Sayfa 327/997 İlkİlk ... 227277317325326327328329337377427827 ... SonSon
Arama sonucu : 7970 madde; 2,609 - 2,616 arası.

Konu: Viop XXXIII

1. Haa birde 2019 trump erdoğan görüşmesi gibi yine bi nato zirvesi biden erdoğan dendi hazirana..
    Yani hazirana kadar ben halkb davasından da..ya erteleme yada bi cacık çıkmamasını beklerim açık söylim..
    halkb a ceza geçirecek olsa ABD böyle bi görüşmenin lafı bile edilmez benceeee...
    ABD bizden bi adım bekliyor belli ki..
    O adım ya atıldı ya atılacak ya görüşmeler hala devam ediyor..

Yurtdışında da pozitif hava devam ettiği sürece mart ayındaki şoklama bitti gitti..Artık yön yukarı derim ben

2. vadeli kritik 1462-1465 direncini yukarı kırmayı deniyor, bakalım..
    hayırlısı

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    akbank ilk çeyrek karı ne geldi..?

Haa bankalarda makyaj olabilir çünkü bazı gecikmiş kredileri göstermeyin falan deniyor..O da bankaların isteği ile değil devletin baskısı yüzünden..
    Ama öte yandan sanayi şirketleri neden bilançoları şişirsinler ki..

Üstelik kurumlar vergisi 25 e çıktığı halde..

Bu durumda şu soru kalıyor geriye...Karlar o kadar cepten taşıyor ki bu vergiye rağman anca bu kadar traşlanabildi..?
    2.2 milyar civarı geldi akbank ilk çeyrek. yıllıklandırırsan 8-9 milyar yapar benzer şartlarda.. 15-16 milyar tl 'ye göre oldukça az.. ki 10 yılda Türkiye kapasite ve üretim anlamında büyüdü.. bu kendini daha çok sanayi sektöründe gösterdi.. özelikle önemli holdinglerin sanayi teşekkülleri..mesela froto nun 10 yıl onceki karı neydi şimdi ne ?? uçtu..ama aradan geçen yılların bankacılık karlılığına pek yansıması yok gözüküyor..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

4. Geçen tv de biri fetö akp nın beyniydi. Fetö yok olunca akp ninde beyin ölümü gerçekleşti demişti.

Beratn bakan olması merkez bankası baskanın bu halde olması umre emine erdoğann görüp begendiği ticaret bakanı olan kişi. Sümeyye nin aile bakanın kademden cıkması liyakati ile oldu demesi diğer tarfta bilal erdoğanın sınıf arkadaslarının yüksek gm lere getirilmesi. Şöförün mv olması . hepsının arkadasnda duran memet bahçeli. Türkiye böyle bir çöküş hiçbir zaman yaşamadı ilerki 200 yıldada yaşamaz

5.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    2.2 milyar civarı geldi akbank. yıllıklandırırsan 8-9 milyar yapar benzer şartlarda.. 15-16 milyar tl 'ye göre oldukça az.. ki 10 yılda Türkiye kapasite ve üretim anlamında büyüdü.. bu kendini daha çok sanayi sektöründe gösterdi.. özelikle önemli holdinglerin sanayi teşekkülleri..mesela froto nun 10 yıl onceki karı neydi şimdi ne ?? uçtu..ama aradan geçen yılların bankacılık karlılığına pek yansıması yok gözüküyor..
    Birde tabi şunu sormak lazım..
    Karlara bakıyorum uçmuşlar..
    Ama nereyi açsam çöküş edebiyatı yapılıyor..

Nasıl bi çöküş ki beyaz eşya üretici arclk karını 2 ye mi ne katlamış geçen sene ye göre..
    Millette para yok edebiyatı yıllardır yapılır ama bunun yansımasını asla ama asla göremiyoruz..

Mesela bu sene pandemi hafiflesin güney full+full çeker söylim..
    Hemde 3 katına gitmiş otel konaklama şu bu fiyatlarına rağmen..

Birde tabi şunu sormak lazım..
    Karlara bakıyorum uçmuşlar..
    Ama nereyi açsam çöküş edebiyatı yapılıyor..

Nasıl bi çöküş ki beyaz eşya üretici arclk karını 2 ye mi ne katlamış geçen sene ye göre..
    Millette para yok edebiyatı yıllardır yapılır ama bunun yansımasını asla ama asla göremiyoruz..

Mesela bu sene pandemi hafiflesin güney full+full çeker söylim..
    Hemde 3 katına gitmiş otel konaklama şu bu fiyatlarına rağmen..
    pandemi nedeniyle ertelenen tatil talebi , diğer harcamaların aleyhine, güçlü olacak bu bir gerçek.. ama fakirleşme bir realite.. 80 milyonluk ülkede 15-20 milyon gayet iyi yaşar.. çarkları da onlar döndürüyor zaten.. isviçre ve bangladeş standartları aynı anda yaşanıyor..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

7.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    pandemi nedeniyle ertelenen tatil talebi , diğer harcamaların aleyhine, güçlü olacak bu bir gerçek.. ama fakirleşme bir realite.. 80 milyonluk ülkede 15-20 milyon gayet iyi yaşar.. çarkları da onlar döndürüyor zaten.. isviçre ve bangladeş standartları aynı anda yaşanıyor..
    Pandemi ile beyaz eşya talebi mi ertelendi..
    Hemen hemen bütün sektörler bütün şirketler kar patlaması yaşamış.
    Artış değil bak..
    Patlama..

Hemde 25 kurumlar vergisine rağmen..

Pandemi ile beyaz eşya talebi mi ertelendi..
    Hemen hemen bütün sektörler bütün şirketler kar patlaması yaşamış.
    Artış değil bak..
    Patlama..

Hemde 25 kurumlar vergisine rağmen..
    sürdürülebilir olup olmadığına bakacağız.. arcelik ve froto dış pazar desteği çok güçlü.. evet sanayide genel olarak artış var ama aşırı bir artış yok.. büyük şirketlerden göze çarpan kchol bilançosu, eregl (ki orada da döngü ne kadar sürecek ? bir soru işareti)

mesela sadece rakamlara baksan %200 emlak satışı artışı da haberlere yansıyor, ama önceki dönemlerdeki çöküşten sonra baz etkisi var orada mesela..

neticede sanayi umut verici ama ne kadar sürdürülebilr görmek lazım..

Sayfa 327/997 İlkİlk ... 227277317325326327328329337377427827 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •