Sayfa 778/1001 İlkİlk ... 278678728768776777778779780788828878 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 6,217 - 6,224 arası.

Konu: Viop XXXII

  1.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    O değil de ben bu kanal işini hiç anlamadım hiç de kafama yatmadı isteyen %10 bile çıkmaz bi suru borç dert uğraşıyoruz ne alaka. Hava alanının taksidini ödeyecektik tam pandemi geldi. Daha mı verimli olacağız cari fazla mı vereceğiz yoo...

    Bir sürü ekolojik riski var.

    Ben yaptım oldu ile götürülmesi çok sıkıntı olan bir iş niyeyse nasıl sözler verildiyse kesinlikle hiç bir şeyi dinlemiyorlar yapacağız Allah yapacağız. İlginç.

    Emekli askerlere gelince hem tarz hem üslup olarak bana göre yanlış ama fikirleri de bence doğru yolu yordamıyla ifade etmeleri gerekirdi. Gene bi suru kısır tartışma ve zaman kaybı.

    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Anlaşılmayacak bişi yok..
    Amerikalılara verilmiş bi havuç diyelim..
    Montrö ve kanal istanbul en çok kimin ağzını sulandırır..?

    Bu soruyu sor kendine..

    HALKB davası öncesi bu tartışmayı alevlendirmeleri şans mı..

    Siz HALKB ı ve mal varlığı kirli para trafiğini bırakın...Kanal ve montrö işi BENDE diyor birileri..

    Karşı çıkan darbeci falan..
    Sorgulayana da..
    Siz anlamazsınız devlet işleri bunlar deniyor..
    Fazla soru sormayın diyo..
    Eee tabi ne diyecek..

  2. Mesaj uçtu iyi mi...
    Bir düzeltme yapayım dedim...Hiçbir şeye dokunmadım yinede mesaj silindi..

    Neyse İstanbullulara geçmiş olsun şimdiden..

  3. Yalnız Rusya yı sıkıştırmak, ABD ye yamanmak içinse bu Kanal İstanbul, tek başına yetmez. Çanakkale Boğazı içinde aynı hükümler geçerli. Yani birde Kanal Çanakkale lazım Hatta o da yetmez. Montrönün bağlayıcı hükümleri boğazlardan geçiş yanısıra Karadeniz de bulunmayı da bağlıyor. Hadi boğazları bypass ettin ama yetmez. Montrönün de değişmesi lazım. Değişmesi lazım yanlış tabir aslında. Anlaşmazlıktan dolayı yenilenmeden süren bir anlaşma var askeri gemiler hakkında.

    Karadeniz de bulunma kısmı aslında biraz tartışmalı. İki ucu da açık. Nereye çekersen. Bu iş bizi Rusya ile tokuşturur aga.

  4. #6220
     Alıntı Originally Posted by Karatay Yazıyı Oku
    Mesaj uçtu iyi mi...
    Bir düzeltme yapayım dedim...Hiçbir şeye dokunmadım yinede mesaj silindi..

    Neyse İstanbul'lulara geçmiş olsun şimdiden..
    Ben okumuştum mesajı;
    Özetle her köprüye görevli adamlar dikecekler ki dikerken izdiham olmasın.

  5. Tekrar yazayım..
    Umarım bu konuda yanılırım..

    Kanal İstanbul'la ilgili küçük bir detay var, diğer siyasi-politik ve ekolojik konuların haricinde henüz açıklanmayan...ki bu İstanbul'da yaşayan insanları çok fazla ilgilendiriyor..Diğer boyuttaki tartışmaları pek umursadiklarinı sanmıyorum, çoğunluk iktidarın söylemlerinin doğru olduğunu düşünüyordur..

    Kanal üzerinde yapılacak olan köprülerden geçişin nasıl olacağına dair..
    Bu köprülerin ücretsiz olacağını sanmıyorum..
    Küçük köprüler olmayacak sonuçta...Ve çok fazla kullanımı olacak, nüfus yoğun bir bölgede olduğu için..Hergün defalarca çift yönlü kullanan çok fazla insan var bu güzergahı...

    Yeni usulde yapıldığı düşünülürse...
    Dövize endeksli çift taraflı ödeme usulu olursa oldukça keyifli günler istanbullulari bekliyor bence..

    Son ana kadar açıklanmayacak muhtemelen..
    Şu ana kadar herhangi bir yerde bu detayı henüz okumadım..
    Umarım başlanmadan bu detaylar açıklanır...

    Yapılmasını isteyen dış güç(!)ler belki rüşvet olarak hediye ederler...
    İlerde nasıl olacağını hep birlikte göreceğiz...
    Son düzenleme : Karatay; 05-04-2021 saat: 13:46.

