Aralık sonundan bu yana ful nakitte kalmaya devam ediyorum. Benim beklentim 2021 yılının borsa için verimli geçmeyeceği yönünde idi. Bu beklentim kapsamında BİST'e ayırdığım sermayeyi yıllık brüt %20 civarında seyreden mevduat hesabında tutmaya devam ediyorum. Eğer uzun vadeli devlet tahvili getirisi %25'e çıkarsa mevduattan çıkıp sermayeyi devlet tahvillerine park edeceğim.
26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.
Dolar kuru yukarıya çıkmak istiyor ama swaplar kanalıyla TCMB müdahalesi sonucunda 8.5-8.7 aralığında tıkanıp kalmış durumda.
TCMB'nin ve devletin dolar kurunu düşürmeye çalışmasını, en azından yukarı hareketini baskılamasını anlayamıyorum çünkü bunu başarmak imkansızdır. Döviz seviyeleri sebep değildir, sonuçtur. Eğer sizin makro ekonomi rakamlarınız ekside ise yani sürekli cari açık veriyorsanız (bu ayni zamanda ticaret açığı da demektir), enflasyonu kontrol edemiyorsanız dövize müdahale etmeniz bir sonuç getirmez. Bunun teyidini son 2 yılda aldık zaten. TCMB doların çıkmasını önlemek için 128 milyar dolar harcadı da ne oldu? Olan 128 milyar dolara oldu. Dolar yine çıkması gereken seviyeye çıktı. Eğer sizin ekonominiz iyi yolda ise döviz fiyatları zaten kendi kendine dengeye oturur, müdahaleye filan hiç gerek kalmaz.
Yer İmleri