Arama sonucu : 980 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Gümüş Agx

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. 2020'de yıllık üretim 25.000 ton. Güncel kur ile ederi $21.500.000.000.... evet sadece fiziki piyasasına baktığınızda bu kadar sığ bir tahta

Alıntı Originally Posted by kutsi Yazıyı Oku
    2020'de yıllık üretim 25.000 ton. Güncel kur ile ederi $21.500.000.000.... evet sadece fiziki piyasasına baktığınızda bu kadar sığ bir tahta
    Ben ilk fiziki alımımı n11 den yaptım,ara ara alıma devam ederim.Az bişi fiziki de bulunsun,bu mali piyasalarda bir iki yıla çarşı karışır,bu iş artık başka bir şekle gidiyor.

3. [QUOTE=kutsi;5205448]2020'de yıllık üretim 25.000 ton. Güncel kur ile ederi $21.500.000.000.... evet sadece fiziki piyasasına baktığınızda bu kadar sığ bir tahta[/QUOTE

Yükseliş için en az 400 milyon ons fiziki yatırım yapılmalı fizi alubmazsa piyasanın kontrolunu kağıdı elinde tutandalar alır. Bu kadar alınca kıtlık olucak mecburen ciddi yükseltmek zorunda olacaklar. Fiziki alumda maliyetli onun için az almayız.

4. neden 100,200,300 milyon degilde 400 milyon ?
    bu rakamlari nereden buluyorsunuz ?
    madem bu sekilde rakam verebiliyorsunuz o zaman sunu sorayim
    Subat Ayinda PSLV e eklenen miktar ne kadar ?

Alıntı Originally Posted by ekonomist88 Yazıyı Oku

Yükseliş için en az 400 milyon ons fiziki yatırım yapılmalı fizi alubmazsa piyasanın kontrolunu kağıdı elinde tutandalar alır. Bu kadar alınca kıtlık olucak mecburen ciddi yükseltmek zorunda olacaklar. Fiziki alumda maliyetli onun için az almayız.
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

5.  Alıntı Originally Posted by Culpable Yazıyı Oku
    neden 100,200,300 milyon degilde 400 milyon ?
    bu rakamlari nereden buluyorsunuz ?
    madem bu sekilde rakam verebiliyorsunuz o zaman sunu sorayim
    Subat Ayinda PSLV e eklenen miktar ne kadar ?
    Bu benim görüşümdür tahmini şöyle yaptım.
    1. 2020 gümüş ihtiyacı 215 m ons
    2. 2021 yılı için silver institunün güncek olarak artış beklentisi yüzde 8 benim tahminin daha fazla çünkü elektrikli araçlara geçiş beklenenden hızlı oluyor ve bakır madenleri harıl harıl çalışıyor dünyadaki bakır stoğu 1 ayın altındadır. Bakır madenlerinden yan mamül olarak gümüşte çıkmaktadır. Hangilerinden böyle olduğunu ayrıntılı olarak silver institue raporlarından bakabilirsiniz.
    3. Buda benim tahminim kabaca 85 milyon ons dersek yatırım için alınması gereken 300 milyon oldu.
    4. Gümüş takı olarak kullanılıyor ama fiyatı artınca keskin şekilde kullanımı azalıyor. Geçen senede gördük. Onlarıda yatırımcı almalı.
    5. Gümüşün kullanıldığı bazı sektörlerde fiyat artısında fiyata duyarlı olarak yerini bakıra bırakabiliyor. İkame etkisi bunlarıda yatırımcı almalı.

30 doların üzerine çıkan fiyatın desteklenip yükselişinin devam etmesi gereken miktar 400 milyon (30 üzerinde devam etmesi için buna devreye girebilecek yeni madenler katılmadı. Bu ciddi belirsizlik bunun cevabını çok aradım doyucu bir bilgiye ulaşamadım). 2023 ten sonra onada ihtiyaç kalmayacak otomativ ve güneş panaeli sektörü bu miktardan fazlasını alacak.

PLSV sormuşsunuz takipteyim işlem haçmi ciddi artmiş durumda son 5 yılın en yükseğine çıktı bu fonun özelliği comex gibi yüzde 1 bile olmayan fiziki teslimatla değil yüksek oranlı fiziki teslimatla çalışan bir yapısı var. Altın ve gümüş üretileri anladığım kadarıyla elderinde gümüşü buradan piyasaya sunuyor. İşlem hacmi fırlamış durumda. Miktarda artış var. Ama anladığım kadarı ile gümüşün fiyatı comexte belirleniyor. Piyasada gümüş kalmaması için bence belirttiğim rakam ne çok abartı yüksek nede düşük.

Dilimin döndüğünce açıklamaya çalıştım. İnşallah yararlı olmuştur. YTD.

6. Son 1 ayda fiziki alanlar bu hızla giderse mart sonu gibi gümüş kıtlığı baş göstermeye başlayabilir. Tabi JP nin ara ara yaptığı fiziki satışalar ile yatıştırma olayını yapmazsa.

Takipteyiz sonucu merakla bekleyoruz. Şuan en büyük yatırımım gümüş. Yükselirse şükrederiz düşerse şartlara bakar biraz daha ekleriz. YTD.

7. [QUOTE=ekonomist88;5207111]
     Alıntı Originally Posted by kutsi Yazıyı Oku
    2020'de yıllık üretim 25.000 ton. Güncel kur ile ederi $21.500.000.000.... evet sadece fiziki piyasasına baktığınızda bu kadar sığ bir tahta[/QUOTE

Abd'de arbitraj başlamış sanaldan (SLV > PSLV) fiziki gümüşe dayalı fon'lara doğru... arz fazlası tahmin edilenden çok az, fiyat yükseldikçe de yatırım amaçlı talep artar..

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •