Originally Posted by
muhibbbi
Dardanelin satıl almak istediği Kallimanis hakkında bir kaç bilgi paylaşmak istiyorum
şirket yunan pazarının %25ine sahip olmakla beraber yıllık 42 milyon euro ciroya sahip( 2002 25 mılyon €,2015 40 m€ 2016 32m€)
150 çalışanı olmakla berber sürekli büyüen bir şirket değğildir! buna gerekçe olarak 2016 yılındakı yunan caerfour mum batmasıda gerekçe gösterilebilir!
yunan en buyuk 40 yıyecek ve içeçek sektorunun içinde yer alan şirket katma degeri yüksek dardanelde olmayan hazır yiyecek atıştırmalık balık ve dondurulmuş balık secenekleri mevcuttur( dardanel bu konuda satın alma geercekleşirse tr paazarında zorlanmadan uyum saglayabilecektir.
şirket 2015 yılında 59 mılyon € borc yapılanmasına gitmiş ve şuanki güncel borcu yaklasık 65 milyon€!
Dünyanın en buyuk levrek ve cipura üretim tesislerine sahip şirkete Dardanelin alması kesin gözü ile bakılıyor.
yunanistan haber sitelerinden derlediğim haberlere göre daha önceden İmpala yatırım fonu satın almak istemiş fakat yunanlıların kaprisleri yuzundn almaktan vaz gecmişler.Bae ait bir fonda şirketi almak istiyormuş lakin alacaklı kuruluşlar Dardanel in şirketi almasına sıcak bakıyormş! sonuç olarak dardanelın cirosuda 79 mılyon € denk geliyor ve iki şirket birbirine renk ve hareket katacaktır.
Sonuç = yunan şirketinin alması dardfanel için avrupa ve italya pazarının aılması demktir. şirketin borcu cok Yeniden yapılandırılma ile dardanel bu borcun altından kalkacagına eminim. Önümüzdeki ay içersinde Yuananistan rekabet kurulunun onayının cıkması ile satış işlemi gercekleşecektir. Ve ticaret iki taraf içinde hayırlara vesile olmasını diliyoruz.
Dardanel 3 ay oncesıne kadar gözaltı pazardaydı şirketi yöneten yneticilere Teşekkürlerimi bildirmek istiyorum yıllardır portföyümdeki dardanel şirketini artık gönül rahatlıgı ile taşımaya devam edecegim..
Senin dardanel kere! teşvige başvurdun, şirket satın alacaksın yıldız pazara cıktın. neyi bekliyorsun be ! vicdansız kotek! bugün% 50 elimden azalttım gidecegin yok !
Bildiğim tek şey, hiçbir şey bilmediğimdir...
Namık Kemal
Yer İmleri