Alıntı Originally Posted by realpainter Yazıyı Oku
Maalesef yaş biraz var , emekliliğe 10 yıl kaldı.
Hayatın ilk bölümü ev-araba ikileminde geçti.
Kafa yerde sürekli çalışmaktan başka yatırım imkanları olduğunu keşfetmek zaman aldı.
Eurobond kavramını ilk burada öğrendim.
Fonlardan , geçmişteki kötü ve az kazançlı tecrübelerden dolayı hep uzak durmuştum.
Borsa maalesef hiç bilmediğim bir derya deniz idi.
Açıkçası finansal özgürlük kavramı ve sizlerle tanışmakta geç kaldım.

Buradan öğrendiklerimin sonucu yukarıda yazdıklarımdır. Yalnış tercihler yapmadığımı söylemeniz ayrıca mutlu etti beni.
En azından kızım için çıktığım yol bu yeni bakış açıları ile daha güvenli ve başarılı olur umarım.
Size bu dürüst , açık , net yaklaşımınız ve paylaşımlarınız için tekrar teşekkür ederim.

Diğer arkadaşlardan da yorum ve kritik almak ayrıca mutlu eder beni.
Ne kadar erken, o kadar iyi. Hiç bir zaman da geç kaldım dememek lazım. 50-55 bile olsan, bugün aydınlandıysan, bugün başlamalısın. Umarım yeni nesiller bu bilince 20 lerde ulaşır, zira onların işi çok daha zor. Yakın çevrende, 20 li yaşlarda kariyerinin başındaki beyaz yakalı görünce, hemen başlıyorum anlatmaya. Zira esas hedef kitlem orası.

Bu arada fon konusundaki görüşlerine de tamamen katılıyorum, bizim zamanımızda hisse fonlar, milletin parasını Çar çur etme yeriydi, şimdi çok güzel fonlar var.Bu da iyi bir fırsat.

Takip ettiğim ve yönetimlerini beğendiğim tkf,tcd ve mac var…nnf de biraz heyecan olsun diye alınabilir, ama biraz daha riskli buluyorum bunu(risk-getiri oranı yüksek). Bizim 20 li yaşlarda böyle güzel fon alternatiflerimiz olsa, sadece fon işlemi yaparak, biraz da finansal okur yazarlık ile, erken emeklilik daha kolay olurdu.