
Originally Posted by
ABKA
30 yıldır her nevi anti düşüncenin ürününü okudum.paralel evrenden ,evrime kadar tüm dayanaklarını biliyorum..yani düşünce. analitik,akıl üzerine inşa edilmeliydi.
ama en kötü ihtimalle PASCAL KUMARINI OYNAMAMAK LAZIM DERİM.
ne diyor PASCAL,Tanrının mesajı doğruysa zaten günahlardan kaçmış güzel bir hayatım olur ve cennete girerim.
ama Tanrı yok diyerek yaşarsam cehenneme girerim ve bu geçici hayat eninde sonunda zaten bitecek.
ve konuyu bitirdim.
islami anlatıda ödül olan cennete girmek için işlenen suçları düşündüğümde (din savaşları, yolsuzluklara göz yummalar, padişaha-yöneticiye-emir'e itaat etmek için gözardı edilen ahlaki kurallar vb)
"teşekkürler kalsın, ben kendi vicdanım ve fikrim ile ilerleyeceğim" diyorum. bu bir kumar değil.. evreni anlama çabası ve dik duruşdur.. içinde hiç bir başka hesap olmadan..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri