Sayfa 117/1006 İlkİlk ... 1767107115116117118119127167217617 ... SonSon
Arama sonucu : 8045 madde; 929 - 936 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Kağıt üstünde herkes milyoner.

Asıl film nakit olmayan varlığı nakite dönüştürmeye gelince başlıyor.

Benim şu an önümde duran porselen tabağın fiyatı da 1 milyon. Çünkü fiyatını ben öyle koydum. Hop oldum sana milyoner. Şimdi şu tabağı 1 milyona alacak birisni bulmam lazım

Bankada direk nakit bulundurmak daha farklı bir olay. Nakitten kastım, likid, miktardan bağımsız anında öbür para birimlerine çevrilebilen.

USD, EUR, TL, GBP gibi.
    Dunyada finansal varliklarin finansal olmayan varliklara orani %80 e %20
    Biz de ise tam tersi..
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Cogu kisinin evi, tarlasi, bagi bahcesi var.
    Sorsan su eder bu eder der.
    Satmaya kalksa o fiyata satamaz.
    Hepsi birden satmaya kalksa hele o fiyati birak yarisina bile satilmaz.
    Sorun budur.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

3.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Dunyada finansal varliklarin finansal olmayan varliklara orani %80 e %20
    Biz de ise tam tersi..
    Syg,
    Oran tam birebir benim portföyü yansıtıyor. Sanki excel tablomu görmüş gibisiniz.

80 nakit, 20'si diğer

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666

5. Çok iyi, bu forumda yılllardır konuşulan konuların özeti gibi makaleler.

özet olarak:

yıllık net 4% veya üzerinde değer kazanan portföyden gelen kazanç, 1 yıllık harcamanıza yetiyorsa artık çalışmanıza gerek yok ya da hobi niyetine çalışabilirsiniz.

6. Millet oturduğu evi ve arabasını hesaplayıp ben milyonerim diyor. Oysa bunların dışında nakti veya mal varlığı olanlar bence milyoner grubuna girer. Çünkü evi ve arabasi olan onu kullanıp yaşıyor.
    Ayrıca evi ve arabasi olan borcu da olmayan kişinin aylık geliri
    10 000 TL olmalı ve bu gelir 2 kişi için geçerli olmalı bu tabi bana göre herkese göre değişebilir.

7.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Oran tam birebir benim portföyü yansıtıyor. Sanki excel tablomu görmüş gibisiniz.

80 nakit, 20'si diğer
    Şu borsalar çalışırsa güzel bir miktarı çıkacağım. Kapana kısıldım. Geçen seneki gibi bir durumlar olmaz inşallah tabi ama hani olursa yani

Biraz önce redditte 2008 krizini okuyordum.

Adamın birisi müşterilerimden 2-3 tanesi intihar etti kriz olduğunda yazmış. Bir tanesi de adamın biri Florida'da 20 bin dolardan bulduğu evleri alıyordu kriz esnasında demiş.

2008'deki olay da geçen senekinin bir benzeriydi. Böyle durumlara gavur kara kuğu diyor.

Herkes o an gelmeden önce ne yapacağını bildiğini sanıyor ama o an geldiğinde gerçekten mantıklı düşünebilen insan sayısı 0'a yakınsıyor.

Geçen sene ben de elimi oynatamadım ne olacak diye beklemekten. 2008'de ABD'de yaşıyor olsaydım belki de evimi 20 bin dolara satıyor olurdum.

Bir kısmı da intihar ediyor gördüğünüz gibi. Adam öldü gitti, üzerinden 15 sene geçmiş hayat devam ediyor.

Geçen sene de dünyanın sonu geliyordu, borsa kripto dipledi, petrol negatif fiyata düştü bilmemne, eee kendini pencereden atan attı, kalanlar devam.

Öyle anlarda kimse de elinizden kolunuzdan tutmuyor bak haa buradan atlarsan ölürsün bunun geri dönüşü yok diye. Çok acayip ya. İntihar eden adamın 2. bir hakkı olsaydı da 2021'i görseydi ne düşünürdü acaba şimdi 2008'de yediği halt için...

8.  Alıntı Originally Posted by iyimser Yazıyı Oku
    Millet oturduğu evi ve arabasını hesaplayıp ben milyonerim diyor. Oysa bunların dışında nakti veya mal varlığı olanlar bence milyoner grubuna girer. Çünkü evi ve arabasi olan onu kullanıp yaşıyor.
    Ayrıca evi ve arabasi olan borcu da olmayan kişinin aylık geliri
    10 000 TL olmalı ve bu gelir 2 kişi için geçerli olmalı bu tabi bana göre herkese göre değişebilir.
    BDDK'nın yayınladığı milyoner sayısı o zaman gerçeği yansıtmıyor. gayrimenkul zengini olup bankada parası az/olmayanlar da var.

Sayfa 117/1006 İlkİlk ... 1767107115116117118119127167217617 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •