Ben yae bu temettu verecekmis satayim bari demiyorum sirketin bilancosu iyi ise yuzde 30 temettumu dagitacakmis dagitsin diyorum. Ve yatirimimi devam ettiriyorum.
Ben soyle yatirimcilari kabul etmiyorum hicbirsey bilmiyorum borsaya gelmisim temettu hissesi alayim ben boyle isin tembelligine kacan yatirimcilari sevmiyorum bune ya boyle yatirimmi yapilir. Bilmiyorsan ogrenirsin bir kac gun once temettu basligina soru sorulmus uvy hangi hisseyi alayim filan tarzinda acemiyim demis. Sorulmasi gereken soru bu mu tabiki degil oraya yazdim acemi bir adam neyi sorar die.
Bilmedigin seyleri sorsana direk hisse soruyorsun nasil hisse secilir de bilanco analizi nasil yapilir de fiyat nasil oynar de bunlari soracaklarina direk hisse soruyorlar.
Temettu veripte kazandirmamis hisse senetleride var sayica az olmasina ragmen. Yatirimcilari bu hisselere sevk etmek dogru degil. İsin Bira daha cetrefilli ama dogru olan kismina odaklayalim insanlari yani karliliga odaklayalim
Benim yatirimcim bir aselsan nie alamasin.
Benim yatirimci froto temettu dagitmayacam diyince niye kufredip hisse satsin adamin teki froto alacak.
Ordan biri cikiyor alma diyor nie e bu sene dagitmadi pu..ttt herifler dio.
Komik degilmi peki bu yatirimci noe boyle diyor cunku temettunun mantik ve mantalitesinden bir haber borsada tek bildigi sey temettu hissesi iyidir.
Neye gore iyidir nasil iyidir neden iyidir ?
Bilmiyor cunku mehmet ogrenmene gerek yok uvy yatirimcinin temettu hissesi ile para kazanilir dedi. Sorgulamaya sebeplerini ogrenmeye gerek yok.
İsin garibi bu arkadaslarla tartisilamiyor bile adam biomedigi bir konuya sadece inaniyor. Yani ona zamaninda birilerin dedigi seyler okadar etkili olmus ki adam sorgulamiyor bile
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri