Hep benim gibi pipirikliler yüzünden böyle oluyor.Uyanık müteahhit ve onları takip eden emlakçılar satamadıkça piyasayı yukarı çekiyorlar. Bu hacı ağa taktiği bu ülkede halen geçerli. Panikleyen sabit gelirli ev = mutluluk düşüncesindeki insanlar '' eyvah pahalı diye almadık , daha da pahalanıyor. Yok yok artık kaçırmamak lazım. '' diye piyasanın kurbanı oluyor.
Finansı bilenler ise şu anda ülkede alınacak en son şeyin konut olduğunu biliyorlar. Şimdi bazıları şiddetle karşı çıkacaktır. Elbette her görüşe değer veriyoruz. Lakin 2022 yazına sağ çıkarsak kim haklıymış göreceğiz. Oturduğum semtteki tüm siteleri emlakçı ilanlarından ezberledim . Satılamayan daireleri ertesi ay başka bir emlakçı başka site adıyla ve başka ( yani yalan ) katta göstererek ilana koyuyor. İnsanlar sirkülasyon var sanıyor. Tam 13 aydır fırsat konut arıyorum. Fiyatı düşenlerin konumu - cephesi- katı bana uymuyor ( ben en üst katı istiyorum. Güney veya batı cephe tercihim. ) Bana uyan 2 fırsatta ise dolara yeni girmiştim. Artan fiyatlara rağmen halen - iyi ki almamışım - diyorum. Dün burada satılan daireyi alan yeni kişiyle içindeki kiracı arasında tahliye tartışmasında kan aktı. İnsanlar artık çaresizliğin verdiği gözü karalık içerisinde. Alınacak dairenin boş olmasını tercih ederim.
Yer İmleri