ezber cümleleri bıraksak ilerlyecez ama hep kulaktan dolma. senin bu cümlene göre madem fiyat tespiti yapılırken belli değil miydi bu durum da halka arz olduktan 2 gün sonra açıklandı? ki üstelik marttan nisana ertelenmişti arz tarihi. ilk halka arzda çok daha basit şekilde karar alıp karı sermayeye ekleyip fiyatı belirleyip arz fiyatı çıkabilecekken?
kaldı ki benim sorum da bu değil. bedelsiz dağıtrarak pay senedi sayısını arttıracak izahnamede bunu yapmayacağının garantisini verdiği halde.
ekran.jpg
"bedelli yapmayacağım ve pay miktarını arttırmayacağım" demiş. bedelli de zaten pay miktarı artmıyor aksine azalıyor piyasan çekiliyor rüchanlar. yani pay senedini arttırmayacağım derken bedelsize atıf yapmış umarım burası netleşmiştir, açık açık bedelsiz yapmayacağım demesine gerek yok.
bedelsiz sermaye de %100 açıklandı ve bu arz olduğu pay miktarını sayısını 2 katına çıkaracak yani pay miktarını arttıracak ve sonuçta dolaşımdaki pay miktarı ne kadar artarsa fiyat o kadar düşer. İzahnamede yapmacağım dediği işi yapıyorlar. patrona karşı nötrdüm ama artık diğer kısımları da düşünmeye başladım.
ayrıca bedelsiz hangi kağıdı iyi etkiledi? Lütfen yazın öğreneyim. Bir çocuğa 1 adet 100 lira verseniz morali bozulur ama 5 adet 20 lira verseniz çok param oldu diye sevinir ya sizde öylesiniz ancak bu para değil sonuçta üstünde 1tl yazan pay senedi ve bölündükten veya bedelsiz sağıtıldıktan sonra değeri düşmeyen pay senedi yok de yok örnek çok.
Bedelli de bedelsiz de pay adedini artırır.
Bedelsiz iç kaynaklardan karşılanarak verilir.
Bedellide oransal olarak rüchan oluşur. Bu durumda (Pay adedi + (rüchan + yatırılacak bedel)) şeklinde olur.
Yani her ikisinde de pay adedi artar. Adı üstünde sermaye artırımı.
Siz sermaye azaltma ile karıştırdınız.
haklısın benim kast ettiğim yatırımcı bedelliye katılmazsa pay adedi düşüyor ya onu kast ettim. Şirketin pay senedi olarak tabiki artıyor.
Sonuç olarak konu burada bedelli veya bedelsiz fark etmez izahnamede yapmayacağım dediği işi yapıyor olmalarıdır. meselenin özü budur.
Lütfen şirket sitesine girin izahnamenin 24.sayfasını tekrar okuyun ,
Diyor ki "1 yıl boyunca herhangi bir bedelli sermaye artışı yapmayacağını ve dolaşımdaki pay miktarını bu suretle artırmayacağını"
Bu cümleden ne anladınız ?
Evet oturdu sanırım?
Patron yapmayacağım dediği işi şuan yapmıyor yani.Adam fabrika kurmuş,3 yıllık değil makineler diyor, kızıyla BIST gong törenine geliyor,duygulanıyor, ağlıyor,siz hemen niyet sorgulamaya başlamışsınız.İzin ver kardeşim de bir bakalım adam napıcak.
Ayrıca teşvik belgesi almak nakit destek almak anlamına gelmiyor, yatırım için çeşitli devlete ödenecek vergi ve yükümlülükler vs. için de alınabiliyor.
Lütfen biraz araştırın sonra yazın.
Ytd,
Syg,
Son düzenleme : 2Ekmek1Samsun; 22-04-2021 saat: 15:30.
ben ekran görüntüsü koydum orada "bu suretle" kelimesi geçmiyor. ben kendim avukatım. izmirde kendi yerim var isteyen gelsin bir çayımı da içsin. 1 kelime ile neler kaybedilir neler kazanılır hukuken konuşuruz. şuan bu izahnameye dava açılsa kazanılır spk her yıl denetim kurulşarına çuvalla ceza kesiyor bu 1 kelimeler yüzünden bizde yatırım yaptık onda bir sıkıntı yok ancak gong çaldığı günden 1 hafta geçmeden bedelsiz ile miktar çoğaltmak etik değil.
2- 584 milyon teşvik belgesi varken derken şunu kast ediyorum izahnamenin her satırında "arz geliriyle yatırım yapmak" kalıbı geçiyor. en büyük yatırımı devlet yapmış zaten teşvik belgesi ile destek vermiş makine techizat için. bu ülkede paralel yapılar da ağlaya sızlaya çok insanı kandırdı kardeşim. duygulara değil gerçeklere bakın her zaman.
Yer İmleri