Sayfa 865/1001 İlkİlk ... 365765815855863864865866867875915965 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 6,913 - 6,920 arası.

Konu: Viop XXXII

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    "dinler tarihine giriş 101" dersi.. keşke liselerde böyle bir ders olsa ve bu bahsettiğiniz bakış açısı aktarılsa..

konuk "lecturer" , konuşmacı, ayhan53 olur..
    30 yıldır her nevi anti düşüncenin ürününü okudum.paralel evrenden ,evrime kadar tüm dayanaklarını biliyorum..yani düşünce. analitik,akıl üzerine inşa edilmeliydi.

ama en kötü ihtimalle PASCAL KUMARINI OYNAMAMAK LAZIM DERİM.

ne diyor PASCAL,Tanrının mesajı doğruysa zaten günahlardan kaçmış güzel bir hayatım olur ve cennete girerim.

ama Tanrı yok diyerek yaşarsam cehenneme girerim ve bu geçici hayat eninde sonunda zaten bitecek.

ve konuyu bitirdim.

Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    30 yıldır her nevi anti düşüncenin ürününü okudum.paralel evrenden ,evrime kadar tüm dayanaklarını biliyorum..yani düşünce. analitik,akıl üzerine inşa edilmeliydi.

ama en kötü ihtimalle PASCAL KUMARINI OYNAMAMAK LAZIM DERİM.

ne diyor PASCAL,Tanrının mesajı doğruysa zaten günahlardan kaçmış güzel bir hayatım olur ve cennete girerim.

ama Tanrı yok diyerek yaşarsam cehenneme girerim ve bu geçici hayat eninde sonunda zaten bitecek.

ve konuyu bitirdim.
    islami anlatıda ödül olan cennete girmek için işlenen suçları düşündüğümde (din savaşları, yolsuzluklara göz yummalar, padişaha-yöneticiye-emir'e itaat etmek için gözardı edilen ahlaki kurallar vb)

"teşekkürler kalsın, ben kendi vicdanım ve fikrim ile ilerleyeceğim" diyorum. bu bir kumar değil.. evreni anlama çabası ve dik duruşdur.. içinde hiç bir başka hesap olmadan..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

3.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    sen nerenin aristokratısın..halka in daha halktan bir isim seç kendine. tüm tarikatlar dersen daha mantıklı olur.. cemaatler yabancıların oyuncağı olmuş durumda. ümmetçilik yapıyorlar.. bir nevi arap milliyetçiliği.. Türk insanına arap milliyetçiliği..

cumhuriyet fikri hür vicdanı hür bireyler hedefliyor.. bağlıyız bu ideallere..
    Masonların topluluğu, içinde halk (demos) olmayan, bir seçkinler (aristokrat)
    cemiyetidir.

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    "dinler tarihine giriş 101" dersi.. keşke liselerde böyle bir ders olsa ve bu bahsettiğiniz bakış açısı aktarılsa..

konuk "lecturer" , konuşmacı, ayhan53 olur..
    lecturer mecturer deme yanlış anlayacaklar
    kaldıki kutsal kitapların yazmadığı peygamberleri pek kabbül etmediğimize göre yerele giden varsada kabulümüz değil
    dolayısıyla eskimolar ve kızılderililer kafadan cehennemden yırtacak gibi
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    BIST100 de 1400-1402 bence mutlaka tutması gereken destek...

onu kırar ve altında kapanırsak,SAATLİKLERDEKİ ters çanak kulp(alçalan üçgen) çalışır.oda 1360 hedef olur.

ben kaçar..

not: hulk davası ptesi başlıyor.

Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    BIST100 de 1400-1402 bence mutlaka tutması gereken destek...

onu kırar ve altında kapanırsak,SAATLİKLERDEKİ ters çanak kulp çalışır.oda 1360 hedef olur.

ben kaçar..

not: hulk davası ptesi başlıyor.
    avrupa kızarmaya başladı. cuma olması nedeniyle büyük ihtimalle eksi kapatacaklar. erdemirden başka endeksi tutan kağıt yok. bugün o desteğin çalışıp çalışmayacağını büyük ihtimalle göreceğiz. en geç pazartesi.
    audentes Fortuna iuvat

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    avrupa kızarmaya başladı. cuma olması nedeniyle büyük ihtimalle eksi kapatacaklar. erdemirden başka endeksi tutan kağıt yok. bugün o desteğin çalışıp çalışmayacağını büyük ihtimalle göreceğiz. en geç pazartesi.
    S&P de de 4068 altı kapanış bence düşüşü sertleştirir..zaten saatlikleri fevkaladenin de fevkinde ..tamam trentte aşırı alımdayken bile gidebilirler ama..bu kadar aşırı alımda olması son aylarda görülmemiş..bunun için 4068 önemli..

4097 kapatmış..

bizimkisi sınırda veya altında kapatırsa ve gece de sp düşerse zaten ptesi oraya geliriz.

tüm yabancı yorumlarda sp için sene sonu 4300 diyorlar...seneye 7 ay var..zaten sp nin %5 hedefi kalmış...

aman sadece kişisel düşüncelerimdir..her zaman tersi düşünce elbette vardır.

kolay gelsin.

8. ENDEKS 1400'ün altına gelemiyor sanki buna sebep Bankalara satış gelmesi ...

Sayfa 865/1001 İlkİlk ... 365765815855863864865866867875915965 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •