Senaryo: yabancı borsada bademlerden yana rahat hareket edemiyordu. Bununla birlikte sürekli borsaya/varlık fonuna akan likit tl çekilip döviz yapılmak isteniyor ( yabancıya söz verilen süre zarfında döviz de alım tarafında olmayacakti ki o süre dolmuş gibi görünüyor)
Bunun için varlık fonu ve borsa başkanları değiştirildi. Borsa yabancıya teslim ediliyor, böylelikle daha çok döviz akması karşılığında borsaya müdahil olunmayacak. Yıllardan sonra jöleli nin ekran başından kalkıp ekranlara çıkması bu senaryonun emaresi gibi.
Yabancı satacak olsa tabana yapıştırıp korkutacagina yedire yedire verirdi elindeki mali. Bana kalırsa bunların hepsi düzmece,dolar 8.5 den geri gelirken 7.90 larda kimse satmadı, tersine aldı. Şimdi algı ile oynayarak birden ziplatip milletin elindeki dolarları alenen topluyorlar.
Bunlar benim kurmaca hayallerim.
Bu arada bu hengame de zarar görenlere geçmiş olsun diyorum,herşeyin başı sağlık, sağlık oldu mu gerisi de olur Allah in izniyle..
Aynen kardeşim, ümmeti cihan artık tek yumruk olmalı... Hüloooo... Türk en üstün ırktır... Almanlar filan cırt...
Türk en ama ennnnn ???
Zeki? Yok değil,
Fiziken en güçlü? Yok değil bu da,
Hımm en çalışkan? Bu da değil,
Tamam tamam buldum en AHLAKLI? NAYN,
Evet buldum penia boyu? Bu da değil...
Eeeee???
İşin iktisadi kısmına benim kıt aklım ermez. Hele hele PY nin plan/programına hiç ermez. Ama grafiklerde hareketli ortalamalar çok dağıldı. En kısa vadeleri topladı gibi ama 15 dk ve üzeri hala kabak çiçeği gibi açık. Onları da toplaması lazım. Ana holar çok yukarda kaldı. Genelde yukarı yatay yönlü zigzaglar ile devam edecek gibi bir süre daha. Toplayınca bakacağız. Ne kadar süreceğini pala bilir. Yukarı çok giderse kısa sürer, zigzagları arttırırsa daha uzun sürer.
Çin Dışişleri bakanıın geldiğini duyan Dolar düşmeye başladı![]()
İçimden bir ses borsanın bir kaç gün içinde düştüğü yere pıtırpıtır yine geleceğini söylüyor..
ytd..
reis konuşurken yine gömecekler. saat 11 de konuşacak deniyor.
https://www.mynet.com/son-dakika-tum...r-110106765307
audentes Fortuna iuvat
Yer İmleri