Sayfa 975/996 İlkİlk ... 475875925965973974975976977985 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 7,793 - 7,800 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

1.  Alıntı Originally Posted by Ardasolar82 Yazıyı Oku
    Son 4 Ayda kur %20 kaybettirdi buna %6 da mevduat faizi eklerseniz kayıp %26...1.5 yıllık mevduat faizini 4 ayda vermiş olduk....6,5 ye gelirse kur 2.5 yıllık mevduat da gitmiş olur yazık valla para bu kadar hızlı erimemeli
    2'den 8,5 geldi...Yüzde 400+ üstü değer kazandı, yüzde 20 geri cekilme bişey değil.

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    su herşey demek biz cennet diyoruz ya memlekete cennette şırıl şırıl sular akmıyor.
    hollandada vur kazmayı 1 metreye gelmeden su gelmeye başlıyor
    neredeyse her yerini gezdim kurak ve sararmış hiçbir yeri yok ankaradan konyaya git hollandanın 10 katı ekilemez alan görürsün
    Başkan bozgunculugun lüzumu yok, arpa, dari, buğday, mısır ek oralara.

Ayrıca göt kadar Hollandada 4 nehir var, biliriz biraz bu işleri.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

3.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Ben özel hastane de çalıştım. Beyin cerrahi vardı. Adamın her bel fıtığı ameliyatında 4-5 ünite kan hazırladık. Hastanın Aortunu bile kesti sakar, hastalar canını Zor kurtarıyordu bundan Sonra bu gitti başka bir beyin cerrahi geldi. Bu cerrah nerdeyse hiç kan istemedi. 75-80 yaşında adam bel fıtığı ameliyatı oldu akşam yürüyerek çıktı. Eğitim kalite farkı.
    egitim kalite farkinin yaninda dr,.avukat mimarlik vs bu tip mesleklerde allahin verdiği ekstra melekeler vardïr iki tane avukat ikiside ayni fakulteyi bitirir biri 5 bine talim eder diger 100 binler kazanir ayni kanun ayni egitim ayni hoca... ama bir tanesi kanunu oyle bir yorumlar adami ipten alır.. ..araba ustalarinda da boyledir birisi ,, arizayi 10 makinaya baglar bulamaz digeri bi dinler motoru anlar.bu is allah vergisi birazda..

4.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    2'den 8,5 geldi...Yüzde 400+ üstü değer kazandı, yüzde 20 geri cekilme bişey değil.
    Son 3 yıllık enflasyonu al usd kazancından düş geriye bişe kalmaz merak etme

5. Dövizdeki düşüşün suni olduğunu anlamak için 4 ocaktan bu yana olan eurobond fiyatlarına bakmak yeterli. Ben 4 ocakta döviz kuru 7.50 iken bozdum eurobondu. Normalde döviz düşerken eurobond fiyatı artar. Zira işler gerçekten ülkede iyiye gidiyorsa eurobond değerlenir. Ancak öyle olmadı. Bir daha hic 4 ocaktaki değerini bile görmedi eurobondlar. Tabi bunda abd tahvilleri etkisi de var ancak 6.20 ye düşecek çığırtkanlığı yapılıyorsa eurobond fiyatları artmalıydı. Ben şimdi olası bir riskte geçen yılki gibi yüzde 9 faizle eurobonda bağlamak için hazırda bekliyorum pusuda. Kısacası dolar almak demek, doların üstüne kuluçkaya yatmak anlamına gelmiyor. Doların da faiz getirisi var.

6. 1923 e kadar eksik dolar datasını elle girdim, 1967 den bu yana yani hesaplanmaya başladığı tarihten bu yana DXY datasıyla üst üste koydum, manzara ortada.

Bu yaklaşımda eksik bir şey var, öncelikle USDTRY ile değil TL Sepet Kuru ile karşılaştırılmalı, onu da DXY ile karşılaştırmak yine eksik kalır.

Bize DXY nin yani USD nin diğer majör paritelere oranı değil, bütün majör paritelerinin diğer minör para kurlarına oran endeksi lazım. İşte onu alır da TL Sepet Kuru ile karşılaştırırsak manzara netleşecek. Bakalım vardır muhtemelen böyle bir endeks, araştıralım.

Yani, TL Sepet Kurunun, Majör/Minör Endeksine rasyosunu alırsak, arındırmış olacağız, elimizde cari açığın net trendi kalacak diğer bütün para birimlerine karşı, trend üstündeki dalgalardan da sıcak para akınları tanımlanacak elle. Fadıl takipte..YTD

Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    egitim kalite farkinin yaninda dr,.avukat mimarlik vs bu tip mesleklerde allahin verdiği ekstra melekeler vardïr iki tane avukat ikiside ayni fakulteyi bitirir biri 5 bine talim eder diger 100 binler kazanir ayni kanun ayni egitim ayni hoca... ama bir tanesi kanunu oyle bir yorumlar adami ipten alır.. ..araba ustalarinda da boyledir birisi ,, arizayi 10 makinaya baglar bulamaz digeri bi dinler motoru anlar.bu is allah vergisi birazda..
    Uçağa binerken pilota diploma sormuyoruz. Boğaziçili, odtülü pilot aramıyoruz. Her meslekte asgari standartı sağlamayan insana diploma vermek hatadır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Uçağa binerken pilota diploma sormuyoruz. Boğaziçili, odtülü pilot aramıyoruz. Her meslekte asgari standartı sağlamayan insana diploma vermek hatadır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Uçak kazası raporu diye belgesel var, izleyince sorasım geliyor.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Sayfa 975/996 İlkİlk ... 475875925965973974975976977985 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •