Sayfa 76/1004 İlkİlk ... 2666747576777886126176576 ... SonSon
Arama sonucu : 8025 madde; 601 - 608 arası.

Konu: Viop XXXIV

1.  Alıntı Originally Posted by Subjective Yazıyı Oku
    hey gidi günler hey...
    sene 2003 amerika ırak ı işgal etmiş. bende ykbnk var 3 tl civarında maliyet yaptıydım galiba tam hatırlamıyorum rakamı.
    borsa tepetaklak olunca çok sağlam zarar yazdıydım...

diyeceğim o ki ; aradan geçmiş 18 sene ve ykbnk şuan 2,20 tl

ve yine diyeceğim o ki ; borsada asla banka hisselerine yatırım yapılmaz. hani dersin alayım atayım bir köşeye yıllarca temettüsünü de yer içer z.çarım

öyle değil yani.

banka kağıtları evlenecek değil eğlenilecek kağıtlardır.
    günü birlik ya da haftalık hadi en fazla 2 ay elde tutmalık gireceksin.
    Bankaların 2 avantajı vardır..
    1. Derinliği fazla olduğu için yüklü mal alabilirsin.
    2. Olası bi harekette kimsenin umurunda olmazsın..

Bir patron tahtasında aynı malı çekersen ürkütme vakvakları durumu başlar..

2018 yılında 2.50 lerde gezerken ykbnk (bedelli açıklamış idi) rahip krizi sırasında yuvarlandığında 2.50 den alanlara geçmiş olsun dediğim için o topik den afaroz yemiş birisiyim..
    Oysaki yakın gelecekde 2 tl temettü bekleyen ustatlar vardı..

Tabikide banka hisseleri uzun vade hisseler değildir..Yakalayabilene güzel getiriler sunar kısa vade de ama..

.........................

Gerçi hoş 2002 2013 arasıda çok sağlam getiriler sundular idi..

Yeniden öyle bi 10 senelik dönem açılabilir mi acaba..Herşeyin bir zamanı var..İşin garibi o zamanı geldiğinde insanlar sana gülüyorlar..
    Misal 2001 de bankacılık kriiznde kimse banka hissesi almayı akıl etmiyor hatta banka hissesi alınmaz dolar al diyorlardı..

2. Garanti bankası hissesini Sanırım 2007 de arkadaşlarla hesaplamıştık ve aynen şöyle demiştik "vay be 2001 krizinde garanti bankasını alsaydık tam 33 kat para kazanmıştık diye...
    Neyse her sektörün bir dönemi var. O zamanlar bademler güçlü değildi İstanbul sermayesi güçlüydü ve bankalar gidiyordu ama Özellikle 2013'den sonra (Gezi Olaylarından sonra) batı sermayesi gücünü yitirdi bademsporlar sermayeyi nin gerçek sahibi oldu. Yani ülkede artık sermaye el değiştirdi. O gün bugündür bankalar gitmiyor çünkü faiz haram.. Ne zaman bademler iktidardan gider işte o zaman sanayilerin değil bankaların tekrar yükseleceği döneme gireriz.
    Hiçbir dönem kalıcı değildir. He bunlar iktidarda kalırsa zaten artık borsa namına tek beklentim venezuela tarzı enflasyon ralllileri olur
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

3. 6 tane Katarlı yatırımcının borsadaki toplam taşıdığı hisse senedi değeri 2020 sonunda 111 milyardı.. 1000 abd li 79 milyar, 300 İngiliz vatandaşı 35 milyar, Lüksemburg ve ceymen üzerinden 27 milyar portföy değerleri.. Ama en çok dikkatimi çeken 8 ispanyolun taşıdığı 5 milyar değerindeki hisse stoku.. (bbva muhtemelen)
    OMAHALI

4. İktidar değişirse bilhassa 6 Katarlının elindeki portföyü almak elzem.. Seçimin kaybedilmesi olasılığına karşılık seçimden sonra bu portföyler ülke ekonomimiz için büyük risk
    OMAHALI

Alıntı Originally Posted by Mykskstar Yazıyı Oku
    İktidar değişirse bilhassa 6 Katarlının elindeki portföyü almak elzem.. Seçimin kaybedilmesi olasılığına karşılık seçimden sonra bu portföyler ülke ekonomimiz için büyük risk
    kendileri zaten o durumda tırıs tırıs kaçarlar.
    audentes Fortuna iuvat

6. arkadaşlar bankalardaki toplanma hikayesi ufak ufak iktidarın sonunun geldiğini düşünen kişilerin alımları gibi...

bende her ay bir miktar alıcam...

haziran 2021 itibariyle portföyüme emeklilik fonu gibi banka almaya başladım...

bu ay akbank aldım...

her ayın 15i sonrası bir miktar atıcam portföye...

bademlerin sonunun geldiğini kardemir eregliden görebilirsiniz...

şu cevheri güvern videolarını dinliyorum mala anlatır gibi anlatıyor...

sedat pekeri hiç dinlemedim dinleyenden ne anlatıyor anlıyamıyor...

bu adam gayet bütün aileleri ifşa ediyor...

anladımki biz muz cumhuriyheti bile değiliz...

https://www.youtube.com/channel/UCXE...8uLm8hwvBEmJVg

Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    jas aralık vade kontrat fiyatı düşük değil mi;?
    Sn Akçay,
    Bence değil, Ağustos kontrat fiyatı yüksek görünüyor bana. Son günlerde Haziran-Ağustos makası daha da açılacak gibi.

Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by Mykskstar Yazıyı Oku
    6 tane Katarlı yatırımcının borsadaki toplam taşıdığı hisse senedi değeri 2020 sonunda 111 milyardı.. 1000 abd li 79 milyar, 300 İngiliz vatandaşı 35 milyar, Lüksemburg ve ceymen üzerinden 27 milyar portföy değerleri.. Ama en çok dikkatimi çeken 8 ispanyolun taşıdığı 5 milyar değerindeki hisse stoku.. (bbva muhtemelen)
    katarlı yatırımcı diye bi şey yok, 111 milyarlık hisse senetleri qnb finansbank halka açık olmayan yüzde 99.75 kısmı.. halka açık olmayan hisse senetleri de takasbank saklamasında tutulabiliyor zira.. halka açık 0.25 hisse çok küçük kaldığı için anlamsız bir fiyatlamaya ulaşmış olmasından kaynaklı

Sayfa 76/1004 İlkİlk ... 2666747576777886126176576 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •