Originally Posted by
Egeli
Sn Cauti
Twitterda elektrikli araçlar için yazdıklarınızı okudum bende bir iki bir şey demek istedim.
Öncelikle her sabah, harmoniye uymayan şöförler yüzünden trafikte beklerken otonom araçlara olan ihtiyacı hissediyorum. Gölge trafik bizim gibi ülkelerde çok fazla.
Trafik ışıkları, güzergah ve araçların birbiri ile uyumu ile mevcut yolların daha yüksek kapasitede kullanılabileceğine inanıyorum. Ancak otonom işinin ilk fazı otoyollar olacak bununda farkındayım.
Şimdi diğer boyuta geçeyim. Elektrikli araçlar basit yapıları nedeniyle çok daha rahat işletilebilir, tamir edilebilir. Ve elektrikli motorların yüksek kalkış torku nedeniyle şehir içi için ideal. Benim için görünen tek sorunları kullanılmadan ne kadar bekleyebileceği.
Diğer bir konu ise 20 yıl sonra araçların ne kadar kişisel olacağı. Bir keyif ve statü objesi olan arabalar 20 sonra sadece bir ulaşım aracı olabilir mi ?
Şimdide son olarak diğer diğer konuya geçelim. Yenilenebilir enerjinin gece üretilen artan kısmının bir şekilde ekonomiye kazandırılması gerekiyor acaba bunun yolu hidrojen olabilir mi sorusu var. Hidrojenli araçların menzil sorunu yok ancak üretim ve depolama problemi var. Bununla ilgili akaryakıt dağıtım şirketlerinin ciddi çalışmaları var.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ben EV konusunun, globalcilerin oynadığı oyunun araçlarından biri olduğunu düşünüyorum. 10 yıl sonra, 10-15 tane mega büyük şirket, en zeki, kullanışlı %1-2 lik kesim....bir de taşeron rolünde, düşük karla çalışan alt yükleniciler.
Dünyayı, bu 10-15 şirket yönetip, sömürecek...kalan insanlar da boğaz tokluğuna getir götür işlerinde çalışır..evinde hamster gibi yaşar...ruhsuz ve hastalıklardan burnunu dışarı çıkarmaya korkan bir toplum oluruz.
Zaten, dünya batarsa, bu süper engiler marsa gider, orada yaşar.
Büyük reset dedikleri konu bu...toplumun belki de üçte ikisi hiç çalışmayacak ve bunlar minimum geçinme parası ile yaşamaya çalışacak...adamlar, ayak altında dolanmayın, bu para ile evinizde yiyin, için, sanal gerçekliklerle idare edin..oyun, vs, ölene kadar takılın denecek.
Bu konuda çok karamsarım. EV ye o yüzden çok kılım, bu işlerin sembolü gibi geliyor bana.
Son düzenleme : Cautionary; 21-04-2021 saat: 14:07.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri