Sayfa 521/612 İlkİlk ... 21421471511519520521522523531571 ... SonSon
Arama sonucu : 4890 madde; 4,161 - 4,168 arası.

Konu: PETUN - Pınar Et ve Un

1.  Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku
    Eyvallah hocam teşekkür ederim.

Tam bilançoya ulaşamasak bile bazı rakamlara ulaşmış olduk böylece.

Gerçi PETUN 2020 yılı faaliyet raporunda Çamlı yem 2020 net karı 16 milyon görünüyor ama burada 9 milyon zarar çıkmış. Sanırım farklı muhasebe tekniklerine göre hareket ettiler.

Çamlı yemde FAVÖK 83 milyon. Buradan şirketi 10 FAVÖK ile fiyatlasak şirket değeri 830 milyon olur. %24'ü PETUN'un. Yani PETUNA düşen pay 200 milyon civarı. Ama son PETUN bilançosunda Çamlı yem 50 milyon lira civarında değerlenmiş.

Yani PETUN'un 310 milyon olan toplam öz kaynak yöntemi ile değerlenen yatırımın sadece 50 milyonluk kısmı Çamlı yeme ait. Halbuki şirketin gerçek piyasa değerine göre hesap yapılsa bunun 4 katı değerde gözükmesi lazım.

Muhtemelen YBP , Desa enerji ve Pınarfoodsda da durum aynı. Hatta tüm duran varlıklarda da durum aynı.

Petunun son bilançoda duran varlıkları 800 milyon civarı görünüyor ama bence gerçek değerlerle bunun en az 3 katı duran varlığı var.
    Üstadım inşallah başkalarıda fark eder bu durumu ve değerlemelerini yaparken sizin bahsettiğiniz detaylarıda hesaba katarlar.

2. Bugün bilançodaki duran varlıkların 800 milyon görünmesine rağmen gerçekte bunun en az 3 katı olduğunu yazmıştım.

Bugün tesadüfen aşağıda linki verilen haberi gördüm

https://www.haberturk.com/iso-baskan...086009-ekonomi

İSO başkanı , dönen varlıklar kendini enflasyona karşı koruyor ama duran varlıklar alındığı günkü değer ile duruyor finansal tablolarda , bu konuda yeniden değerleme ihtiyacı var diyor.

Eğer bu yeniden değerleme olursa , PETUN'un öz sermayesi 2 milyarın üstüne çıkar o zaman da PD/DD 0,5'in bile altına iner.

Pınar sütde de durum aynı olur. Orada zaten mevcut PD/DD oranı 0,75 civarı , yeniden değerleme olursa 0,4'ün bile altına gelir.

İnşaallah böyle bir gelişme olur. O zaman borsada tüm fiyatlamalar baştan yapılır. Hisse fiyatları bayağı yukarı gider.

3. Emirhan Bey bu durumda söyleyeceğim,kalbiniz temizmiş.
    Ben zaten sizin erenlerden olduğunuza inanıyorum 😃

4. Emirhan'ın gerçek verileri olmasa bu hissede bir dakika durmazdım. Arena dan tanıyorum kendisini. Petunu hala bekliyorum ve bekleyeceğim

5.  Alıntı Originally Posted by sorpressa Yazıyı Oku
    Emirhan Bey bu durumda söyleyeceğim,kalbiniz temizmiş.
    Ben zaten sizin erenlerden olduğunuza inanıyorum ��

estağfurullah hocam ner ermesi tevafuk oldu diyelim

6.  Alıntı Originally Posted by grand2023 Yazıyı Oku
    Emirhan'ın gerçek verileri olmasa bu hissede bir dakika durmazdım. Arena dan tanıyorum kendisini. Petunu hala bekliyorum ve bekleyeceğim

Hocam bu borsada sağlam ve ucuz kağıdı bulduğun zaman bekleyeceksin. Elbet değerini bulur beklediğine değer. Tekkeyi bekleyen çorbayı içer. Burada da böyle olacak İnşaallah.

PETUN ve sütten daha ucuz kağıtlar elbet var ama o sektörler komple ucuz ve bunun sebepleri var. Mesela GYO , banka ve Holding sektörlerinin hemen hemen tamamı rasyo olarak petun ve sütten iyi. Ama o sektörde tüm kağıtlar ucuz . Yani oradaki ucuzluk sektörel bir ucuzluk şirkete has bir durum değil.

Ama gıda sektöründe ortalama PD/DD 2-3 arası , ortlama F/K seviyesi 20 civarı.

Halbuki PETUN PD/DD , 1,1 , F/K 9 civarı

Pınar süt PD/DD 0,77 , f/k şu an 17-18 ama beklenen net kar göre bundan çok daha düşük belki de 7-8 arası.

Yani bizdeki durum sektörel bir durum değil. Gıda sektörü içinde PETUN ve süt en ucuz 3-4 şirketten ikisidir tüm rasyolar bir arada düiünüldüğünde.

Bu da elbet görülecek ve fiyatlanmaya başlayacaktır. Biraz haber akışı olsa çok daha iyi olur ama patronların üstüne ölü toprağı serpilmiş gibi. Bilanço dışında KAP haberi yok şirketin. 1-2 güzel haber gelse coşacak aslında.

Yada güzel bilançoları bekleyeceğiz ama o da 3 ayda bir olduğundan düşük tempo hareket ettiriyor hisseyi. Tahtacı da sağolsun acelem yok diyor. Ama hissediyorum artık hareket zamanı geliyor yavaştan.

7.  Alıntı Originally Posted by sorpressa Yazıyı Oku
    Bu arada 10 bin leri yazan Tera.
    Yabancılara iş yapan bir kurum..
    OMAHALI

8. En fazla düşen endeks gıda oldu bugün. %-3.00 ile ..Tuhaftır bizde ayak uydurduk gıdalardaki düşüşe.

Nicki değiştiricem

Sayfa 521/612 İlkİlk ... 21421471511519520521522523531571 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •