Sayfa 831/1009 İlkİlk ... 331731781821829830831832833841881931 ... SonSon
Arama sonucu : 8071 madde; 6,641 - 6,648 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) -III

Robotlar hep kazandırmaz yatayda sacmalar.robota gerek yok.grafik calismak en iyisi.

2.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Garanti hissesi 24 Eylül 2010 tarihindeki değerde şu anda.
    O tarihte alıp unutan şimdi baksa büyük şok yaşar, 11 yıldır aynı değerde kaldığını görünce.

Hissede al unut işi çok tehlikeli.
    Doğru, böyle mayın gibi hisseler var.

O yüzden hisse tarafında crash oluncaya kadar fazla açılma taraftarı değilim. Sepetin çözemeyeceği dert yok. Bir çok hissenin bulunduğu portföyde illa ki böyle yerinde sayan hatta geriye giden mantar hisseler çıkacaktır.

O yüzden ağırlığı yurtdışına, azınlığı yurtiçine verdim. (Yurtdışında maşallah hepsi uzun vadede kar bırakıyor

Bu hisse portföyüm de genel toplamda dolar mevduatıma göre (oldukça) azınlıktalar.

TV yüksek hisseleri çalışıyorum şu an daha çok. Oraya yoğunlaşacağım.

Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Warren buffet, Jim Rogers, soros gibi gurular, vadeli işlemler de çok para kazandıktan sonra uv yatırımcı ya da değer yatırımcısı oldular çünkü vadeli işlem piyasaları oldukça sığ.

Mesela Rönesans fonu (yada fidelity olabilir) 50 milyar dolar üzerinde hisse pozisyonu varken sadece 770 milyon dolarlık vadeli işlem pozisyonu vadı. Ancak vadeli işlem getirileri hisse getirilerinin 2 bazı yıllar 3 katı oluyordu.
    Ytd.
    Zamanla kafama yatarsa ben de öyle riske edebileceğim bir miktarla girerim belki ama şimdilik pek kafam almıyor vadeli işleri.

Alıntı Originally Posted by Market Soul Yazıyı Oku
    Dolar bazlı bakma sakın şok olursun.
    Hangisine?

Dolar bazlı çok iyi giden bir sürü bist hissesi var. GA*AN diyorsanız evet. Tam rezalet.

3.  Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    Robotlar hep kazandırmaz yatayda sacmalar.robota gerek yok.grafik calismak en iyisi.
    Hergün para basan robot tabi ki yok. Öyle olduğunu iddia eden varsa sakın inanmayın.

Farklı algolar (ya da teknikler) mevcut: Trend takip, scalp,... gibi.

Bunlardan kendini ispat etmiş olan "trend takip", bende bu yöntemi kullanıyorum. Piyasa yataya sardığında "AZ" zarar edip sizin getirinizde yataya sarıyor. "Az" zarar ediyor dememin sebebi robotun duygusal davranmadan hızla stop loss yapması.

Aslında hisse senedi gibi ama daha sık al/sat yapıyorsunuz. Robot Zarar'da iken stoplayıp (stop loss) karda iken mal taşıyor (ride the profit).

Ancak algo'nuzun kendini ispat etmiş olması çok önemli...! YTD...
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

4.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku

Zamanla kafama yatarsa ben de öyle riske edebileceğim bir miktarla girerim belki ama şimdilik pek kafam almıyor vadeli işleri.

.
    Al/sat da oldukça tecrübeli değilseniz vadeli işlemler çok tehlikeli olabilir. Uzak durmanız sizin için daha iyi olabilir.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

5.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Al/sat da oldukça tecrübeli değilseniz vadeli işlemler çok tehlikeli olabilir. Uzak durmanız sizin için daha iyi olabilir.
    Farkındayım O yüzden sıcak bakmıyorum zaten. Orası iyice kumarhane gibi geliyor bana. İşi bilenler yolunu buluyordur illa ki.

Dolar mevduatımdaki para yıllık 1.5% getirince mecburen macera aramaya başladım.

Bu sene bir miktar parayı gözden çıkardım, hisse yoğunluklu gideceğim bakalım... Seneye bu zamana buralarda olursam sonucu paylaşırım.

6.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Farkındayım O yüzden sıcak bakmıyorum zaten. Orası iyice kumarhane gibi geliyor bana. İşi bilenler yolunu buluyordur illa ki.

Dolar mevduatımdaki para yıllık 1.5% getirince mecburen macera aramaya başladım.

Bu sene bir miktar parayı gözden çıkardım, hisse yoğunluklu gideceğim bakalım... Seneye bu zamana buralarda olursam sonucu paylaşırım.
    Kumar değil de hisse al/sat tan daha ince detaylı bir iş diyelim.

Bist de uv yatırımcı olup para kazanmak :-) bilemedim.

Ov de al/sat ile para kazanılır ama uv yatırım ile bilemedim:-) düzenli temettü veren oyak, koç, iş grubunda belki. Ytd.

7.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Bist de uv yatırımcı olup para kazanmak :-) bilemedim.

Ov de al/sat ile para kazanılır ama uv yatırım ile bilemedim:-) düzenli temettü veren oyak, koç, iş grubunda belki. Ytd.
    UV bist max ayıracağım miktar 3%

Asıl gövde NASDA Q + LSE'de olacak (10 veya 15% duruma göre)

Bistte temettü vermeyen hisselere para yatırmaya niyetim yok. Şu an ağırlıklı düşündüklerim Toaso, eregl/isdmr, arclk ve belki 1-2 tane daha.

ytd

8.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    UV bist max ayıracağım miktar 3%

Asıl gövde NASDA Q + LSE'de olacak (10 veya 15% duruma göre)
    Şimdiden başarılar. Umarım herşey gönlünüzce olur.

Sayfa 831/1009 İlkİlk ... 331731781821829830831832833841881931 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •