Sayfa 542/612 İlkİlk ... 42442492532540541542543544552592 ... SonSon
Arama sonucu : 4892 madde; 4,329 - 4,336 arası.

Konu: PETUN - Pınar Et ve Un

1.  Alıntı Originally Posted by KOMODOR 2019 Yazıyı Oku
    Sayın emirhan06 ! Pınarsütün yatırım için oluşan borcundan bahsetmişsiniz ancak Özsermaye 2015 yılında 880 milyon TL civarında,Dolar kuru o tarihte 3 TL.Özsermaye şimdi 1.067 milyon TL. Sadece enflasyon oranında zorunlu bir değerleme yapılmış.Gerçek değerleme yapılsa o borç rakamı sinek gibi birşey kalır.

evet hocam bu konuya 2-3 hafta önce işaret ettik burada. Bu yeni çıkan kanundan yararlanmak isterse PETUN ve süt o zaman öz sermayenin en az 2 katına çıkacağını söyledik. Ama mevcut durumda , Pınar sütün borç / öz sermaye rasyosu yüksek.

Ticari borç önemli değil ona ödenen faiz yok. Zaten karşılığında ticari alacak var. Ama Pınar sütün yaklaşık 280 milyon kredi borcu var ve faizler yükseliyor. Buna ödediği faiz de yükseliyor. Yoksa Pınar süt için 280 milyon lira borç da yüksek değil. 350 dönüm arazisi var. Bunun küçük bölümünü satsa bu borcu makul seviyeye indirir.

Ama mevcut durumda ödenen faiz net karı düşürüyor. Yani ilk çeyrek 32 milyon net kar elde etti ama 22 milyon net finansal gider var. Bu 22 milyon 10 milyonun altına inerse Pınar süt çok karlı bir şirket haline gelir.

Yoksa bu seviyede bir borç çok değil. Gerçek öz sermayesi bu borcun en az 10 katı.

2. Az önce Petun'un yatırımcı ilişkileri bölümüne mail attım. Türkiye'nin güvenilir şirketlerinde biri olduklarını ve bu zamanlarda geri alım açıklayan diğer büyük şirketler gibi hisselerinin ve küçük yatırımcının arkasında durmaları gerektiğini söyledim. Dolaşımda olan 14,5 milyon lot var ve 1 milyon lotluk geri alım açıklasalar çok iyi olacağını belirttim. Bunun maliyetinin şirkete 20-25 milyon olacağı, bu paranın da bu büyük şirket için külfet oluşturmayacağını belirttim. Zaten bu alımı yapacaklarını açıklasalar kısa sürede hisseler 20-25 tl üzerine atacağını düşünüyorum. Buna benzer mailleri sizinde atmanızın yararlı olacağını düşünüyorum. Ben maili biraz acele attım konuya hakim olan arkadaşlar daha açık ve anlaşılır bir dille yazarlarsa daha iyi olur. Saygılar

3. Ver numarayı bizde arayalım
     Alıntı Originally Posted by burocktr Yazıyı Oku
    Az önce Petun'un yatırımcı ilişkileri bölümüne mail attım. Türkiye'nin güvenilir şirketlerinde biri olduklarını ve bu zamanlarda geri alım açıklayan diğer büyük şirketler gibi hisselerinin ve küçük yatırımcının arkasında durmaları gerektiğini söyledim. Dolaşımda olan 14,5 milyon lot var ve 1 milyon lotluk geri alım açıklasalar çok iyi olacağını belirttim. Bunun maliyetinin şirkete 20-25 milyon olacağı, bu paranın da bu büyük şirket için külfet oluşturmayacağını belirttim. Zaten bu alımı yapacaklarını açıklasalar kısa sürede hisseler 20-25 tl üzerine atacağını düşünüyorum. Buna benzer mailleri sizinde atmanızın yararlı olacağını düşünüyorum. Ben maili biraz acele attım konuya hakim olan arkadaşlar daha açık ve anlaşılır bir dille yazarlarsa daha iyi olur. Saygılar
    Son düzenleme : grand2023; 05-07-2021 saat: 23:25.

4.  Alıntı Originally Posted by grand2023 Yazıyı Oku
    Ver numarayı bizde arayalım
    yatirimciiliskileri@pinaret.com.tr

5.  Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku

Tolga Bağcı
    Yatırımcı İlişkileri Bölümü Yöneticisi

0 232 877 09 00

Gözde Gündoğdu
    Yatırımcı İlişkileri Bölümü Görevlisi

0 232 495 00 00

Alıntı Originally Posted by sorpressa Yazıyı Oku
    Tolga Bey in dahili numarası 329
    Gözde Hanım ın dahili numarası 438
    Arkadaşlar benim ne mail atacak ne de telefon açacak isteğim kalmadı maalesef.İsteyen arasın.
    Yüz yüze gidip genel kurulda söylenmedikçe etkili olacağını düşünmüyorum.

6. --------Net satış (milyon TL)
    2017-----650
    2018-----701
    2019-----748
    2020-----841

Bundan 3-4 ay önce de görüşlerimi bildirmiştim. Satışlarını çok az artırabilen bir şirkete yapılan yatırım benim gözümde ölü yatırımdır. Pazar payının görülebildiği bir yer var mıdır bilmiyorum ama şirket muhtemelen her geçen sene pazar kaybediyordur. Burda bazı arkadaşlar PD/DD 1 çok düşük diyecektir ama büyüyemeyen bir şirkette PD/DD niye artsın? Her sene özsermaye karlılığı %10 da kalan bir şirket. Fiyat %20-30 artsın benim için yeterlidir diyen olabilir ama benim gözümden şirket parlak durmuyor.

7.  Alıntı Originally Posted by yarımada Yazıyı Oku
    --------Net satış (milyon TL)
    2017-----650
    2018-----701
    2019-----748
    2020-----841

Bundan 3-4 ay önce de görüşlerimi bildirmiştim. Satışlarını çok az artırabilen bir şirkete yapılan yatırım benim gözümde ölü yatırımdır. Pazar payının görülebildiği bir yer var mıdır bilmiyorum ama şirket muhtemelen her geçen sene pazar kaybediyordur. Burda bazı arkadaşlar PD/DD 1 çok düşük diyecektir ama büyüyemeyen bir şirkette PD/DD niye artsın? Her sene özsermaye karlılığı %10 da kalan bir şirket. Fiyat %20-30 artsın benim için yeterlidir diyen olabilir ama benim gözümden şirket parlak durmuyor.

Pazar payı şirketin her 3 ayda bir sayfasında yayınladığı sunumlarda var.

Yıllık satış tonajı yıllardır 30-32 bin ton arasında gidip geliyor. Pazar payında da hala daha lider olmasına rağmen son 5 yılda pazar payı %21'lerden %17'lere düştü.

Şirketin satışlarını çok arttıramadığı bilinmeyen bir gerçek değil ama gıda sektöründe genelde durum budur. Kimse satışlarını öyle her sene %50-60 arttırmamaz. Çünkü çok oyuncu var sektörde ve her geçen gün sayı artıyor.

Belki 1 sene spot olarak bir şirket %50 arttırabilir satışı ama bu sürdürülebilir olmaz.

Fakat PETUN'un kapasite kullanım oranı %60-65 arası. Biz de bu atıl kapasiteyi kullanabilir diyoruz. Hiç yatırım gerekmeden satışlarını %30-40 arttırabilir. Bunun yapar yapmaz bu önemli değil ama sektörde zarar eden veya cirosunu net karını çok arttıramayan bir sürü şirketin PD/DD oranı 3-4 iken , F/K oranı 25-30 iken , neden PETUN gibi her sene istikrarlı bir şekilde kar eden , karını arttıran bir şirket 1 PD/DD oranını aşamazmış onu çok anlamadım hocam.

Kaldı ki ben olaya sadece PETUN satışları olarak bakmıyorum. Pınar foodsun , Desa enerjinin , YBP'nin ve Çamlı yemin de satışları bizi direk etkiliyor.

Belki PETUN satışları bu sene 900 milyon lira civarında olacak ama YBP'nin satışları 3,2 milyar , Çamlı yemin satışları ise 1 milyarın üstünde olacak. Yem fiyatları uçmuş , balık ihracatından 30-35 milyon USD ihracat yapan bir firma Çamlı yem.

Yani olaya sadece PETUN satışları olarak bakmamak lazım. Yoksa geçen sene ciroyu sadece %10 arttırıken , net karı 2 kat nasıl arttıracaktı PETUN.

Valla hocam kim ne derse desin , sermayesinin 2 katından fazla kar eden , sıfır finansal borcu olan bir şirket 17,50 lira olmaz benim gözümde. Olması gereken normal fiyat 30 liradır , hedef fiyatı ise 50 liradır 1 sene içinde. Olur olmaz bilemem. Ama olma ihtimali çok yüksek.

En azından buralardan alanın zarar etme ihtimalinin hemen hemen sıfır olduğunu düşünüyorum eğer endeks çökmezse. Mal alırken kazanmak isteyen buralardan almalı bence. Borsada hisse almak isteyen eğer çok risksiz bir işlem yapmak istiyorsa , yapması gereken tek şey bu fiyatlatrdan PETUN ve Pınar süt almaktır. Bundan daha risksizi yok gibi benim görüşüme göre.

Sayfa 542/612 İlkİlk ... 42442492532540541542543544552592 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •