Originally Posted by
yatirimci
Sn Sacrosanct hocam,
Teknik analiz ögrenmek icin güzel bir örnek durumundayýz.
Þimdi, bugün düþeni kýrdý. Hacim çok uçuk kaçýk deðil, þimdi buradan 1-2 gün yukarý yapýp, düþeni test etmesi mi beklenir ve saðlýklý olan bu mudur? Yoksa buradan devam mý etmeli ?
Bu noktada Volume yanýnda hangi göstergeler bu yükþeliþin gerçek olup olmadýðýný anlamamýza yardýmcý olur.
Saygýlar
Al-Alma-Sat-Satma-Tut-Tutma þeklinde asla ve asla yatýrým tavsiyesi deðildir....
güzel bir soru. Volume nin yanýnda ben ma ve macd kullanýyorum. Ara sýrada duruma göre bolinger bandý.
Bu tarz kaðýtlarda yükseliþin gerçekten olup olmadýðýný anlamanýz çok zordur. çünkü kaðýt yeri geldiðinde çok hýzlý hareket ediyor biliyorsunuz.
son geldiðimiz noktada güzel bir oluþumu yukarý yönde kýrmýþ olsada 4.50 ve 4.60 aralýðýnda ikili tepe yapma ihtimali hala mevcuttur. bunu hiç bir gösterge söylemez. bazende söyler. Genelde volume çok önemlidir.
Ýlk mesajýnýzda demiþsiniz hacim çok uçuk kaçýk deðil. iþte bu önemli bir ayrýntý. grafiðe seanslýk bakacak olursanýz. bugünkü seanslýk bardaki hacim baþlangýçtýr. önümüzdeki seanslar her seans hacim artarak devam etmelidir olmasý gereken budur. Ve son bir yüksek hacim barý olur ve buda genelde kýsa vadeli tepe olur.
Saðlýk diye biþey yok. :D artýk bu kaðýt saðlýðý geçti. Olay artýk bam bam bama dönüþtü diye düþünüyorum. :D
Twitter : @Sacro_trade
Boða piyasalarý kötümserlikten doðar,Kuþkuculukla geliþir,iyimserlikle büyür,coþku ile ölür.
Yer Ýmleri