  6.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Yalnız Rusya yı sıkıştırmak, ABD ye yamanmak içinse bu Kanal İstanbul, tek başına yetmez. Çanakkale Boğazı içinde aynı hükümler geçerli. Yani birde Kanal Çanakkale lazım Hatta o da yetmez. Montrönün bağlayıcı hükümleri boğazlardan geçiş yanısıra Karadeniz de bulunmayı da bağlıyor. Hadi boğazları bypass ettin ama yetmez. Montrönün de değişmesi lazım. Değişmesi lazım yanlış tabir aslında. Anlaşmazlıktan dolayı yenilenmeden süren bir anlaşma var askeri gemiler hakkında.

    Karadeniz de bulunma kısmı aslında biraz tartışmalı. İki ucu da açık. Nereye çekersen. Bu iş bizi Rusya ile tokuşturur aga.
    Birileri kendini abdülhamit olarak görüyor..

    1. Dünya savaşına nasıl girildi biliyorsundur herhalde..

    Çok enteresan..
    110 sene evveline göre değişen hiç bişi yok..
    Yine bütün kurumları dağıtılmış bir devlet..
    Yine başta herşeyden korkan süper baskıcı bir devlet adamı..
    Yine borç gırtlak..
    Yine dış ülkelerin hepsi ile papaz olunmuş..
    Yine ordu dağıtılmış darbe korkusu ile..
    Yine boğazlar ve karadeniz..

    Bu kadar mı benzer yaa..

  7. Montröden ayrılmaya ilişkin açıklama ne kadar densizlikse; generallerin açıklaması da o denli isabetsizdir. Vatanperverlik bu olsaydı, tüm ayarcı muhtıracıları vatana hizmetle ödüllendirmek lazım gelirdi.

    İktidarın en sevdiği mağdur edebiyatını yerinde ve zamanında sunan denizci paşaları mı öveceğiz?

    Açıklama yapanların niyeti iyi olsa bunu toplu olarak amiralliklerine dayanarak değil bireysel veya sivil toplum kuruluşlarında yapmaları gerekirdi. Asker ve siyaset aynı metinde geçince ortadoğu despotluğu kokuyor ortam. Mesajı verenlerin amacı da gerçekten mesaj vermek mi mağduriyet doğurmak mı sorgulanması gerekir ilaveten. Perinçeğin iktidarda olduğu dönemde buzdağının üstüne aldanmamak gerekir.
    Eğer bu paşalar böyle bir metni samimi olarak yazma enayiliği yaptılarsa, iktidarın fetöye tutumunun aynısını göstermesi bu ortamda olağandır. Ama samimi değillerse kürsülerde konuşmalara bolca konu olacaklar ve hızla açılan dosyalar sessizce kapanacaktır.
    Enayilik demem, bu işin usulünün bu olmayışındandır..

  8.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Birileri kendini abdülhamit olarak görüyor..

    1. Dünya savaşına nasıl girildi biliyorsundur herhalde..

    Çok enteresan..
    110 sene evveline göre değişen hiç bişi yok..
    Yine bütün kurumları dağıtılmış bir devlet..
    Yine başta herşeyden korkan süper baskıcı bir devlet adamı..
    Yine borç gırtlak..
    Yine dış ülkelerin hepsi ile papaz olunmuş..
    Yine ordu dağıtılmış darbe korkusu ile..
    Yine boğazlar ve karadeniz..

    Bu kadar mı benzer yaa..
    Abi biz bosacıyız tarihsel benzerliklerden faydalanırız

    Cidden bu Montrö işi çok sakat. Şimdi bakıyorum Karadenize kıyısı olan Türkiye-Romanya-Bulgaristan NATO üyesi. Gürcistan ve Ukrayna nın Rusya ile olan ilişkileri malum. Yani Rusya bir tarafa diğerleri bir tarafa durumu var pratikte. Hani yaşanmışlıklar, ilişkiler bir tarafa, bizim batıyla ilişkiler süper, dünya bir tarafta Rusya bir tarafta, soğuk savaş rüzgarları esiyor gibi bir durum olsa tamam aga tam zamanıdır koy masaya.

    Ama diyorum bizim Rusya ile ilişkilerimiz iyi olmasa da çok kötü değil. Batı ile ise felaket. Yani şu zamanda Montröyü masaya yatırmak kaldırıp Rusya ya koşmak ile eşdeğer.

    Ne yapıyorlar, ne ediyorlar, akıllarından ne geçiyor vallahi bilmiyorum. Bu iş ciddileşirse Rusya bunu savaş sebebi bile sayar ki masaya oturup anlaşılacak bir konu değil Rusya ile.

    Cidden basit bir iş değil. Arka planı var mı yok mu o hiç belli değil. Tabi zamanlaması da manidar Rusya-Ukrayna münasebetleri malum.

    Hiç birşey bilmeden daha fazla yorum yapmak istemiyorum ama hakkımızda hayırlısı ne diyelim. İş sıkıntılı.

Sayfa 778/1001 İlkİlk ... 278678728768776777778779780788828878 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •