Sayfa 483/1001 İlkİlk ... 383433473481482483484485493533583983 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 3,857 - 3,864 arası.

Konu: Viop XXXII

1. seçbul nerde?
    hani 50 sentten toplucadı halk bankı.
    iyi bi bahane buldular.
    3 senedir dayaktan bıkmadılar. asdas.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by şahit Yazıyı Oku
    seçbul nerde?
    hani 50 sentten toplucadı halk bankı.
    iyi bi bahane buldular.
    3 senedir dayaktan bıkmadılar. asdas.
    Yok sayın şahit secbul 5 dolardan satacam diyordu. 50 centten alırım deyeni unuttum. ama yakışıklı bi abimizi avatar yapmışdı.

3. Yerli dolar alıyor,, doğru mu anladım?

Lenovo TB-X606X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Boş boş konuşuyorum. Yatırım tavsiyesi, önerisi, ön görüsü vermiyorum, sadece düşüncelerimi paylaşıyorum. Sonuçta düşünce özgürşüğü var, değil mi? Sana da tavsiyem; Yazdıklarıma kulak asma! Sakın yazılarıma bakarak alım-satım vb kararlar alıp verme!

Bloomberg alt yazı geçti..yerliler 1.6 milyar dolar eklemiş hesaplara..
    Ne içindeyim zamanın ne de büsbütün dışında; yekpare geniş bir anın,parçalanmaz akışında bir garip rüya rengiyle uyuşmuş gibi her şekil,rüzgarda uçan tüy bile benim kadar hafif değil..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    opsiyon piyasası çok sığ değil mi piyasa hakkında fikir yürütmek için? bildiğim kadarıyla az işlem oluyor...

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    "piyasa bir şey bekliyor" görüşü bence de doğru..

şimdi ilk bakışta tepeden 30-35 bin puan düştükten sonra 15 bin tepti . buradan bir düzeltme beklentisi olabilir..ama o zaman daha ağırlıklı olarak put opsiyonların pahalı olmasını beklerdim, implied volatilite (IV) artarak piyasa bu şekilde pozisyon alırdı.. nitekim IV değerleri crash fiyatlaması gibi %40-45 bazıları %60-70 mertebesinde.. muazzam yüksek..

peki bu durumda call opsiyonları ne olurdu ? IV değerleri %20 mertebesinde olmalıydı.. nitekim 1-2 hafta once her şey "normalken" o değerler vardı.. put opsiyonları ise aynı zaman aralığında %35 mertebesindeydi..

ama şimdi call opsiyonları da %40 mertebesinde IV değerleri ile fiyatlanıyor..piyasa iki yönü de çok çok yüksek ihtimal olarak görüyor.. benim okumam böyle..

standart bir düzeltme ve/veya yüksek fiyatlamaların düzeltmesinin devam etmesi (ki naci ağbal hadisesi bir mazeret olarak kullanılmış oluyor bu durumda) ile ifade edilebilecek aşağı yönlü riskler ile ne olduğunu bilmediğimiz (belki her şey aslında ucuz algısı ? veya pozitif başka bir açıklama) yukarı yönlü bir beklenti..hem call hem put opsiyonlarının %40+ IV ile fiyatlanması nadir görülen bir durum..

ama neticede tarihi günler olduğu kesin..

6. Bu şerefli aracı kurumlar müşteri teminatlarını artırıp, kendi takasbank teminat açıklarını kapatmış olabilirler mi?

Bir de bazı kurumlar, eskiden açılmış pozisyonlar için ek teminat istememiş, bazıları ise tüm pozisyonlar için teminat artırımına gitmiştir.

Biz yatırımcıların küçük yatırımcıyı iğfale kalkışan kurumları cezalandırması gerekmez mi?

SPK başını kuma gömmüş nasıl olsa... Düz düzebildiğin kadar...

LLD-L31 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Paranızın, emeğinizin ve zamanınızın kıymetini bilin... Çaldırmayın...

dün eskilerden bir abi anlatıyor. bir ev, bir de taksi plakası satıp 7,20'den dolar almış. en az 125 bin dolar.

vatandaş en garanti şeylerini bile satıp dolar alıyor.
    audentes Fortuna iuvat

8.  Alıntı Originally Posted by katırcı_bedri Yazıyı Oku
    Bloomberg alt yazı geçti..yerliler 1.6 milyar dolar eklemiş hesaplara..
    Dombra dombra dombra

Sayfa 483/1001 İlkİlk ... 383433473481482483484485493533583983 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •