Bu konuda bende cok kararsizim portfoyun yuzde 25 i GBC de. % 4-5 civari zarardayim. Bugunku dususle birlikte sanki bir daha canlanmaz gibi geliyor. En iyisi stoploss yapmak gibi gozukuyor. Son dagilim raporuna gore tablo % (-) 2.70 gosteriyor. Hayirlisi bakalim neyseki yesil den kazaniyoruz az biraz. Murat salar beye sormak lazim altin ve gumuste bu kadar israr niye acaba ? Bi bildikleri vardir diye dusunuyor insan bazen.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
böyle şeyler hoş karşılanmıyor bu sayfada biliyorum ama ons altın 1750'yi aşağı yönlü kırmadan zarar kesmemenizde fayda var. hem elliota göre, hem atrx2,5 sistemine göre, hemde pivot sistemine göre dip desteği yani burası çok güçlü. 1762 lerdeyiz zaten birşey kalmadı şurda. ben şahsen viop tarafında altından al-sat ile güzel kazandım son 2 ayda. bugün de 2 long viop aldım 1775 ve 70'ten. sistematik çalışmak disiplin ve tekniğe güvenmek mutlaka karşılığını veriyor. ytd.
öğretmen nickli arkadaşa gelince tek bir cümleden yola çıkarak bir insana fazla yüklenmek doğru olmaz gibi geliyor. cennet ülkede yaşıyoruz gibilerden tüm çılgınca algı yönetimine rağmen gerçekte ülkede öyle berbat acımasız mutsuz bir sosyal ortam varki pek çok insan gerçek bir sevgi ve insanlık yüzü bile görmeden hayattan gidiyor. onun sizden hatta sizin ondan öğreneceğiniz çok şey olabilir. insanları kaybetmek kolay kazanmak zor..
Devrim Akyıl yorumlarında sıklıkla değerli metallere değiniyor. Özetle dünya genelinde özellikle ABD'de enflasyonun geçici olmadığını, değerli metal harici emtialarda çok ciddi yükselişler olduğunu belirtiyor. Değerli metallerde büyük yatırım kuruluşlarının fiyatı bir şekilde baskıladıklarını ama bunun uzun vadede sürdürülebilir olmadığını, bu enflasyonun değerli metallere yansıması gerekeceğini söylüyor.
Aklımda kaldığı kadarıyla özetlemeye çalıştım.
Ben ikna oluyorum söylediklerine. Mevcut dolar fiyatıyla dolara yatırım yapmaktansa altın, platin ve gümüşe yatırım yapmak daha makul geliyor bana.
GBC özelinde ise, fonun geçmiş performansı geleceğine de rahat bakmamı sağlıyor. Bahsedildiği gibi değerli metallerde yeni bir ralli başladığında çok kısa sürede kayıpları telafi edeceğini düşünüyorum.
ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Devrim bey iyi hos ama iste malesef onun ongordugu gibi abd enflasyon oranin yuksekligi ve sonucu olarak tahvil tarafinda reel faiz getirisi olmadigindan degerli metellarin ralli yapacagini savunuyor piyasa kurallari da bunu soyluyor ama olmuyor tabi son ceyrek de degisir mi bilemeyiz ama degerli metallarin baskilandigi bir gercek belli seviyelerde kafasina vuruyorla ons altin olsun gumus olsun
Once basel kriterlerinden medet umdu olmadi
Delta varyanti dedi olmadi normal sartlarda delta varyanti riski ile ons altinda 1930 siniri patlatilmaydi olmuyor
Tabiki bu baskilamanin da sonu var ama ne zaman uzun pozisyonu koruyabilecek maliyetine katlanabilecek sabir ve finansal guc lazim
Devrim bey ve onun gibi dusunenlerin hedefi ons tarafinda 2050 usd
CFTC FX Trader pozisyonlardinda da en son yanlis hatirlamiyorsam %76 long pozisyondalar bu da olumlu veri ama ralli ne zaman olacak bilmiyoruz
Keza virus bir nebze daha sonumlenirse bugun ons 1765 usd dondugumuz yerden daha asagi sarkma riski var
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yer İmleri