Bakalım temettü işini nasıl yapacak. Sermayeye oranla karı hesaplarsak yuvarlak hesap hisse başı 50 kuruş temettü durumu da var. Şu an da herşey güzel bakalım nolucak bekleyip göreceğiz. Yeter ki böyle ihaleler almaya devam etsin. İnşallah çok güzel yerlere gelir hep birlikte kazanırız. Malum bu tür hisselerde ne kadar iyi haberler gelse de malı toplamadan götürmüyorlar. Dökülmeyiz inşallah. ASLA YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR
Geçen Seneye göre 4 kat yükselmesinden kastım net kar değil hisse fiyatıydı yanlış anlaşılmasın. Geçen sene ki kar ı ne kadar tam bilmiyorum bakmadım![]()
Şimdi göz gezdirdim 2019 yılında cusan 12 aylıkta 24 milyon küsür dönem net kar 11 milyon küsür konsolide net kar açıklamış. Bu sene bu hesapla ortalama konsolide 17 milyon net kar gelir. Temettü işini 35 milyondan hesapladım ben yanlışlıkla özür dilerim .17 milyon kar geldiğini varsayarsak 0,25 kuruş gibi bir temettü olur Tabi konsolide net karı bilmiyoruz. 17 milyon kar geçen yıla oranlarında ortaya çıkan ortalama bir rakam sadece. Belki daha az belki daha fazla gelir onu bilemem . Yakında çıkar kokusu. İlginç olan ise konsolide olmasa bile 35 milyon luk dönem kar gelmesine rağmen hissenin doğru dürüst tepki vermemesi . Bekleyip görelim bakalım sabır. Asla yatırım tavsiyesi değildir.
Güzel para kazanmaya başlayan, ihracatı gözle görülür bir şekilde artan bir şirket olmasına rağmen buralarda kimsenin olmaması da ayrıca ilginç. Buna sevinsem mi üzülsem mi bilemedimneyse ben kendi kendime yazıp durmayayım. Herkese bol şans
aldı ihaleler tamamen ortağına ait..bu o ortağa %60 civarında ortak
o işler nezaman başlar ne zaman biter para ne zaman tahsil edilir belli değil
ayrıca o şirket yaptığı işlerden kar gösterirmi gösterirse ne kadar gösterir belli değil
alınan 400 mly işe bel bağlarsak işimiz iş.
ayrıca konsolidenin düşük gelmeside yan şirketlerin işe yaramadığının göstergesi gibi duruyor.
kar eden değilde keşke zarar eden bir şirkete ortak olsaydım
şimdiye çoktan 20 lerde olurduk..
tabi bence.
Zarar eden şirketler daha çok gidiyor haklısınız ona sözüm yok. Ortağının 400 milyonluk ihalesine kaldıysak demişsiniz ams 2019 da kendi karı fena değilken konsolide kar düşük gelmiş. Ortağın aldığı ihalelerden dolayı 2021 yılı için en azından konsolide kar beklentisi daha verimli olacak diyebiliriz. Hatta bir kaç gün sonra açıklanacak bilanço için de. Tabi ortakları kadar cusanın da güzel kap haberleri göndermesi lazım güzel yükselişler görmemiz için. Ya da iyi bir speğin kağıda girmesiher hisse sadece zamanı geldiğinde rokete bağlıyor ..inşallah dökülmeden o günleri görürüz . Şu bilanço gelsin hele bi bakalım nasıl gelecek
Yer İmleri