Sayfa 36/116 İlkİlk ... 2634353637384686 ... SonSon
Arama sonucu : 927 madde; 281 - 288 arası.

Konu: QUAGR - Qua Granite

1. Bedelli de bedelsiz de pay adedini artırır.
    Bedelsiz iç kaynaklardan karşılanarak verilir.
    Bedellide oransal olarak rüchan oluşur. Bu durumda (Pay adedi + (rüchan + yatırılacak bedel)) şeklinde olur.
    Yani her ikisinde de pay adedi artar. Adı üstünde sermaye artırımı.
    Siz sermaye azaltma ile karıştırdınız.

2.  Alıntı Originally Posted by mssql Yazıyı Oku
    Bedelli de bedelsiz de pay adedini artırır.
    Bedelsiz iç kaynaklardan karşılanarak verilir.
    Bedellide oransal olarak rüchan oluşur. Bu durumda (Pay adedi + (rüchan + yatırılacak bedel)) şeklinde olur.
    Yani her ikisinde de pay adedi artar. Adı üstünde sermaye artırımı
    haklısın benim kast ettiğim yatırımcı bedelliye katılmazsa pay adedi düşüyor ya onu kast ettim. Şirketin pay senedi olarak tabiki artıyor.

Sonuç olarak konu burada bedelli veya bedelsiz fark etmez izahnamede yapmayacağım dediği işi yapıyor olmalarıdır. meselenin özü budur.

3.  Alıntı Originally Posted by fikrep Yazıyı Oku
    ezber cümleleri bıraksak ilerlyecez ama hep kulaktan dolma. senin bu cümlene göre madem fiyat tespiti yapılırken belli değil miydi bu durum da halka arz olduktan 2 gün sonra açıklandı? ki üstelik marttan nisana ertelenmişti arz tarihi. ilk halka arzda çok daha basit şekilde karar alıp karı sermayeye ekleyip fiyatı belirleyip arz fiyatı çıkabilecekken?

kaldı ki benim sorum da bu değil. bedelsiz dağıtrarak pay senedi sayısını arttıracak izahnamede bunu yapmayacağının garantisini verdiği halde.
    Lütfen şirket sitesine girin izahnamenin 24.sayfasını tekrar okuyun ,

Diyor ki "1 yıl boyunca herhangi bir bedelli sermaye artışı yapmayacağını ve dolaşımdaki pay miktarını bu suretle artırmayacağını"

Bu cümleden ne anladınız ?

Evet oturdu sanırım?

Patron yapmayacağım dediği işi şuan yapmıyor yani.Adam fabrika kurmuş,3 yıllık değil makineler diyor, kızıyla BIST gong törenine geliyor,duygulanıyor, ağlıyor,siz hemen niyet sorgulamaya başlamışsınız.İzin ver kardeşim de bir bakalım adam napıcak.

Ayrıca teşvik belgesi almak nakit destek almak anlamına gelmiyor, yatırım için çeşitli devlete ödenecek vergi ve yükümlülükler vs. için de alınabiliyor.

Lütfen biraz araştırın sonra yazın.

Ytd,

Syg,
    Son düzenleme : 2Ekmek1Samsun; 22-04-2021 saat: 15:30.

4. Bazıları bedelliyi iyi bir şey sanıp arada bir üfürüyor. Takmayın.

5.  Alıntı Originally Posted by fikrep Yazıyı Oku
    ezber cümleleri bıraksak ilerlyecez ama hep kulaktan dolma. senin bu cümlene göre madem fiyat tespiti yapılırken belli değil miydi bu durum da halka arz olduktan 2 gün sonra açıklandı? ki üstelik marttan nisana ertelenmişti arz tarihi. ilk halka arzda çok daha basit şekilde karar alıp karı sermayeye ekleyip fiyatı belirleyip arz fiyatı çıkabilecekken?

kaldı ki benim sorum da bu değil. bedelsiz dağıtrarak pay senedi sayısını arttıracak izahnamede bunu yapmayacağının garantisini verdiği halde.
    Sen olayı tamamen yanlış anlamışsın. Gerekli açıklamaları da arkadaşlar yapmış. Ezber cümleler yazıp seni şaşırtmayalım.

Dostlar piyasada 120 milyon lot var. Bu şirket 2.5 milyar lira eder mi sizce? Bedelsiz vermesi çok iyi. Önümüzdeki yıllarda temettü ya da bedelsizlere devam ederse ve bunu alışkanlık haline getirirse çok iyi olur.

Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

7.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    Dostlar piyasada 120 milyon lot var. Bu şirket 2.5 milyar lira eder mi sizce? Bedelsiz vermesi çok iyi. Önümüzdeki yıllarda temettü ya da bedelsizlere devam ederse ve bunu alışkanlık haline getirirse çok iyi olur.

Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
    Risk her zaman olacak. Siyasi Konjonktür'ün çok etkilediği bir borsamız var.Bu gerçeklerde göz önünde bulundurularak değerlendirilirse daha sağlıklı olacaktır.

8.  Alıntı Originally Posted by 2Ekmek1Samsun Yazıyı Oku
    Lütfen şirket sitesine girin izahnamenin 24.sayfasını tekrar okuyun ,

Diyor ki "1 yıl boyunca herhangi bir bedelli sermaye artışı yapmayacağını ve dolaşımdaki pay miktarını bu suretle artırmayacağını"

Bu cümleden ne anladınız ?

Evet oturdu sanırım?

Patron yapmayacağım dediği işi şuan yapmıyor yani.Adam fabrika kurmuş,3 yıllık değil makineler diyor, kızıyla BIST gong törenine geliyor,duygulanıyor, ağlıyor,siz hemen niyet sorgulamaya başlamışsınız.İzin ver kardeşim de bir bakalım adam napıcak.

Ayrıca teşvik belgesi almak nakit destek almak anlamına gelmiyor, yatırım için çeşitli devlete ödenecek vergi ve yükümlülükler vs. için de alınabiliyor.

Lütfen biraz araştırın sonra yazın.

Ytd,

Syg,
    ben ekran görüntüsü koydum orada "bu suretle" kelimesi geçmiyor. ben kendim avukatım. izmirde kendi yerim var isteyen gelsin bir çayımı da içsin. 1 kelime ile neler kaybedilir neler kazanılır hukuken konuşuruz. şuan bu izahnameye dava açılsa kazanılır spk her yıl denetim kurulşarına çuvalla ceza kesiyor bu 1 kelimeler yüzünden bizde yatırım yaptık onda bir sıkıntı yok ancak gong çaldığı günden 1 hafta geçmeden bedelsiz ile miktar çoğaltmak etik değil.

2- 584 milyon teşvik belgesi varken derken şunu kast ediyorum izahnamenin her satırında "arz geliriyle yatırım yapmak" kalıbı geçiyor. en büyük yatırımı devlet yapmış zaten teşvik belgesi ile destek vermiş makine techizat için. bu ülkede paralel yapılar da ağlaya sızlaya çok insanı kandırdı kardeşim. duygulara değil gerçeklere bakın her zaman.

Sayfa 36/116 İlkİlk ... 2634353637384686 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •