Sayfa 302/591 İlkİlk ... 202252292300301302303304312352402 ... SonSon
Arama sonucu : 4722 madde; 2,409 - 2,416 arası.

Konu: EGSER - Ege Seramik

1.  Alıntı Originally Posted by mterkan Yazıyı Oku
    Qua Granit'in kapasite artıırım yatırımı var. 2022de devreye girecek. kapasite 11 milyondan 33 milyona çıkacak.
    2 şirketinde full ihracata çalışacağını düşünsek. Yukarıdaki ihraç fiyatlarına göre;
    Egser 24 x 5.87 =140.88
    Quagr 33 x 13.25 = 437,25

Yani kabaca Qua granit yatırımları bitince Egser'in 3 katı PD'ye sahip olmalı diye anlıyorum burdan.
    Şu anda 2 kat.
    Halka arz çılgınlığıyla büyük ihtimalle Qua zaten Egser'i 3 katına katlar PD olarak.

Qua'nın algısı çok daha iyi piyasada, patron akıllı adam. Bende beğeniyorum. Ama bu halka arz fiyatlamasıyla çok hızlı gidecek, Egser yine ucuz kalacak sanırım.

2. Egser in satışlarının %73 ü ihracattan kaynaklanıyor....
    Qua da bu durum %35 lerde...
    Qua halka arz öncesi bilançosunda makyaja gitti, maddi sabit kıymetlerini değerleme yoluna gitti.
    Egser yüksek nakte sahip ve borçsuz bir şirket.
    Diğer taraftan 1976 dan beri aynı fiyatla bilançoda yer alan arsa var....
    Mesele algı meselesi.

3. Son bilançoda arsalar 7.613.000 TL. bu 416.752 m2 nin bilançoda yer alan değeri...
    O bölgede sanayi arsalarının m2 si 1000 TL dan başlıyor.
    Şeytan ayrıntıda gizlidir.

4.  Alıntı Originally Posted by mterkan Yazıyı Oku
    Son bilançoda arsalar 7.613.000 TL. bu 416.752 m2 nin bilançoda yer alan değeri...
    O bölgede sanayi arsalarının m2 si 1000 TL dan başlıyor.
    Şeytan ayrıntıda gizlidir.
    hocam ben izmirliyim dediğiniz dogrudur o bolgede fıyatlar oyle asagı yukarı fakat bılanco da bunu degerleme yapmadıktan sonra ya da arazı satılmadıktan sonra bıze bı faydası yok degerleme yapılsa bıle esas faaliyet dısı degerleme kar ı derler yıne prım yapmaz mı yapmaz yanı anlıcagınız bızı arazı degerı falan degıl de ıstıkrarlı ıyı gelen bılancolar kurtarır
    saygılar

5. toplantı tarihi ve teklif edilen temettü açıklandı...0.7567674 TL net,hesaba geçiş 7 Haziran,hayırlı olsun ortaklara...

6. Yazdıklarınızda haklısınız. Değerleme yapılsa dahi, piyasa fiyatLamayabiLir. Ama bu durum -eğer hissedarsanız- şirketteki payınızın; m2'si yaklaşık 1000 tl olan arazi ve üzerindeki binalardaki hakkınızı azaltmaz.

Değeri ne açığa çıkarır ?
    Sat - geri kirala işlemi.

Bu yapılırsa kasaya yaklaşık 400m tl para girer. Bu dönemde şirketin ürünlerine talep yüksek.

Yönetim, bu nakit ile kapasite artırabilir. Eğer makul buluyorsa kendi hisselerini borsadan geri aLabiLir. (bana göre en iyi seçenek) Ya da başka borsa şirketlerine, bonolara vs yatırım yapabilir.

Ama patron şirketlerinde bunların hiçbiri yapılmaz. Döngüler gelir, gider. Tüm ortaklar lehine olan yönetsel kararlar alınmaz (bazen iyi niyetli oLanLar da farkına bile varmazlar)

Bol kazançlar dilerim.

Alıntı Originally Posted by oguz Yazıyı Oku
    hocam ben izmirliyim dediğiniz dogrudur o bolgede fıyatlar oyle asagı yukarı fakat bılanco da bunu degerleme yapmadıktan sonra ya da arazı satılmadıktan sonra bıze bı faydası yok degerleme yapılsa bıle esas faaliyet dısı degerleme kar ı derler yıne prım yapmaz mı yapmaz yanı anlıcagınız bızı arazı degerı falan degıl de ıstıkrarlı ıyı gelen bılancolar kurtarır
    saygılar

7.  Alıntı Originally Posted by aLLoFFs Yazıyı Oku
    Yazdıklarınızda haklısınız. Değerleme yapılsa dahi, piyasa fiyatLamayabiLir. Ama bu durum -eğer hissedarsanız- şirketteki payınızın; m2'si yaklaşık 1000 tl olan arazi ve üzerindeki binalardaki hakkınızı azaltmaz.

Değeri ne açığa çıkarır ?
    Sat - geri kirala işlemi.

Bu yapılırsa kasaya yaklaşık 400m tl para girer. Bu dönemde şirketin ürünlerine talep yüksek.

Yönetim, bu nakit ile kapasite artırabilir. Eğer makul buluyorsa kendi hisselerini borsadan geri aLabiLir. (bana göre en iyi seçenek) Ya da başka borsa şirketlerine, bonolara vs yatırım yapabilir.

Ama patron şirketlerinde bunların hiçbiri yapılmaz. Döngüler gelir, gider. Tüm ortaklar lehine olan yönetsel kararlar alınmaz (bazen iyi niyetli oLanLar da farkına bile varmazlar)

Bol kazançlar dilerim.
    hocam twitterda ki hbcokersınız heralde?:D büyük hayranınızım saygılar sevgıler bızlerın sızden ogrenecegı o kadar cok sey var kı nolur ıhmal etmeyın fırsat buldukca buraya oraya yazın.Bılgı ve tecrubelerınızden faydalanan herkes adına tesekkur ederım saygılar.
    Bu arada ufak bir ekleme yapayım hocam şirkette suan söz sahibi patronun oğlu sanırım yönetimin başında da o var cok modern vizyonlu bir beyfendiymiş kendisi benim de bir arkadaşım büyük bayiisi ege seramik in onun soyledıgıne gore firma komple yenileniyormuş her açıdan iyileştirme yapılıyormuş.Belki dediğiniz gibi bi hamle gelebilir

8.  Alıntı Originally Posted by efe78 Yazıyı Oku
    toplantı tarihi ve teklif edilen temettü açıklandı...0.7567674 TL net,hesaba geçiş 7 Haziran,hayırlı olsun ortaklara...
    Çok güzel rakam..bide bedelsiz verirse bonus olur

Sayfa 302/591 İlkİlk ... 202252292300301302303304312352402 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •