Sayfa 75/147 İlkİlk ... 2565737475767785125 ... SonSon
Arama sonucu : 1173 madde; 593 - 600 arası.

Konu: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-3

Alıntı Originally Posted by roxette Yazıyı Oku
    fenerLEE forumdaş ,
    586 no lu entry ye bakınız. o entry yi okuyarak yorum yapmışsınız halbuki
    elindeki senedi seans başı sat , seans bitmeden aynı lot sayısında yerine koy , fiyat düşerse kar
    elinde olmayan senedi sat , fiyat düştüğünde sattığın kadar al , fiyat düşerse kar
    mantıklarının benzerliğine vurgu yaptım

siz daha iyisini biliyorsunuz zaten. başarılar
    Bu kısmı anlamadım
    Söyledıklerım Benı Baglar Kesınlıkle Yatırım Tavsıyesı Degıldır.

fenerLEE ,
    Aslında yeterince açık duruyor bence ama..
    Siz seans başında elinizdeki x adet hisseyi y fiyatından satıp , seans bitmeden aynı hisse den gene x adet hisseyi bu sefer y fiyatından daha düşük fiyata alarak günlük karlar elde etmişsiniz. Ve bunu yaparken paranızı 7 ye katladığınızı söylüyorsunuz.

Açığa satış yapanlarda , bu sefer elinde olmayan hisseyi x adet olarak y fşyatından satıp , aynı gün içerisinde gene x adet hisseyi y fiyatından daha düşük fiyatdan alnak isterler ki kar elde edebilsinler.

Bu 2 para kazanma amacının felsefi benzerliklerine dem vurdum.
    Umarım anladınız.

Kazancınız daim olsun ama bu şekilde davranarak paranızı 7 ye katladığınızı belirttiğiniz dönem borsada boğa piyasasının hakim olduğu dönem olması sebebiyle hayatın doğal akışına pek uymuyor mantığından dolayı biraz ironi yaptım. Ama teorik olarak mümkün tabi ki olabilir , boğa p,yasasında seans içi ayı piyasası yaşayan senetler de olabilir elbet.
    Siz sanırım bu tür senetlerle işlem yaptınız herhalde.

Alıntı Originally Posted by roxette Yazıyı Oku
    fenerLEE ,
    Aslında yeterince açık duruyor bence ama..
    Siz seans başında elinizdeki x adet hisseyi y fiyatından satıp , seans bitmeden aynı hisse den gene x adet hisseyi bu sefer y fiyatından daha düşük fiyata alarak günlük karlar elde etmişsiniz. Ve bunu yaparken paranızı 7 ye katladığınızı söylüyorsunuz.

Açığa satış yapanlarda , bu sefer elinde olmayan hisseyi x adet olarak y fşyatından satıp , aynı gün içerisinde gene x adet hisseyi y fiyatından daha düşük fiyatdan alnak isterler ki kar elde edebilsinler.

Bu 2 para kazanma amacının felsefi benzerliklerine dem vurdum.
    Umarım anladınız.

Kazancınız daim olsun ama bu şekilde davranarak paranızı 7 ye katladığınızı belirttiğiniz dönem borsada boğa piyasasının hakim olduğu dönem olması sebebiyle hayatın doğal akışına pek uymuyor mantığından dolayı biraz ironi yaptım. Ama teorik olarak mümkün tabi ki olabilir , boğa p,yasasında seans içi ayı piyasası yaşayan senetler de olabilir elbet.
    Siz sanırım bu tür senetlerle işlem yaptınız herhalde.
    Hayır kesınlıkle paramı bu sekılde 7 ye katlamadım.
    zoren 2.05 ten alıp Tayyıp erdoganın mujde acıklayacagı gun 3.03 ten sattım.
    Egeen 1050 lıradan aldım temettu ıle 1790 galıba o cıvarda satıım.
    CRDFA 4.50 cıvarı aldım 8 kusurden sattım.
    Isgsy 7.50 cıvarı aldım 14 kusurden sattım.
    Jants 70 lıradan aldım ılk etapta 180 lıradan sattıgım kagıdı ılk basta gerıye 150 den tekrar gerı koydum sureklı 580 e kadar yuksek degerden satıp yuksek degerde dususte yerıne koydum en son 580 den sattıklarımı 480 den aldım ve 910 dan sattım.
    bfren 900 lerden aldım 1300 lerden sattım
    Al sat yontemını ıse son 4 aydır yapıyorum.Bunada kozalla tam anlamıyla basladım.Ocak ayının ılk haftalarında 107 lıradan aldıgım 150 lotu 4. ayda galıba sattım.sattıgım fıat 132 lıra ıken malıyetım 12 lıra ıdı.
    Tam olarak sız dahıl ne dedıgımı veya ne yazdıgımı tam anlayamadınız.
    Bunun harıcınde ezcaılac tan ve adeseden saglam para kaybettım

Bu yukselıslerı yakaladıgım zaman herkez bılıyor borsa rallıde ıdı ve bır kac ay tuttugun her kagıt nerdeyse en az %50 prım yapabılıyordu.ama su anda bugun %3 cıvarı prım yapan hısse yarın eksı olarak kapatıyor.Hatta gun ıcınde %5 prımı goren dahı %1 lere dusuyor.
    Su ankı borsanın pozıyonu bana gore gun ıcınde guzel prım gordunmu sat anlamına gelıyor.cunku gun ıcınde nerdeyse tekrar dunku fıata yakın hısselerını yerıne koyabılecegın bır borsa ortamı var.
    Ben elımdekılerın hıc bır zaman tavan yapmasını ıstemıyorum cunku tavan yaparsa eger benım hıssem kesınlıkle hısseyı kapotırmısım demektır.
    Yatay gıden hısseler benım bu sısteme cok uygun gelıyor.
    mesala cante 10.59 cıvarından butun malımı cıktım ve sunu dıyım sıze goreceksınız.Arasından cok aglayacagım.15.000 lıra cıvarı canteden kazandıgım halde.

Gerçekleşen İşlemler Tutar
    Alış TL Toplamı 151.246,00
    Satış TL Toplamı 151.602,00
    NET Tutar 356,00
    Toplam İşlem Hacmi 302.848,00
    An ıtıbarı ıle
    seykm ostım ve jants al satları ıle

Alnus su anda 22.000 lot almıs 20000 bın lot satmıs.Bunu 20000 lotunu alan benım ayrıca satılan 20000 lotta bana ait

Gerçekleşen İşlemler Tutar
    Alış TL Toplamı 445.504,27
    Satış TL Toplamı 445.983,42
    NET Tutar 479,15
    Toplam İşlem Hacmi 891.587,69
    Ostım Jants Egeen Cante ve Seykm da bugun yapılan al sat bılancosu
    90 lıra cıvarında komısyon verdım

Gun sonunda portfeyımdekı son durum
    Hısse Hısse adetı son kapanış Tutar
    JANTS 60 lot 73,35 4.401,00
    SEYKM 5.650 lot 16,78 94.807,00
    Toplam 99.208,00

Oncekı gunkı potfeyımın durumu
    Hısse Hısse adetı son kapanış Tutar
    JANTS 60 lot 74,55 4.473,00
    SEYKM 5.650 lot 16,22 91.643,00
    Toplam 96.116,00

Gunluk karım 3.092,00

oncekı gunlerden sermayem olan 15000 lıranın 10.000 lırasını cekmıstım.

Bu işe günlükçü,gömlekçi,scalping falan diyorlar.Başarılı olana elbet saygı duyulur,sn fenerlee ben altın yatırımcısıyım.Altın topiğinde tortumlu nickli bir arkadaş var,gldtr de gmstr de fonun otomatik emirlerine karşı günlük nerdeyse milyonluk işlemler yaparak para kazanıyordu.Sanko dan işlem yapıyordu ,kendi antepli,çok düşük komisyon veriyormuş,işlemlerini de hemen her gün yazardı baya baya para kazanıyordu,nadiren çarpılıyordu,uzun süredir yazmıyor belki de bırakmıştır işlem yapmayı,para heveslisi değildi,oyunu seviyordu.Beceren için çok güzel bir iş sn fenerlee ,valla takdir ettim,ben kesinlikle beceremem,kesin zarar ederim.

Sayfa 75/147 İlkİlk ... 2565737475767785125 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •