Sayfa 841/997 İlkİlk ... 341741791831839840841842843851891941 ... SonSon
Arama sonucu : 7970 madde; 6,721 - 6,728 arası.

Konu: Viop XXXIII

1.  Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    bu kısma bayıldım...

"hiç bir makro göstergenin izah edemediği "
    türkoğlu seni uzun zamandan hatırlıyorum, ilk vob yapmaya başladığın zamanlardan, 10+ yıl önceden falan, o yüzden ciddiye alıp cevap yazacam.. makro-ekonomik gösterge deyince ilk akla gelenler büyüme, enflasyon, cari açık, borçluluk vs .. aşağıda özetledim, son 5 yıllık ortalamalar olarak, sadece borçluluk rakamı ortalama değil de son rakam 2020 olarak.. anlamlı olan böyle

önemli gördüğün başka bir makro gösterge varsa ekleyebiliriz bu tabloya.. dünya bankasının database -data.worldbank.org çok geniş kapsamı var, dilediğin şekilde karşılaştırabiliriz bu 5 majör EM ekonomisini, ki TL'nin %180 esktradan değer kaybını izah edebilelim

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    bu enflasyon verisi tüik verisi değil mi?

inanalım mı?

vob evet 10+ yıl...14 yıl...

Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    türkoğlu seni uzun zamandan hatırlıyorum, ilk vob yapmaya başladığın zamanlardan, 10+ yıl önceden falan, o yüzden ciddiye alıp cevap yazacam.. makro-ekonomik gösterge deyince ilk akla gelenler büyüme, enflasyon, cari açık, borçluluk vs .. aşağıda özetledim, son 5 yıllık ortalamalar olarak, sadece borçluluk rakamı ortalama değil de son rakam 2020 olarak.. anlamlı olan böyle

önemli gördüğün başka bir makro gösterge varsa ekleyebiliriz bu tabloya.. dünya bankasının database -data.worldbank.org çok geniş kapsamı var, dilediğin şekilde karşılaştırabiliriz bu 5 majör EM ekonomisini, ki TL'nin %180 esktradan değer kaybını izah edebilelim

3.  Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    bu enflasyon verisi tüik verisi değil mi?

inanalım mı?

vob evet 10+ yıl...14 yıl...
    o yıllarda ben menealaos olarak yazıyordum, hatırlarsın belki

bütün rakamalar 2015-2020 arası 5 yılın ortalaması.. worldbank sitesine bakabilirsin, oradan derledim.. rakamlarda hata gören varsa dünya bankasına başvurabilir, bi dilekçe yazar, bu rakamlar yanlış diye itirazını bildirebilir

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    hatırlıyorum...worldbank verileri nereden alıyor menealaos? kendisi mi derlemiş ölçüm yapmış? yav lütfen yav...

hiç uzağa gitme...boşver worldbank falan...bu ay enag ne açıkladı enflasyonu tüik ne açıkladı? bir vatandaş olarak sence hangisi daha mantıklı doğru geliyor? çarşıya pazara çıkıyorsundur sanırım...

Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku

bütün rakamalar 2015-2020 arası 5 yılın ortalaması.. worldbank sitesine bakabilirsin, oradan derledim

5.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku

bütün rakamalar 2015-2020 arası 5 yılın ortalaması.. worldbank sitesine bakabilirsin, oradan derledim.. rakamlarda hata gören varsa dünya bankasına başvurabilir, bi dilekçe yazar, bu rakamlar yanlış diye itirazını bildirebilir
    Karakemal, 5,5 Robini bilir misin? Bir ara senin gibi düşünenlerin referans aldığı biriydi. Ne de olsa
    IIF baş ekonomisti.

Artık adil değer olarak 9,5 diyor. TL değer kaybetmeli derken, Brezilya reali ciddi değer kazanmalı diyor. Derdini ona anlat bence.

Ben daha insaflıyım, yıl içinde 8,5 görülür. 8 lerde kapar yılı demiştim. Ama reis o kadar çaba gösteriyor, o kadar uğraşıyor ki, benim tahmin bile iyimser kaldı. Naci sonrası oyun bozuldu ve herkes döviz beklentisini güncelledi, haberin olsun, sen de artık güncelle kendini.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Erdoğan : Ben İstanbul belediyesini devraldığımda İstanbulda ağaç yoktu.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    1994 te ibb başkanı olmuştu yanlış hatırlamıyorsam...1994-2021 arasına google earth ten bakmak lazım...slayt show şeklinde böyle yıl yıl istanbul'un uydudan görüntüsü...

öyle bir imkan var mı tabii onu bilmiyorum...

Alıntı Originally Posted by Paragöz35 Yazıyı Oku
    Erdoğan : Ben İstanbul belediyesini devraldığımda İstanbulda ağaç yoktu.

8.  Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    hatırlıyorum...worldbank verileri nereden alıyor menealaos? kendisi mi derlemiş ölçüm yapmış? yav lütfen yav...

hiç uzağa gitme...boşver worldbank falan...bu ay enag ne açıkladı enflasyonu tüik ne açıkladı? bir vatandaş olarak sence hangisi daha mantıklı doğru geliyor? çarşıya pazara çıkıyorsundur sanırım...
    pekii, tamam.. enflasyon sen kaç hissediyosan o kadar olsun {kur %180 artarken, fiyat artışları düşük kalabilir mi?}

cari açık rakamlarında da bir manipülasyon hissediyor musun? eğer düşük gösteriyorlarsa ekstra dolarları nerden kapatıyor olabilirler, yada kamu borcu olduğundan daha düşük gösteriliyor olabilir mi- elden nakit borçlanmalar falan mı vuku buluyor ? hangi göstergeyi sen nasıl hissediyorsun, anlat da dinleyelim

@cauti : robin, tek bi şey biliyor-- kredi genişlemesi olursa kur yukarı gidecektir, çünkü ekstra kredi ithalatı arttırır, artan ithalat döviz talebi demektir.. söylediği tek şey bu, sadece kredi genişlemesini izliyor, ve buna göre bi modelleme yapıyor.. tabii ki, haklılık payı var ama hayat bundan ibaret değil..

Sayfa 841/997 İlkİlk ... 341741791831839840841842843851891941 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •