Sayfa 356/692 İlkİlk ... 256306346354355356357358366406456 ... SonSon
Arama sonucu : 5531 madde; 2,841 - 2,848 arası.

Konu: Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Kullanılan aracı kuruma bağlı olarak değişebilir sanıyorum.

tdAmeritrade ve Interactive Brokers gibi merkezi Amerika'da olan global şirketler böyle bir aktarımda sorun çıkarmaz bana göre ama İş Bankası'nda açılan bir hesap için pek tahmin yürütemiyorum.

Önceki sayfalarda bahsi geçmişti Türkiye'deki bankaları kullanılarak açılan hesaplardaki hisseler sizin adınıza değil bankanın adına kayıtlı dolayısı ile paranız yurtdışına gitmiş muamelesi görmez.

Yukarıda adını verdiğim iki şirketten alınan hisseler sizin adınıza kayıtlı, merkezleri de yurtıdşında o yüzden paranız yurtdışına gitmiş olarak görünür.

Bu söylediklerimin hiçbiri kesinlik ve yatırım tavsiyesi taşımamakla beraber bu konu altında önceki sayfalarda geçen konuşmalardan çıkardığım izlenimlerdir.
    Yurt dışı borsalarında keşke vergi ve komisyon olayını çözselerde daha rahat yatırım yapsak. Vergi ve kur farkı işin içine girince aldığımız hisseleri devlet ile ortak almış oluyoruz.

2.  Alıntı Originally Posted by Cilginfenci Yazıyı Oku
    Yurt dışı borsalarında keşke vergi ve komisyon olayını çözselerde daha rahat yatırım yapsak. Vergi ve kur farkı işin içine girince aldığımız hisseleri devlet ile ortak almış oluyoruz.
    Uzun vadeli tutunca o kadar farketmiyor gibi.

https://pintidegiltutumluyum.com/201...alara-yatirim/

Yukarıdaki makaleye göre vade uzun tutulursa dolar bazında vergi sonrası 6.6% civarı bir potansiyel yıllık getiri söz konusu ABD borsalarında.

Buna en yakın ve (bana göre) güvenilir olan bir başka seçenek ise vergi hariç 6-7% getirili eurobond'lar. (bu eurobond'ların güvenilirlik kısmı kişiden kişiye değişebilir. Türkiye Arjantin olur gibi bir düşüncesi olanlara göre değil.)

tdAmeritrade'de komisyon alınmıyor bu arada alımsatıma.

3.  Alıntı Originally Posted by Hasan. Yazıyı Oku
    doğru.
    ünlü ve phillipcapital için de geçerli.
    hisseler bizim adımıza olmuyor. banka adına saklanıyor. virman yapamıyorsunuz.
    Virman yapmak ile hisselerin banka adına saklanması arasında bir bağ yok. Euroclear'in metodu öyle ve her ülke için de geçerli değil. Mesela İngiltere euroclear'da kişi adına da saklanabiliyor. Virman da sorun olmaması lazım, sorun varsa euroclear değil Türkiye kaynaklıdır.
    Saygılar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Uzun vadeli tutunca o kadar farketmiyor gibi.

https://pintidegiltutumluyum.com/201...alara-yatirim/

Yukarıdaki makaleye göre vade uzun tutulursa dolar bazında vergi sonrası 6.6% civarı bir potansiyel yıllık getiri söz konusu ABD borsalarında.

Buna en yakın ve (bana göre) güvenilir olan bir başka seçenek ise vergi hariç 6-7% getirili eurobond'lar. (bu eurobond'ların güvenilirlik kısmı kişiden kişiye değişebilir. Türkiye Arjantin olur gibi bir düşüncesi olanlara göre değil.)

tdAmeritrade'de komisyon alınmıyor bu arada alımsatıma.
    En son Pegasus %9.25-9.50 getirili Eurobond ihrac etti..

200K dolar nominallik alt limit vardi..

Cok gusel bir getiri orani bence ve hemen kapisildi..

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    En son Pegasus %9.25-9.50 getirili Eurobond ihrac etti..

200K dolar nominallik alt limit vardi..

Cok gusel bir getiri orani bence ve hemen kapisildi..

Syg,
    Benim çapım özellere yetmiyor henüz. Alabilecek olsaydım da almazdım sanıyorum.

Havacılığın ne zaman normale döneceği belli değil. Getiri/risk oranını kıyaslayınca devlet daha mantıklı geliyor.

ytd

Benim çapım özellere yetmiyor henüz. Alabilecek olsaydım da almazdım sanıyorum.

Havacılığın ne zaman normale döneceği belli değil. Getiri/risk oranını kıyaslayınca devlet daha mantıklı geliyor.

ytd
    Türkiye gibi serbest piyasa ekonomisi görünümlü sosyal devletler hiç bir zaman büyük şirketlerin ekonomik nedenlerle batmasına izin vermez.

7. Eurobond riski hep batmak ya da batmamak üzerinden değerlendiriliyor. Asıl risk nemalandırdığı para biriminin alım gücünü koruyabilmesi. Bu da sadece dolar ya da euro'nun alım gücünün korunmasına bağlı değil aynı zamanda kur rejimine ve sermaye kontrollerine de bağlı.
    Diyelim çifte kurlu (resmi, karaborsa) bir ülkede döviz cinsi bono aldınız. Bono size resmi kurdan kupon/ana para ödemesi(normalde döviz olarak öder ama para çekme kısıtı olacağı varsayımı ile bozdurmak istediğinizde resmi kurdan bozdurmak mümkün olabilecektir) yapacaktır. Alım gücünü koruyan gerçek kurun karaborsa kuru olduğunu varsayarsak, iki kur arasındaki makas sizin alım gücünüzü direkt olarak etkileyecektir.
    Saygılar.

8. Eurobondlar'da kuponlar kişinin döviz hesabına döviz olarak yatırılmıyor mu? TL cinsinden mi yatıyor?

Bir de dövizdeki enflasyon riski gerçekten korkutucu düşününce. Herkes ABD'e yüksek enflasyon bekliyor. Biz belki sevineceğiz oh ne güzel yıllık %7 dolar gelirimiz var diye ama fiyatlar ABD'de uçarsa burada 2 katı uçar o getirinin hiç bir anlamı kalmaz.

Öyle bir senaryoda tuvalet kağıdı bile daha çok kazandırır eurobond'dan. Herkes bond'lardan kaçarsa bond fiyatları da düşer çıkmak için anaparadan kol kesmek zorunda kalırsınız ya da 2040'a kadar beklersiniz artık enflasyona karşı eriyen para ile.

banka faizi çok az veriyor ama size sağladığı şey esneklik. bunun fiyatını düşünen pek yok.

~yatırım tavsiyesi değildir~

Sayfa 356/692 İlkİlk ... 256306346354355356357358366406456 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •