Trend hound cevaplarınız için teşekkür ederim.
Halka arzlarda tavan serileri azalmaya ve riskli olmaya başladı. Herkes tavan gidiyor diye alıyordu. Artık ky temkinli davranacak.
Evet, her zaman papaz pilav yemez. Herhangi bir "garantili para kazanma taktiği" duyulduktan ve uygulanmaya başladıktan sonra katılımcı sayısı belirli bir eşiği aştığında bu taktik artık ters tepmeye başlar. Böyle olması da son derece doğaldır.
Çok düşük F/K lardan işlem gören ve banka hisseleri gibi hisseleri temsil eden KIYMET hisseleri TR dahil pek çok yerde rezalet performans gösterdi, özellikle de endex performanslarına oranla. Bugün ABD'de bir Kıymet Hisseleri Fonunun yöneticisi kendini gökdelenin tepesinden aşağı atarak intihar etti. Sebebi de yönettiği fonun rezalet performansı.
Hısse bazında TRENDHOUND Hocam degerlendırme yapıyormusunuz.
Eger yapıyorsanız NTHOL KUTPO ve KRONT hakkındakı dusuncelerınız nelerdır.
Bu 3 hısseyı uzunzamandır elımde tutuyorum ayrıca malıyetlerıde al satlarla cok dusuk sevıyelere getırdım
Genelde elımdekı hısselerı sıfır malıyete getırınce satıp cıkarım.
JANTS ve KOZAL da oldugu gıbı
Söyledıklerım Benı Baglar Kesınlıkle Yatırım Tavsıyesı Degıldır.
Sn Trend hocam endekste olası bir ralliyi kaçırabilirsiniz... endeks düzeltmelerle olası ralliye mı hazırlanıyor sizce? iyi geceler...
SM-A105F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu 3 hisse spekülatif hisselerdir, mesela KUTPO ve KRONT defter değerlerinin çok çok üzerinde işlem gören, elde ettikleri kâra oranla piyasa değerleri astronomik seviyede olan hisselerdir. NTHOL ise zarar yazmasına rağmen ful defter değerine yakın bir seviyeden işlem görüyor. Bu hisseler "yüksek risk - yüksek getiri" sınıfındadır ve bunlara girenler kesinlikle yatırım amaçlı girmezler çünkü bunlarda yatırım yapılacak bir şey yok, hisse çıktığı için veya da başkaları bunlara girdiği için girerler. KUTPO ve NTHOL ayrıca sıkıştırılmaya müsait hisselerdir zira halka açıklık oranları %25 civarında. Aldığın riskin bilincindeysen ve ne yaptığının farkındaysan problem yok derim.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Al-Satlarla ellerindeki hisselerin maliyetlerini düşürenler treydır sınıfına girer yani kısa vade bazlı al-satçı. 5 yılı aşan bir vadede reel bazda al-satlardan k'ar elde edenlerin oranı kabaca %2 dir. Yani bu işle uğraşan her 50 kişiden sadece 1 tanesi kârlı çıkıyor, 49'u ya zarar ediyor ya da batıyor. Eğer fenerLEE gibi bu işte başarılı iseniz bana sizi kutlamak düşer ama bu işin herkesin harcı olmadığının altını kalın bir şekilde çizeyim. Borsada al-satlarla uğraşan birinin çok sayıda rakibi var bunların başında nanosaniyelerle işlem yapan, tahtaya gelen emirleri daha bunlar işleme konmadan önce bilen algolar (robotlar) geiliyor. Bunlaın yanında kendi hesabına işlem yapan aracı kurumlar, BY'ler, KY'ler, açığa satanlar var. Evet, al-sat yapanlar kısa vadede işte bu kadar rakip ile boğuşup reel bazda kâr elde etmeye çalışırlar ve dediğim gibi her 50 kişiden sadece 1 i başarılı olur. Eğer "bende 6 okka taşşak var, öyle bir girişimde başarılı olurum" diyorsanız buyurun meydan sizin.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Yer İmleri