An itibariyle :
ABD 10 yıllık tahvil faizi : 1,51
Türkiye 10 yıllık tahvil faizi : 13,43
Almanya 10 yıllık tahvil faizi : -0,256
Kısacası tahvil faizleri yükseldikçe emtia fiyatları ve dünya borsaları üzerindeki baskı artmaya devam edecek . ABD 10 yıllık tahvil faizi % 2 ' yi bulursa eğer borsalardaki çöküş için belki de bir bahane olur .
" Boynuz geldi kulağı geçti " misali daha önce de yazdım bunu Bitcoin furyası devam ettiği sürece ALTINın papucu belli bir süre dama atılacağa benziyor .
Borsalarda çöküş oldu diyelim . Gerçek ve tüzel kişiler nakit ihtiyaçlarını karşılamak için , çöken borsadaki zararlarını kapatmak için , nakit sıkıntısı nedeniyle borçlarını ödemek için büyük olasılıkla altın fiyatları üzerindeki satış baskısı devam edecektir .
Gümüşe gelince çok şeyler yazıldı çizildi . 50 $ - 100 $ hatta 1000 $ olacak diyenler oldu . En büyük dezavantajı alış satış arasındaki makas aralığının geniş olması . Nakit paraya ihtiyaç duymanız halinde satarken de Altına nazaran çok zarar etmeniz . Çok nazlı ve çok agresif olması da cabası .
Benim için her yer Paris . Uzun vadeli yatırım yaptığım için ucuz pahalı demeden alıp yastık altında tutuyorum .
Kısacası benim ön görüm şu şekilde :
Bitcoin furyası devam edecek . FED ve AB merkez bankaları teşvik paketleri için para basacak . Ciddi anlamda Para bolluğu meydana gelecek. Tahvil faizleri artacak . Faizler arttıkça altın , gümüş ve dünya borsaları üzerindeki satış baskısı daha da şiddetli olacak . Altın fiyatlarını olabildiğince düşürmeye çalışacaklarını ve altın yatırımcılarını küstürdükten sonra BİTCOİN macerası bittikten sonra Altın ve gümüş fiyatlarının uzun soluklu yükseleceğini düşünüyorum .
Yer İmleri