Bu arada hisse portföyünde deva lar duruyor. Yönettiğim portföyde de ağırlıklı deva, Petkim...daha az olmak üzere şişe ve Tüpraş var( Tüpraş yeni yeni alıyorum). Orta vade sat verince hedge li, al verince Çıplak hisse devam. Geçen yıl pandemi sonrası 1-2 yara aldı portföy, ancak bu sene iyi gidiyor çok şükür. Üç yıllık performans olarak yıllık ortalama %70 şimdilik, bakalım bundan sonra devam eder mi bu tempo...5 yıl ve daha uzun vadede %50 yıllık getiriyi tutturursam kendimi çok başarılı sayayım...daha fazlasında gözüm yok, riskim de az sayılır zaten.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Hocam,
Yeni ortaklıklarınız hayırlı olsun. Petkim, şişe ve tüpraş aldığınızı ilk defa yazdınız. Foruma yazdıysanız da ben kaçırmış olabilirim.
Öncelikle bu şirketler için beklentilerinizi bizimle paylaşırsanız sevinirim.
Ayrıca bu alımlar sonrası hisse senetlerinin toplam portföydeki oranı hangi seviyeye çıkmıştır?
Teşekkürler
Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.
Yazmadım, artık detay yazmıyorum pek hisselerle ilgili. Kendi hisse portföyüm %100 deva..kendi portföyümde Hisse oranım düşük olduğu için, fazla çeşitlendirme vs ile uğraşmıyorum.
Yönettiğim portföyde ise, %70 hisse..%15 likit, %15 vadeli kontrat...şu an için.. hisselerin %50 si deva, %25 i Petkim, %15 şişe, %10 Tüpraş...bu portföyü daha profesyonel yönetiyorum.
Not: reklam yapıyor diye düşünenler olmaz eskilerden, ama yeni yetmelerden olursa..Twitter da ya da burada özelden soran olunca şunu dedim hep..eğitim vs, ya da portföy yönetimi gibi teklifleri ileride kabul edersem, bilin ki, kendi portföyünü batırdı, sizin paranızı cukkalayacak, o yüzden öyle bir durumda uzak durun
Bu arada, yönettiğim portföyde, kardeşten öte bir dostuma ait ve kıramadığım için kabul ettim...yoksa bu işi yaparsam adam gibi yapar ve fon yönetim şirketi kurarım, her şey de mevzuata uygun, yasa çerçevesinde olur.
Zaten şu an köyümdeyim, tarla kazıyor, sebze-meyve dikiyorum. Olan meyveleri toplayıp yiyorum..para yiyecek bir ortamım bile yok![]()
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Ben de kendi performansımı yazayım. Aslında piyasalarla tanışıklığım eski ama uzun süre düzenli ilgilenemedim, hem işten ötürü vaktim yoktu hem de param yoktu. Maaşla bir yere varılamayacağını görünce ve bir iki başka alandaki yatırım denemem de hüsranla sonuçlanınca dört yıldır aralıksız dolar borsa viop uğraşıp birikimimi büyütmeye çalışıyorum.
Yatırım hesabıma koyduğum birikimimin, bunun enflasyon/mevduata karşı reel değerinin ve mevcut porftföy değerimin değerini gün gün tutarım. Yatırdığım para 100 lira diyelim, enflasyon karşısında bugün 150 lira olmalıydı, benim portföy bugün 182 lira. Yani dört yıla bölersek yılda %8 reel kazanç. Pek iyi durmuyor. Daha doğrusu benim hayallerimin çok altında kaldı. Aslında sürekli başarılı işlem yapıyorum, performansım genelde çok iyi ama bir tane hatanın çok büyük maliyeti oldu ve yıllara maloldu bana. Hata da paranın tamamına yakınını tek hisseye yatırmak, çok güvendim, temel teknik istatistik.. her şey benden yanaydı ama borsa işte şans veya kısmet diyelim olmayacak iş oldu ve hisse berbat fiyatlara inerken beni de aşağı çekti. İki buçuk yıl uğraştım çok inat ettim ama kurtaramadım sonunda pes edip zararına çıktım. Buradan edindiğim dersle bir daha hiçbir hisseye büyük girmedim. Varsın kar küçük olsun, zarar da katlanılır oluyor ben yeni nesil gibi yolo falan yapamam. Sonrasında sayısız karlı işlem sonucunda toplamda artıdayım ama o zarar karadelik gibi portföyümü yuttu.
Harcadığım zaman ve emeğin karşılığını alamadım henüz, ikinci bir iş gibi hemen her gün uğraşıyorum. Ama hem duygusal olarak kendimi geliştirdim hem de hoşuma gidiyor hobi gibi kabul ediyorum.
Bu sene çok iyi gidiyorum, çoğunluğu tecrübeye dayanan çok iyi öngörülerim oldu, umarım yıl sonunda daha iyi bir tablo paylaşırım.
Herkese iyi kazançlar..
Bir de şunu ekliyeyim, bu alemde hiç bir hisseye aşırı güven beslemem. İş körlüğü denen bir şey var, bazen kendinizi çok şartlıyorsunuz ve bir yöne çok inanıyorsunuz, büyük hatalardan biri de bu.
Yer İmleri