Sn. Bankers,
Yazımda, ticaret hukuku üzerine uzman Prof. Dr. Ömer Teoman’ın denetiminde hazırlanmış bir yüksek lisans tezini örnek vererek düşüncemi paylaştım.
Hatta yazımın en başında “Baştan söyleyeyim, İş Bankası ile doğrudan ilişkili bir yazı değil” dedikten sonra, konuyu özetleyip “sanırım böyle bir şey yapıldı, banka tarafından verilen net bir açıklama yok” ifadesini kullandım.
Dolayısıyla amacım yanlış yönlendirme yapmak değil konuya netlik kazandırmak için yeni bir tartışma başlığı açmaktı. Nitekim, siz “yok öyle bir konu” diyerek bu konuda bilgi sahibi olmayan bizleri aydınlatmış oldunuz. Teşekkür ederim.
Farklı platformlarda birçok kişi sürekli olarak bir haksızlıktan bahsediyor. Ama kimse haksızlığın nasıl yapıldığının detayını sorgulamıyor veya cevaplamıyor.
Fikirler tartışıldıkça, bilgi paylaşıldıkça yeni fikirler doğar.
Belki sonunda tünelin ucunda bir ışık görünür...Kimbilir.
Saygılarımla
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sn. ÖGSS, Buradaki herkesin bilgi sahibi olmadığını varsayarak, genel kurula katılıp şerh koymak için yapılması gerekenleri açıklarsanız belki daha çok katılım olur.
Öte yandan şirketle esas sözleşmeye dayalı bir ilişkisi olup, pay sahibi olarak bir ilişkisi olmayan kurucu hissedarların katılımı kabul görür mü bilmiyorum.
Saygılarımla
1991 yılında 3 hükümet değişmiş.
Sırasıyla Yıldırım Akbulut, Mesut Yılmaz ve Süleyman Demirel.(Wikipedia) Hangi bakan ve müsteşar döneminde yapıldı bilemiyorum.
Benim ısrarla bilmek istediğim, hangi kanuna dayanarak, hangi yöntemle yapıldığı.
Sürekli kılıfına uydurulduğu yazılıyor.
Kılıf ne?
İnternette her hukukçunun genel yorumunda ısrarla kurucu hisse sahiplerinin her birinin tek tek onayı alınmadan kurucu hakları kısıtlanamaz denirken nasıl becerdiler bu işi?
Saygılarımla.
Karambole gelmiş olmasın? 1 yılda 3 hükümet..!![emoji2957]
Dikkatimi çeken bir başka konu....
İş Bankası Mobil Borsa uygulamasında 3 aylık saklama ve işlem pasta grafiğinde ISKUR da hiç yabancı yok.
Öte yandan isC de Citibank Yabancı ve Deutchebank var.
1’e 15-20 verecek bir hisseye (kurucu) neden yabancılar girmez?
10 sene bile bekleseler %1500-%2000 kar demek...
Bizim bilmediğimiz birşeyi onlar mı biliyor?
Kendi göbeğimizi kendimiz kesmemiz lazım.
Hükümete falan güvenip beklemek yanlış olur.
Birlik olmamız lazım.
Ama başı çekecek kişi ben değilim.
Hem bu konuda bilgim yok, hem de gerçekten bilgisine güvendiğim bir hukuk danışmanım yok.
Birileri diyecek ki “o zaman yazıp kimsenin kafasını karıştırma”...
Yatırım tavsiyesinde bulunmuyorum.
Elimdeki ISKUR ları da sonuna kadar tutacağım.
Hatta her gece yattığımda ISKUR imha edilirse yapacaklarımın hayalini kuruyorum.
Sadece gördüğüm gerçekleri paylaşıyorum ve örgütlenmemiz ve olaya farklı açılardan bakmamız gerektiğini söylüyorum.
Aynı gemideyiz.
Bazılarımız, ben dahil, denizcilikten hiç anlamıyor.
Anlayanlarla el ele verip bu gemiyi yüzdürmemiz ve güvenli bir limana yanaştırmamız lazım diyorum.
Burada asıp kesmekle, kişisel çabalarla, beyin fırtınası yapabileceğimiz ortak bir platformda buluşmadıkça ve hükümete güvenmekle hiç bir şey olmaz.
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.!
arkadaşlar banka yasal olmasa 1 işkur a 1.3 tl 1 işatr ye 0,25 1 işbtr ye ise 0,14 tl vermek varken neden imha veya geri alım yapsın. bu böyle devam edecek belli bu paralara işkur alan için bişey diyemem ama işatr ve işbtr için yazık olacak gibi bence tabi bu benim fikrim ytd. banka yönetimi rahatken bankadan bir hamle beklemek çok yanlış olur. Hükümetin ise bu konuya kalkışmayacağını net olarak düşünüyorum. ekonomik dengeler için bile olamayacağını hazineye devredilemeyeceğini düşünüyorum. öyle koskoca bankanın 3te 1ine el koymak yürek ister. bunu bilip öyle yatırım yapıyorum veya sadece izliyorum. elimde 7bin tlden işkur olsa tabi beklerim 500bin tlden alsam kafaları yerim. herkesin gönlüne göre olsun ayrıca.
Yer İmleri